iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus

iPhone 6 PlusDe iPhone 6 Plus is nog steeds erg populair onder de jongeren. Het toestel is inmiddels een jaar op de markt en heeft aan populariteit nog weinig ingeleverd.

Een afgewogen keuze; Apple's iPhone 6 Plus

Wil je het nieuwste van het nieuwste op het gebied van technologie en is je smartphone daarbij van wezenlijk belang? Indien je deze vraag met 'ja' beantwoordt is het nooit de vraag of je op het allerlaatste model zou willen overstappen. In dat geval is elke vooruitgang van belang. Kun je echter over wat minder financiële middelen beschikken, of neem je genoegen met een goede, actuele, 'high-end' telefoon – hetgeen allerminst een vorm van achterblijven is –, dan is de aanschaf van een iPhone 6 Plus wellicht het resultaat van een weloverwogen besluit.

Beste koop?

Nu Apple de iPhone 6 Plus een opvolger geeft in de iPhone 6s Plus zullen de prijzen van de 6 iets gaan dalen. Voor velen het moment tot de aanschaf van het vorige model over te gaan. Je kunt voor net wat minder geld een actuele telefoon kopen. Maar kan dat vorige model de komende jaren nog mee?

Het beste moment om te kopen

De komende jaren zullen er nog vele opvolgers komen, dit ene jaar achterstand zal over een langere periode bekeken niet zo relevant zijn. Het is vooral belangrijk dat je nu met je nieuwe telefoon uit de voeten kunt, en dat je een idee hebt over de tijd dat je graag van deze smartphone gebruik wilt maken voordat je je volgende zult kopen.

Hoe goed is de 6 Plus nog?

Om een idee te krijgen van wat de iPhone 6 Plus nog kan, kun je het best naar de concurrentie kijken. De naaste concurrentie wordt gevormd door de topmodellen van Samsung en HTC, maar evengoed door de eigen voorganger en opvolger. Nu is de 6 Plus van een dusdanige omvang dat de concurrentie enigszins beperkt is. Van Apple zelf is er geen voorganger beschikbaar.Concurrentie
De grote strijd is al enige jaren die tussen Apple en Samsung, deze tweestrijd heeft ook zijn variant op het gebied van de grote smartphone. De Samsung Galaxy S6 Edge is de wellicht de belangrijkste en zeker de bekendste concurrent. Als je de specificaties en tests van beide telefoons naast elkaar legt zul je merken dat het verschil niet bijster groot is. De Samsung heeft een stuk scherper en natuurlijker display, de iPhone scoort wat beter op het gebied van grafische prestaties.

De prestaties zijn vergelijkbaar, al beschikt de Samsung over 3maal zoveel werkgeheugen. Ook wat betreft audioweergave en cameraprestaties ontlopen de telefoons elkaar weinig. Voor de echte audiofanaat of fotograaf zullen beide telefoons echter enkel een leuke gadget vormen, de prestaties komen op dat vlak nog niet in de buurt van de specialistische apparatuur die daarvoor geproduceerd wordt.

Toch Apple?
Wanneer je een nieuwe telefoon zoekt en voor het hoge segment wilt gaan lijkt een keuze tussen Apple's iPhone 6 Plus en Samsungs Galaxy S6 Edge de laatste hobbel. Dat wat de telefoons van elkaar onderscheidt, zal er weleens voor kunnen zorgen dat je keuze helemaal zo moeilijk niet is. Beide telefoons kennen een eigen besturingssysteem, en buiten dat Apple en Samsung een schare trouwe gebruikers hebben, geldt hetzelfde voor deze systemen. Eenmaal voor een systeem gekozen vormt de overstap naar het andere systeem de grootste
twijfel. Afgaande op de vergelijkende tests en specificaties is dit ook werkelijk het grootste verschil tussen beide telefoons.

Is de iPhone 6 Plus een handzame phablet?

De term phablet verwijst naar de imaginaire kruising tussen een telefoon en een tabletcomputer. De iPhone 6 Plus is zo'n phablet, een kleine tablet waarmee je kunt bellen, of een groot uitgevallen smartphone. Het is de eerste stap van Apple op dit terrein, een stap die binnenkort overigens een vervolg krijgt met de iPhone 6s Plus.

Afmetingen
Dat de iPhone 6 Plus een groot scherm heeft is wel duidelijk, maar in welke afmetingen laat Apple het 5,5 inch scherm resulteren? De telefoon kun je, met 15,8 bij 7,8 bij 0,7 centimeter, best flink aan de maat noemen. Het gewicht van 172 gram ligt daarmee in lijn. Hoe ligt deze grote telefoon in de hand, of moet je zeggen, op de hand?

In de hand
Met de iPhone zes Plus heb je de hele wereld onder handbereik en een stukje technologie in handen waarmee je alle actuele softwareapplicaties vloeiend kan laten uitvoeren, maar dan moet het wel in je hand passen. En dat gaat iets moeizamer dan bij het formaat smartphone dat je gewend bent. Nu is dat in veel gevallen niet zo'n probleem, maar mocht je onverhoopt willen telefoneren, bedenk dan wel dat dat er een beetje klungelig uitziet en pas op dat je je iPhone niet uit je handen laat glippen. Ook als je de telefoon voor je houdt is het met één hand bedienen van de telefoon voor normale mensen niet weggelegd.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Marcel-Groen
Aantal keer gelezen: 4373x
Toegevoegd: 21-09-2015 12:21
Gewijzigd: 16-01-2016 20:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!