iPad air

Welke iPad kopen?

iPad airIn het verleden was een iPad kopen heel gemakkelijk. Er was slechts één soort verkrijgbaar en je hoefde dus geen keuzes te maken. Nu zijn er inmiddels echter vijf soorten iPads te koop, namelijk de iPad Pro, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 en de iPad mini 4. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende iPads en hun specificaties, zodat jij weet welke iPad je moet kopen.

Formaat

Aangezien er nu drie verschillende types iPads verkrijgbaar zijn, kun je ook kiezen uit drie verschillende formaten. Zoek je een kleine iPad die je gemakkelijk in je zak kunt meenemen? Dan kun je het beste de iPad mini kopen. Dit tablet heeft een scherm van 7,9 inch en weegt slechts 300 gram. Een iets grotere iPad is de iPad Air met een schermformaat van 9,7 inch en een gewicht van 450 gram. Wil je een iPad kopen met een groter scherm? Ga dan voor de iPad Pro met een display van 12,9 inch. Het gewicht van dit tablet is 713 gram. Zowel de iPad Air als de iPad Pro zijn wat moeilijker mee te nemen dan de iPad mini, maar je kunt afbeeldingen en video's wel in een groter display bekijken en je hebt meer ruimte om te typen.

Retina-scherm

Elke iPad is uitgerust met een Retina-scherm, maar toch zitten hier nog wel wat verschillen in. De displays van de beide versies van iPad Air en de twee types iPad mini hebben een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Aangezien het beeldscherm van de iPad mini kleiner is dan dat van de iPad Air, beschikken deze iPads over een hogere pixeldichtheid. De dichtheid ligt op 326 ppi en bij de Air is dit 264 ppi. Apple heeft de resolutie van de iPad Pro iets verhoogd, zodat de pixeldichtheid hetzelfde is als bij de iPad Air. Een scherp beeld heb je dus bij alle iPads, maar bij de iPad mini is dit toch het scherpst.

Hardware

De iPad Pro beschikt over een A9X-processor en is daarmee zeker de snelste iPad. Verder kun je bij deze iPad met behulp van de Smart Connector een Smart Keyboard aansluiten. Met een A8X-processor komt de iPad Air 2 op een goede tweede plaats qua snelheid. De iPad mini 4 heeft een A8 en is dus iets langzamer. De minst snelle iPads zijn de iPad Air en de iPad mini 2 die beschikken over een A7-processor.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit van de iPad bepaalt hoeveel je hier kunt opslaan en deels ook hoe snel de iPad werkt. Als het geheugen bijna vol zit, gaat de iPad namelijk langzamer werken. Je kunt kiezen voor een opslagcapaciteit van 16GB, 32GB, 64GB of 128GB. Wil je echt veel media opslaan op je iPad? Dan kun je waarschijnlijk het beste een iPad kopen met een geheugen van 64GB of 128GB. Voor de meeste mensen is 16GB of 32GB echter wel voldoende. De nieuwe Retina-displays in de iPads zorgen er echter wel voor dat de meeste applicaties een stuk meer opslagcapaciteit gebruiken. Daarom is het vaak beter om als gemiddelde gebruiker toch voor een 32GB iPad te kiezen.

WiFi, 3G of 4G?

Er zijn bepaalde modellen van de iPad die enkel zijn uitgerust met WiFi. Hierdoor betaal je minder voor het tablet, maar je kunt dan alleen internet gebruiken als je verbinding kunt maken met WiFi. Wil je de iPad voornamelijk binnenshuis gaan gebruiken? Dan raden we je aan om te kiezen voor deze iPad. De meeste mensen willen hun iPad echter ook graag met zich meenemen en buitenshuis internetten. In dat geval is het beter om te kiezen voor een iPad met in ieder geval 3G internet. Houd je van snel internet? Ga dan voor een iPad met een 4G-functie.

Camera

De meeste iPads hebben nog geen superprofessionele camera, maar je kunt er vaak toch al redelijk goede foto's mee maken. De iPad Pro, de iPad Air 2 en de iPad 4 mini beschikken over een 8MP iSight-camera. Met de iPad Air en de iPad mini 2 maak je foto's van iets mindere kwaliteit; de camera op deze tablets is namelijk 5MP. Wel is de kwaliteit van de video's die je met de vijf types iPads kunt maken gelijk en ook de FaceTime-camera is hetzelfde.

Multitasken

Op alle iPads is het mogelijk om te multitasken. Zo kun je gebruikmaken van de functies beeld-in-beeld en slide-over. Wil je echter ook twee apps naast elkaar kunnen bedienen in je scherm door middel van SplitView? Dan moet je een iPad Pro, iPad Air 2 of iPad mini 4 aanschaffen. Bij de iPad Pro werkt deze functie het beste, omdat het scherm groter is en je bij allebei de applicaties alle functies kunt gebruiken.

