powerbank

De top 5 powerbanks voor je smartphone

powerbankEen telefoon, tablet of laptop kan snel leegraken. Tegenwoordig gebruiken wij deze elektronicagroep steeds vaker en intensiever. Ook al worden de batterijen steeds krachtiger, alsnog komt het vaak voor dat de batterij leeg raakt. Een powerbank biedt hier uitkomst in. Ontdek wat een powerbank voor oplossingen kan bieden voor het gebruik van elektronische producten.

De powerbank

Een powerbank is een externe batterij of accu. Dit apparaat kan van tevoren worden opgeladen met als doel op een later tijdstip een ander apparaat van nieuwe verse stroom te voorzien. De powerbank was een gadget die al snel veel wereldwijde aandacht kreeg. Iedereen maakt tegenwoordig wel gebruik van een smartphone en daarmee is iedereen ook wel bekend met een lege batterij. Nu is een lege batterij niet zo erg, maar wanneer er geen stopcontact of oplader in de buurt is kan dit wel vervelend zijn. Een powerbank is in staat om zonder stopcontact de smartphone op te laden. Dit is ideaal voor situaties waarin een stopcontact afwezig is of voor lange dagen. Tijdens een vakantie of een zakenreis zijn dit soort producten erg handig en zeer gebruiksvriendelijk. Het is gemakkelijk om een powerbank in een broekzak of handtas op te bergen waardoor er altijd voldoende stroom voor het gewenste elektronische product aanwezig kan zijn.

Wat kun je met een powerbank?

Een powerbank is dus een externe batterij die zeer geschikt is voor dagelijks gebruik of voor incidentele situaties. Een powerbank is er in verschillende soorten. Grofweg is de belangrijkste afweging in powerbanks te maken in batterijcapaciteit. Zo kan een relatief kleine powerbank een smartphone een keer volledig opladen, maar zijn sterke powerbank geschikt om een smartphone ruim 5 keer volledig op te laden. De belangrijkste aspecten die gemaakt moeten worden wanneer je een powerbank wilt kopen zijn:

  • Batterijcapaciteit: Dit onderdeel bepaalt de kracht van de powerbank. Dit wordt aangegeven in mAh. Wanneer je batterij van je iPhone bijvoorbeeld 2400 mAh heeft, dan dien je minimaal een iPhone powerbank te kopen van 2400 mAh of hoger om de telefoon een keer op te laden. De powerbanks anno nu zijn vrijwel altijd voorzien van een kwalitatieve lithium-ion accu.
  • Kleur: Wanneer je veel waarde hecht aan het uiterlijk van de powerbank, dan is er goed nieuws. Powerbanks zijn namelijk beschikbaar in verschillende kleuren en materialen.
  • Vorm: Ook op het gebied van vorm zijn er vele keuzes die je kunt maken. Let wel op hoe je de powerbank van plan bent te gaan gebruiken. Wil je het meenemen in je broekzak, dan is een platte powerbank een verstandige keuze.
  • Input en output: Dit betreft het opladen van de powerbank zelf (input) en het opladen van het betreffende apparaat (output). Wanneer je veel waarde hecht aan snel opladen, dan is het goed om een krachtigere powerbank te kiezen.

Een vijftal verschillende powerbanks zullen worden behandeld. Deze verschillen onder andere in merk, prijs en kracht.

Powerbank review

Voordat je kiest voor een powerbank, is het goed om te weten voor welk product je deze wilt gaan gebruiken. Een smartphone is door vrijwel elke powerbank op te laden, maar een tablet of laptop vraagt al een stuk meer van de powerbank.

