simkaarten

Wat is een sim only abonnement?

simkaartenSteeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een sim only abonnement af te sluiten. Maar wat is dit nu eigenlijk precies en wat zijn hier de voordelen van? Hoe kies je het juiste sim only abonnement uit? In dit artikel geven we je een antwoord op al deze vragen.

Sim only abonnement: wat is het?

In het verleden kon je bijna alleen maar kiezen voor een mobiel abonnement. Als je een mobiel abonnement afsluit, krijg je ook een gratis telefoon of je betaalt hier slechts een laag bedrag voor. Smartphones worden steeds uitgebreider en er hangt dan ook een aardig prijskaartje aan vast. Lang niet iedereen heeft voldoende spaargeld om in één keer een smartphone aan te schaffen. Een mobiel abonnement biedt daarom vaak een uitkomst, aangezien je dan (bijna) niets voor de nieuwe telefoon betaalt.

Het nadeel van een mobiel abonnement is dat je de kosten van de smartphone uiteindelijk weer terugbetaalt in de maandelijkse kosten van het abonnement. Je betaalt per maand een redelijk hoog tarief en pas na één of twee jaar verloopt je abonnement. Als je telefoon in de tussentijd kapot gaat, blijf je dus eigenlijk alsnog betalen voor de smartphone. Een mobiel abonnement kan een uitkomst bieden als je graag de nieuwste telefoon wilt en hier geen budget voor hebt, maar het heeft dus ook een aantal nadelen.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een sim only abonnement. Je krijgt dan geen gratis telefoon aangeboden en je krijgt ook geen korting op de aanschaf van een smartphone. Wel zijn de maandelijkse kosten daardoor een stuk lager, want je hoeft de telefoon niet meer ‘terug te betalen’. Als je een sim only abonnement aanschaft, moet je er dus zelf voor zorgen dat je een smartphone hebt.

Voordelen van een sim only abonnement

Het grootste voordeel van een sim only abonnement is dat de maandelijkse kosten een stuk lager zijn dan die van een gewoon mobiel abonnement. Ook als je een sim only abonnement vergelijkt met prepaid, zul je zien dat je een stuk goedkoper uit bent. Bij een sim only abonnement dien je zelf te zorgen voor een smartphone. Dit kan een oude telefoon zijn, maar je kunt natuurlijk ook een nieuwe telefoon aanschaffen. Als deze telefoon kapot gaat terwijl het abonnement nog loopt, maakt dat in principe niets uit. De telefoon heb je namelijk zelf al geheel afbetaalt en je betaalt alleen kosten voor het abonnement zelf.

Verder is het soms mogelijk om te kiezen voor een sim only abonnement dat je maandelijks kunt opzeggen. Dit kan heel fijn goed zijn als je de service van de provider niet goed genoeg vindt en wilt overstappen naar een andere provider. Ook kan het voorkomen dat je na een paar maanden bij een andere aanbieder een voordeliger sim only abonnement ziet. In dat geval kun je ook gemakkelijk overstappen, waardoor je uiteindelijk geld bespaart. Wel moet je er rekening mee houden dat de kosten voor een sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is vaak hoger zijn dan de kosten van een sim only abonnement die je voor één of twee jaar lang afsluit.

Wanneer kiezen voor sim only?

Het kan soms lastig zijn om te bepalen of je beter kunt kiezen voor een mobiel abonnement of een sim only abonnement. Het is eigenlijk het beste om altijd te kiezen voor een sim only als je hier de mogelijkheid voor hebt. Uiteindelijk ben je dan namelijk meestal net iets voordeliger uit en je hoeft de telefoon die je al in gebruik hebt niet meer ‘af te betalen’. De maandelijkse kosten zijn een stuk lager, waardoor je vaste lasten ook minder worden.

