Huurtoeslag voor je studentenkamer

Huurtoeslag voor je studentenkamer

Huurtoeslag voor je studentenkamerVeel studenten kunnen best een bijdrage gebruiken voor hun huur. Alleen je komt lang niet altijd in aanmerking voor huurtoeslag als student.

Wanneer krijg je als student huurtoeslag

Huurtoeslag is eigenlijk een tegemoetkoming in de kosten die je hebt voor het huren van woonruimte. Het is alleen zo dat deze woonruimte aan allerlei eisen moet voldoen. Voldoet je woonruimte hier niet aan dan krijg je geen huurtoeslag. Het is daarom van belang om goed op de hoogte te zijn van deze eisen wanneer je van plan bent woonruimte te gaan huren. Het kan namelijk zo zijn dat jij deze bedrijge erg hard nodig hebt om financieel rond te komen. Het is dan erg vervelend als je aanvraag voor huurtoeslag word afgewezen.

De woonruimte die je huurt moet officieel aangewezen zijn als zelfstandige woonruimte. Het ministerie van binnenlandse zaken heeft een maximale rekenhuur vastgesteld. Dit is de maximale huur die je woonruimte per maand mag bedragen. We spreken dan over kale huur. Voor personen onder de 23 jaar is dit vastgesteld op 389,05 euro en voor personen van 23 jaar en ouder op 652,52 euro. 

 

Kamer huur en huursubsidie

Bij kamerhuur is het van belang dat je gaat wonen in een aangewezen eenheid. Alleen dan heb je namelijk recht op huurtoeslag. Ook moet je huur meer zijn dan 212,24 euro. Een aangewezen eenheid is door het VROM hiervoor aangemerkt en altijd gebouwd voor 1 juli 1997.

Huurtoeslag berekenen

Wanneer je in aanmerking denkt te komen voor huursubsidie kun je op de website van de belastingdienst een berekening maken. Je krijgt dan te zien wat jij kunt krijgen aan huurtoeslag. Mocht je er niet uitkomen is het ook altijd mogelijk te belastingtelefoon te bellen om hierover te informeren.

Bronnen:

http://www.huurtoeslag-berekenen.net/huurtoeslag-berekenen/


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: guus22
Aantal keer gelezen: 4477x
Toegevoegd: 23-12-2014 20:14
Gewijzigd: 01-06-2015 21:17

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!