Wie is de mysterieuze maker van Bitcoin?

Wie is de mysterieuze maker van Bitcoin?

Wie is de mysterieuze maker van Bitcoin?Niemand weet echt wie er achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto zit dat wordt beschouwd als de ontwikkeling van 's werelds eerste en grootste cryptocurrency: Bitcoin.

Niemand weet echt wie er achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto zit dat wordt beschouwd als de ontwikkeling van 's werelds eerste en grootste cryptocurrency - Bitcoin. Nakamoto was degene die de eerste blockchain van Bitcoin heeft gedolven en was degene die de whitepaper voor de digitale valuta publiceerde. Nakamoto had voor ogen dat Bitcoin een transactiesymbool zou zijn dat op grote schaal door de wereld zou worden gebruikt om te beschermen tegen inflatie. Toch is er in het Bitcoin nieuws nooit naar buiten gekomen wie er echt achter deze bekende cryptomunt is.

Identiteit Nakamoto?

Maar hoewel Bitcoin de afgelopen jaren een achtbaanrit heeft gemaakt, in termen van stijgende prijzen en populariteit, wordt er nog steeds veel gespeculeerd over de identiteit van Nakamoto. Nu denkt de rijkste man ter wereld dat hij het antwoord heeft. Elon Musk, de CEO van bedrijven als Tesla, SpaceX, Neuralink en meer, heeft verklaard dat hij gelooft dat de persoon achter het Nakamoto-pseudoniem niemand minder is dan cryptografische expert Nick Szabo. Szabo zou volgens Musk dus de maker van de cryptovaluta zijn waarvan je de waarde kunt checken met behulp van de Bitcoin koers.

"Hij lijkt degene die meer verantwoordelijk is voor de ideeën achter Bitcoin dan wie dan ook. Hij beweert niet Nakamoto te zijn, maar ik weet niet zeker of dat de waarheid is", vertelde Musk aan podcaster en kunstmatige intelligentie-onderzoeker Lex Fridman. "Je kunt kijken naar de evolutie van ideeën vóór de lancering van Bitcoin en zien wie over die ideeën schreef, weet je wel", zei Musk.

Szabo?

Szabo was een van de pioniers van ideeën over cryptocurrencies en vergelijkbare digitale activa. Szabo was de belangrijkste maker van het ter ziele gegane Bit Gold-project in 1998, dat de eerste poging was om een virtuele, gedecentraliseerde valuta te creëren. De technieken en ideeën van Szabo in het Bit Gold-project zouden de ontwikkeling van Bitcoin direct beïnvloeden, met de opname van een proof-of-work (PoW)-model, het gebruik van mining-blokken op de blockchain en meer. Dit is dus het tegenovergestelde van crypto staking. Szabo ontwikkelde ook slimme contracten, die een belangrijk onderdeel werden van de Ethereum-blockchain die de op een na grootste cryptocurrency ter wereld host. Szabo heeft echter beweerd niet achter de identiteit van Nakamoto te staan.

"Ik ben bang dat je het bij het verkeerde eind hebt door me als Satoshi te doxeren, maar ik ben eraan gewend", had Szabo in 2014 tegen financieel auteur Dominic Frisby gezegd. Maar een onderzoek van het Aston University Center for Forensic Linguistics in 2014, dat de Bitcoin-whitepaper analyseerde met Szabo's ander gepubliceerd materiaal, samen met de geschriften van 10 anderen, had geconcludeerd dat Szabo ongetwijfeld achter de creatie van de whitepaper zat.

Volgens de onderzoekers was het aantal taalkundige overeenkomsten tussen Szabo's geschriften en de Bitcoin-whitepaper griezelig en geen van de andere mogelijke auteurs was in de buurt van een even goede match. Maar zonder dat Nakamoto zichzelf onthult, is het heel goed mogelijk dat de ware identiteit van de persoon achter de ontwikkeling van cryptocurrencies slechts een kwestie van speculatie zal zijn. "Het is een interessante eigenaardigheid van de menselijke geschiedenis dat er een bepaalde technologie is die een volledig anonieme uitvinder heeft", zei Musk.

In Boedapest is er een buste bij de rivier de Donau. Het gezicht is brons en blanco, zodat mensen hun eigen gezicht weerspiegeld kunnen zien. Het draagt een hoodie, met het bitcoin-logo op de borst. Dit is een standbeeld van de mysterieuze Satoshi Nakamoto. Nakamoto is dus de persoon of personen die bitcoin hebben ontwikkeld. Ze zijn anoniem en pseudoniem. Het zou kunnen dat Nick Szabo hierachter zit, maar toch hoeft dat niet beslist het geval te zijn.
 

Craig Wright?

Mogelijk heb je gehoord van de Australiër Craig Wright, vorig jaar was hij in het nieuws dankzij een rechtszaak in de Verenigde Staten. Wright is een invloedrijke ondernemer. Hij zou Nakamoto kunnen zijn. Maar misschien ook niet. Het is een mysterie dat hij in theorie in enkele seconden zou kunnen oplossen. In de zaak vocht Wright tegen claims van de familie van zijn overleden zakenpartner, David Kleiman, dat het paar samen bitcoin heeft gecreëerd. Daarom beweerden ze dat de helft van meer dan 50 miljard dollar van de originele bitcoin van hen was.

Wright won de strijd - een jury in Florida was van mening dat hij het geld niet verschuldigd was. Zijn advocaten zeiden dat het paar vrienden waren die samenwerkten, maar dat hun partnerschap niets te maken had met de creatie van bitcoin. Maar achter die rechtszaak zit een groter verhaal. Die bitcoin kon alleen eigendom zijn van iemand die vanaf het begin bij de onderneming betrokken was - Nakamoto. Wright zegt dan ook dat hij Nakamoto is en dat Nakamoto wordt geaccepteerd als de maker van bitcoin. En om te bewijzen dat hij Nakamoto is, moet Wright laten zien dat hij enkele van die originele bitcoin beheert.

Bitcoin-expert dr. David Glance, een computerwetenschapper van de Universiteit van West-Australië, zegt dat een dergelijke prestatie verwant zou zijn aan koning Arthur die Excalibur uit steen trekt: een bewijs van rechtmatige eigendom. Wright zou moeten bewijzen dat hij de sleutel heeft naar de bitcoin. Natuurlijk is het wel mogelijk dat Wright, of Nakamoto wie dat ook maar is, de sleutel verloren is. Eerder vorig jaar meldde de New York Times namelijk dat maar liefst 140 miljard dollar aan bitcoin verloren is gegaan aan mensen die hun sleutels zijn vergeten of kwijtgeraakt.

Wie Satoshi Nakamoto is, is dus nog altijd niet bekend. Het zou Nick Szabo kunnen zijn zoals Elon Musk beweert, maar het kan ook Craig Wright kunnen zijn zoals hij zelf zegt. Daarnaast zou het ook nog eens iemand anders zijn. In 2014 noemden media Dorian Satoshi Nakamoto als dé Satoshi Nakamoto, maar de Japans-Amerikaanse man had überhaupt nog nooit van bitcoin gehoord. De kans is dus groot dat hij niet de mysterieuze maker van Bitcoin is, ook omdat een bericht van Satoshi Nakamoto online verscheen om te ontkrachten dat hij Dorian Satoshi Nakamoto is. Wie wel de mysterieuze maker van Bitcoin is, zal mogelijk nooit bekend worden…






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: WeTalkSEO
Aantal keer gelezen: 1474x
Toegevoegd: 24-02-2022 18:15
Gewijzigd: 25-02-2022 09:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!