Xtorm powerbank 15000 mAh

Dit is een powerbank met een ontzettend hoge batterijcapaciteit. Met maar liefst 15000 mAh en een batterijefficiëntie van 92% is dit een kwalitatieve en krachtige powerbank. Dit is zowel een iPhone powerbank als Samsung powerbank en is tevens geschikt voor elk andere smartphone. Met dit model kan een gemiddelde smartphone wel 6 keer worden opgeladen en een tablet maar liefst anderhalf keer. Voorzien van een compact formaat en een mooie rubberen afwerking is deze powerbank zeker een interessante optie voor diegene die op zoek is naar een krachtige powerbank.

Xiaomi powerbank 20000 mAh

Het merk Xiaomi is een absolute topper op het gebied van powerbanks. Xiaomi powerbanks zijn voornamelijk bekend vanwege de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Dit model is namelijk geprijsd €39,95 en dit is een ontzettend aantrekkelijke prijs voor zo’n krachtig apparaat. Voorzien van duurzaam kunststof een batterijefficiëntie van 100% en een relatief laag gewicht is deze Xiaomi powerbank een absolute aanrader. Vrijwel alle Xiaomi powerbanks zijn uitstekende producten en er is dan ook een model beschikbaar van dit merk voor elk gewenste hoeveelheid mAh. Voorzien van twee usb poorten om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden is het erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast tonen de 4 led-lampjes aan hoe vol de Xiaomi powerbank nog is. Hoe krachtig is dit model? krachtig genoeg om een Samsung Galaxy 8 keer volledig op te laden. Een uitstekende Samsung powerbank dus, maar is ook uitermate geschikt als iPhone powerbank of voor ander modellen.Xiaomi powerbank 10000 mAh

Het kleine broertje van de Xiaomi powerbank 20000 mAh. Het verschil tussen de twee modellen is dat dit type relatief minder krachtig is, een andere vorm heeft en gemaakt is van een ander materiaal. De Xiaomi powerbank 10000 mAh is namelijk nog steeds bekend vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding. Verder typeert dit model het unieke design dat perfect is om mee te nemen. Daarnaast is het gemaakt van prachtig aluminium wat het model een moderne look geeft. Dit type is voornamelijk geschikt voor de smartphone en is dan ook met recht een iPhone powerbank of Samsung powerbank. De Xiaomi powerbanks zijn een perfecte keuze voor iedereen die zoekt naar een kwalitatief uitstekende powerbank voor weinig geld.

Xtorm powerbank Air 6000 mAh

Dit type powerbank behoort al tot de krachtige powerbanks en is tevens voorzien van 2 usb poorten en er kunnen dus 2 apparaten tegelijkertijd worden opgeladen. Met een batterij efficiëntie van 92% is de Xtorm Air in staat een smartphone 3 keer volledig op te laden en een tablet van 75% extra lading te voorzien. Typerend voor dit merk is het trendy uiterlijk en een goede grip door de rubberen laag.
Movadi powertube 2600 mAh
Dit model is erg compact en vrijwel alleen geschikt voor smartphone gebruik. Als IPhone powerbank of Samsung powerbank, kan dit model de smartphone ongeveer een keer opladen. Erg geschikt voor de lange dag en zorgt ervoor dat je de hele dag een volle telefoon tot je beschikking hebt. Door het kleine formaat is het ideaal voor in de tas of de broekzak.

Xiaomi powerbank Slim 5000 mAh

De Xiaomi powerbanks zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook voor langere perioden. Dit model is een compact model dat de gemiddelde smartphone tot 2 keer kan opladen. daarnaast is het lage gewicht voor veel gebruikers erg aantrekkelijk.

Batterij cases

Naast powerbanks zijn er ook batterij cases. Dit zijn beschermhoezen voor de smartphone die tevens een accu bezitten. Deze batterij cases laden de smartphone op, terwijl deze tegelijkertijd de telefoon beschermt. Deze oplossing heeft zijn voor en nadelen met betrekking tot de kwaliteitsverhouding van een powerbank.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Bernard
Aantal keer gelezen: 3080x
Toegevoegd: 23-02-2017 14:26
Gewijzigd: 27-02-2017 15:17

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!