Android telefoon

Schoon je Android telefoon op verwijder bestanden

Android telefoonEen smartphone wordt dagelijks vele uren gebruikt; misschien wel meer dan een laptop of desktop. Het is niet langer enkel om te bellen of op internet te surfen. Nee, we downloaden veelvuldig applicaties en bewerken zelfs bestanden op onze telefoon.

Na een tijd kan het voorkomen dat een smartphone trager wordt doordat het interne geheugen helemaal vol staat met bestanden. Door goed document management kan deze weer sneller worden. Verwijder bijvoorbeeld muzieknummers die je niet meer luistert, scroll door de galerij om te kijken welke filmpjes weg mogen en gebruik applicaties om je telefoon op te schonen.

Introductie SD Maid
Er worden dagelijks bestanden op je smartphone opgeslagen waar je zelf geen weet van hebt en dus onnodige ruimte innemen. Het inzetten van SD Maid kan uitkomst bieden want deze applicatie maakt het apparaat weer helemaal schoon. Er wordt afgerekend met logbestanden die worden aangemaakt bij het crashen of niet goed werken van een app.


Ook laten applicaties die verwijderd worden nog ‘rotzooi’ achter. Het kan zijn dat je gegevens nog worden opgeslagen of dat er lege mappen op de telefoon te vinden zijn. Door het gebruik van SD Maid is dat niet langer het geval. Het programmatje biedt meerdere mogelijkheden om je Android device weer helemaal clean te maken.

De applicatie is gratis te downloaden in de Google Play Store. Er zijn wel een aantal functionaliteiten die niet gratis zijn want daarvoor moet je de premium versie van 2,08 euro aanschaffen.

SD Maid functionaliteiten
Het menu van de app zit aan de linkerkant en bestaat uit verschillende tabbladen. Elk tabblad heeft zijn eigen functie zoals een bestandsbeheerder, een zoekfunctionaliteit en een systeemscanner. Het is zo mogelijk om de telefoon te scannen en overbodige bestanden te verwijderen. De AppControl helpt je om applicaties te verwijderen, te bevriezen of te resetten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Histers
Aantal keer gelezen: 3766x
Toegevoegd: 15-05-2014 11:08
Gewijzigd: 25-01-2016 22:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!