Accessoires

Alle iPads kunnen worden aangesloten op een bijbehorend toetsenbord. Deze keyboards dien je echter te gebruiken met behulp van bluetooth. Bij de iPad Pro kun je echter kiezen voor een Smart Keyboard die je via de Smart Connector direct op het tablet kunt aansluiten. Verder kun je voor de iPad Pro een Apple Pencil aanschaffen. Met deze stylus pen kun je goed tekenen en schrijven op de iPad. Is de Apple Pencil leeg? Dan kun je hem binnen 15 seconden opladen aan je iPad.

Touch ID

Een goede beveiliging en een grappige functie van de iPad Pro, iPad Air 2 en iPad mini 4 is Touch ID. Deze functie zorgt ervoor dat je toegang tot je iPad kunt krijgen met een vingerafdruk. Via Apple Pay is het dan eveneens mogelijk om te betalen met je tablet en je vingerafdruk. Helaas wordt dit in Nederland nog maar vrij weinig gedaan. Touch ID is dus niet beschikbaar op de iPad Air en de iPad mini 2.

Prijzen

Bij het aanschaffen van een iPad let je natuurlijk ook op de prijzen. Heb je niet zoveel te besteden? Dan is de iPad mini 2 waarschijnlijk de beste keuze, want deze heb je al voor ongeveer 300 euro. De iPad Air en de iPad mini 4 liggen in een iets hogere prijsklasse; hier betaal je namelijk bijna 400 euro voor. De prijs die je moet neerleggen voor een iPad Air 2 ligt rond de 500 euro. De iPad Pro springt hier echt bovenuit met een prijskaartje van ongeveer 1000 euro.

Wanneer kiezen voor een iPad Pro?

De iPad Pro is eigenlijk voornamelijk bedoeld voor personen die de tablet zakelijk willen gebruiken. Het grote scherm zorgt ervoor dat je documenten eenvoudig kunt bekijken en bewerken. Verder is de iPad supersnel en kun je hiermee goed multitasken. Het Smart Keyboard en de Apple Pencil zorgen ervoor dat de iPad zeer gebruiksvriendelijk is en je kunt hem zo bijna veranderen in een laptop. Toch is de iPad veel gemakkelijker mee te nemen en ook sneller dan de meeste laptops. Een goede keuze dus als je een goed tablet zoekt om op te werken.

Wanneer kiezen voor een iPad Air?

Een iPad Air is een zeer goed tablet voor de gemiddelde gebruiker. Je kunt hier fijn op internetten, mailen en Facebooken. Ook kun je hier redelijk goed afbeeldingen en video's op bekijken, omdat het scherm daar net groot genoeg voor is. Wel is de iPad door het grotere formaat niet altijd even eenvoudig mee te nemen, maar het is een prima tablet voor thuisgebruik. Ook kun je hem natuurlijk gewoon in een tas meenemen. De iPad Air 2 is een verbeterde versie van de iPad Air en we raden je dan ook aan om voor dit tablet te kiezen als deze binnen je budget valt.

Wanneer kiezen voor de iPad Mini?

Zit je krap bij kas of wil je een iPad kopen die je zeer gemakkelijk kunt meenemen? Dan is de iPad mini een goede keuze. Voor een leuk prijsje kun je dit tablet al aanschaffen en het kleine formaat maakt het mogelijk om hem eenvoudig overal naar toe te nemen. Natuurlijk heeft dit tablet niet alle geweldige functies van de iPad Air en de iPad Pro, maar het is toch een prima apparaat voor normaal dagelijks gebruik. Ook hierbij raden we je weer aan om te kiezen voor de nieuwste versie: de iPad mini 4.

Tweedehands iPad kopen

Wil je een tweedehands iPad kopen? Dan ben je vaak in ieder geval een stuk goedkoper uit. Zorg er echter wel voor dat je niet wordt opgelicht. Kijk goed na op het een echte iPad is en welke generatie het is. Het modelnummer van de iPad kun je vinden op de achterkant van het apparaat. Ook is het belangrijk om te controleren of de iPad niet gestolen is door het serienummer te controleren op een daarvoor bedoelde website. Let er daarnaast ook op dat de eigenaar de tablet wel heeft vrijgegeven, want anders kun je het apparaat niet gebruiken. iPads beschikken namelijk over een aantal antidiefstal-functies.

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je zeker weet dat alles naar behoren werkt. Gebruik de iPad zoals je hem normaal zou gebruiken. Controleer of de knoppen het doen, of alle functies werken en of alle pixels in het scherm nog hun werk doen. Kijk ook of de oplader, de oordopjes en eventuele accessoires nog werken. Daarnaast kijk je of de iPad krassen heeft of waterschade vertoond. Als de iPad beschadigd is, kun je hiervoor onderhandelen over de prijs. Vraag ook altijd welke originele accessoires en verpakkingen er nog aanwezig zijn. Zo heb je nog meer bewijs dat het om een echte iPad gaat.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 6623x
Toegevoegd: 26-11-2015 10:43
Gewijzigd: 15-01-2016 22:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!