Het is echter niet voor iedereen mogelijk om voor een sim only abonnement te kiezen. Als je echt heel graag de nieuwste smartphone wilt en niet het geld hebt om deze zelf aan te schaffen, kun je waarschijnlijk toch beter kiezen voor een mobiel abonnement. Toch kun je er ook over nadenken om eerst te sparen voor de nieuwste smartphone, zodat je deze direct zelf kunt aanschaffen en alsnog een sim only kunt aanschaffen.

Welk sim only abonnement past het beste bij jou?

Voordat je een sim only abonnement afsluit, is het belangrijk om te kijken welk abonnement het beste bij jou past. Natuurlijk wil je zo voordelig mogelijk uit zijn, maar je wilt ook dat het abonnement aan jou wensen voldoet. Aan de hand van de onderstaande punten kun je bepalen welk abonnement het beste bij je past.

Maandelijks verbruik

Het is van belang om eerst te bepalen wat je maandelijkse verbruik is. Wellicht heb je al eerder een smartphone gehad en kun je daarop precies zijn hoeveel MB internet, belminuten en sms’jes je maandelijks gebruikt. Als je nog niet eerder een smartphone hebt gehad of als je het verbruik niet kunt inzien, kun je zelf inschatten hoeveel je maandelijks zult verbruiken. Bedenk hoe vaak en waarvoor je het internet wilt gebruiken. Als je af en toe iets op Google opzoekt of iemand een whatsapp bericht stuurt, zul je maandelijks niet veel internet gebruiken. Het bekijken van video’s en het luisteren van muziek kost echter wel veel MB, dus als je dit vaak doet zul je voor een hogere internetbundel moeten kiezen.

Internetsnelheid

Verder moet  je erover nadenken welke internetsnelheid je wilt. Als je graag video’s wilt bekijken en bestanden wilt downloaden, is een hogere snelheid wel prettiger. Kies dan in ieder geval voor 4G internet. De snelheid van 4G internet kan ook per provider en per abonnement verschillen, dus het is tevens belangrijk om hiernaar te kijken. Gebruik je het internet alleen af en toe om minder zware taken te doen, zoals whatsappen of iets opzoeken? Dan kan een sim only abonnement met 3G internet ook al voldoende zijn.

Duur van het contract

Bij een sim only abonnement kun je soms ook voor een contract kiezen dat maandelijks opzegbaar is. Als je dan ergens anders een goedkoper abonnement ziet of als je niet tevreden bent over de service van de provider, kun je dan vrijwel direct overstappen. Wel is het zo dat de kosten van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement vaak iets hoger zijn. Als je direct voordeliger uit wilt zijn, kun je daarom beter kiezen voor een eenjarig of tweejarig abonnement.

Extra opties

Je kunt bij een sim only abonnement vaak ook extra opties afsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bundel waarmee je in andere landen voordelig kunt bellen of internetten. Een andere mogelijkheid is om een toestelservice af te sluiten, zodat je een vervangend toestel krijgt als jouw telefoon beschadigd of gestolen is. Verder bieden sommige providers aan om gratis WiFi te gebruiken via de hotspots die verspreid zijn door het gehele land. Kijk alvast welke opties jij graag wilt bij je sim only abonnement en onderzoek welke providers deze opties aanbieden.

Prijzen vergelijken

Je weet nu precies wat voor soort sim only abonnement je wilt afsluiten, maar nu is het nog belangrijk om te weten waar je het voordeligst uit bent. Op de websites van de verschillende providers die jij het beste vindt, kun je de kosten van de sim only abonnementen berekenen. Het is echter gemakkelijker om dit te doen via een vergelijkingswebsite.

Hier kun je al je wensen invullen en de website maakt vervolgens een overzicht van de prijzen van de verschillende providers. Kijk dan naar de providers welke jij het beste vindt en kies vervolgens het voordeligste abonnement uit. Je kunt dit abonnement vaak al direct afsluiten op de vergelijkingswebsite of je wordt meteen doorgestuurd naar de website van de provider om je aanvraag te voltooien.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 2960x
Toegevoegd: 29-02-2016 12:42
Gewijzigd: 14-04-2016 22:30

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!