Iphone 7

Samsung Galaxy S7: vergelijking met iPhone 7 en tips

Iphone 7De Samsung Galaxy S7 werd in maart 2016 geïntroduceerd door het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung, als opvolger van de Samsung Galaxy S6. De S7 is een directe concurrent van zowel de iPhone 6S (september 2015) als de iPhone 7 (september 2016).

Waar Apple het met de iPhone in het verleden steevast beter deed dan concurrenten als Samsung, is dit sinds enkele jaren geen gegeven meer. Samsung weet met haar Galaxy S-serie steeds meer terrein te veroveren op Apple.

Omdat de iPhone 7 gezien wordt als grootste concurrent van de Samsung Galaxy S7, maken we een vergelijking tussen de twee smartphones. Daarnaast kijken we naar accessoires die handig zijn samen met de Samsung Galaxy S7.

Galaxy S7 versus iPhone 7: twee grootmachten

iPhone heeft sinds jaar en dag de naam van stijl en kwaliteit samen. Het design van de smartphone is door de jaren relatief weinig veranderd. Samsung is de grote concurrent van het Amerikaans merk en heeft meer een imago van prestaties boven design.

Over smaak valt niet te twisten en dus maken wij een vergelijking tussen de twee smartphones die puur op basis van prestaties is. Zo kan bepaald worden welk model de betere van de twee is: de Samsung Galaxy S7 of de iPhone 7.

Een belangrijke kanttekening bij deze vergelijking is dat de Samsung Galaxy S7 een half jaar voor de iPhone 7 is uitgekomen. Een vergelijking met de iPhone 6S zou daarom ook logisch zijn geweest. Omdat de iPhone 7 echter het meest recent is uitgekomen, hebben we voor dit model gekozen.

Snelheid

Op papier is de Samsung Galaxy S7 sneller dan de iPhone 7. Met een Qualcomm Snapdragon 820-processor en 4 GB werkgeheugen is de Samsung Galaxy S7 aanzienlijk sneller dan zijn voorganger. Het werkgeheugen van de iPhone is lager met 3 GB, maar de hardware van de smartphone is beter afgestemd op de software. Daarom is de iPhone net iets sneller dan de Samsung Galaxy S7, hoewel de verschillen tussen de twee modellen erg klein zijn.

Beeldscherm

Waar de Samsung Galaxy S7 een 5,1-inch scherm heeft, beschikt de iPhone 7 over een 4,7-inch scherm. De beeldkwaliteit van de Samsung Galaxy S7 is bovendien net wat beter, omdat het scherm een pixeldichtheid van 577 ppi heeft, terwijl de iPhone het moet doen met 326 ppi. De pixeldichtheid zegt iets over de scherpte van het beeldscherm.

Tegelijkertijd is de helderheid van de iPhone beter. Ook is beweging op het beeld iets vloeiender. De twee smartphones houden elkaar op dit punt dan ook redelijk goed in balans.

Batterij

Kijken we naar de batterij dan is de Samsung Galaxy S7 de duidelijke winnaar. Met een 3000 mAh batterij veegt de Samsung Galaxy S7 de vloer aan met de 1960 mAh batterij van de iPhone. Hoewel de laatstgenoemde wel technologie heeft die zuiniger omgaat met energie, is het verschil in batterijformaat simpelweg te groot om teniet gedaan te worden.

Een bijkomend voordeel is dat de Samsung Galaxy S7 laadkabel een micro USB-kabeltje is en dus voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Dit geldt, zoals wellicht bekend, niet voor de iPhone-kabeltjes.

Camera

Naast de batterij was ook de camera een gebied waar Samsung de laatste jaren steevast als winnaar uit de bus kwam. Ook voor de Samsung Galaxy S7 geldt dit nog, hoewel Apple bezig is om een stevige inhaalslag te maken. Waar de camera van de iPhone 6S behoorlijk teleurstellend was, heeft de iPhone 7 het gat met Samsung weten te verkleinen.

Beide smartphones beschikken over een 12-megapixelcamera met optische stabilisatie. De LED-flits van de iPhone is beter, maar de Samsung Galaxy S7 is beter bij beperkt licht en ook is de balans iets beter. We kunnen de Samsung Galaxy S7 als winnaar aanwijzen, hoewel ook hier de verschillen bijzonder klein zijn.

Eindoordeel

Omdat de verschillen tussen beide smartphones zo klein zijn, is het vooral een kwestie van smaak voor welke telefoon gekozen moet worden. Omdat de Samsung Galaxy S7 een half jaar ouder is, maar de verschillen desalniettemin klein zijn, heeft Samsung nog een licht voordeel tegenover de iPhone.

Handige accessoires voor de Samsung Galaxy S7

Een smartphone vormt voor veel mensen een levenslijn die er al lang niet meer alleen is om mee te bellen en te sms’en. De telefoon wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld het nieuws te volgen, het weer te zien en de weg te vinden. Om nog meer uit de smartphone te halen, kunnen er verschillende accessoires aangeschaft worden. Wij zetten de handigste accessoires voor een Samsung Galaxy S7 op een rijtje.

Hoesje

Het ligt voor de hand, maar toch zijn er veel mensen die hun smartphone niet beschermen met een telefoonhoesje. Zonde, want wanneer de smartphone beschadigd raakt, valt dit niet zonder meer onder de garantie. Of de verzekering de schade vergoedt, ligt ook aan de omstandigheden. Is de telefoon helemaal niet verzekerd, dan betekent dit dus dat reparatiekosten (die vaak hoog kunnen uitvallen) volledig voor de eigenaar zijn.

Wilt u een Samsung Galaxy S7 hoesje kopen, let dan met name op de bescherming die het hoesje biedt aan de hoekjes van de smartphone. Dit is het gevoeligste punt van de telefoon.

Headset

Bij een nieuwe aankoop wordt er altijd een setje koptelefoons geleverd samen met de telefoon. Hiermee kan uiteraard muziek geluisterd worden, maar ook worden gebeld, door de aanwezigheid van een microfoontje.

De headset kan echter wel relatief snel kapot gaan. Moet u een nieuwe kopen, probeer dan een officiële (of gecertificeerde) Samsung Galaxy S7 headset te kopen. Zo weet u zeker dat de headset geoptimaliseerd is voor de telefoon en deze dus ook goed werkt. Bij onofficiële modellen kan dit ten kosten gaan van de geluidskwaliteit en werking.

Groothoeklens

Een leuk accessoire voor smartphones om meer uit de camera te halen, is een groothoeklens. Zo’n groothoeklens kan simpelweg voor de lens van de camera geschoven worden. Vervolgens kunnen foto’s met een veel bredere horizon genomen worden. Hoewel de lenzen erg goedkoop zijn, is de kwaliteit van de foto’s doorgaans bijzonder hoog.

Een dergelijk lensje is met name geschikt op vakantie, wanneer u bijvoorbeeld natuurfoto’s wilt maken of probeert om een groot gebouw op de foto te zetten. De meeste lenzen op de markt zijn geschikt voor de Samsung Galaxy S7

Externe accu

Helaas gaan batterijen van een smartphone snel leeg, zelfs de goede batterij van de Samsung Galaxy S7. Met een externe accu kunt u voorkomen dat u op onverwachte momenten met een lege batterij zit. Kies hierbij het liefst voor een accu met een flink vermogen, zodat de smartphone meermaals met dezelfde accu opgeladen kan worden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DutchDo
Aantal keer gelezen: 3083x
Toegevoegd: 01-03-2017 14:24
Gewijzigd: 06-03-2017 23:26

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!