Internationale en zakelijk verhuizing, let hier op

Internationale en zakelijk verhuizing, let hier op

Internationale en zakelijk verhuizing, let hier opHoewel een ‘normale’ verhuizing al een hele klus kan zijn is een internationale verhuizing of zakelijke verhuizing dat helemaal. Daarom vind je in dit artikel een aantal tips omtrent het internationaal verhuizen en zakelijk verhuizen zodat je bij een eventuele verhuizing optimaal voorbereid bent.

Internationaal verhuizen

Daar waar je bij een normale verhuizing alleen hoeft te denken aan je nieuwe woning en het vervoer van je eigendommen ligt dit bij een internationale verhuizing een stuk gecompliceerder. Een ander land betekent namelijk ook andere regels. Om je een beetje op weg te helpen vind je hieronder een aantal zaken die je sowieso niet over het hoofd mag zien bij een internationale verhuizing.

Belangrijke documenten

Hier zul je ongetwijfeld zelf als eerste aan gedacht hebben, maar toch is het goed om te benoemen want als je vergeet om hier aandacht aan te besteden zijn de gevolgen ronduit desastreus. Check zodoende vooraf of al je documenten nog in orde en geldig zijn zodat je een hoop vertraging en stress bij de verhuizing voorkomt.
Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat je bij je nieuwe baan in het buitenland diploma’s moet laten zien, laat deze dan in Nederland nog door de DUO op echtheid waarmerken. Tegenwoordig wordt er namelijk zeer veel gefraudeerd met buitenlandse diploma’s en het zou zonde zijn als je nieuwe baas jou al meteen als een fraudeur ziet.     

Doktersbezoek

Het zou jammer zijn als je in je nieuwe thuisland te maken krijgt met fysieke ongemakken. Het is namelijk goed mogelijk dat er in het nieuwe land ziektes heersen die in Nederland allang verleden tijd zijn (denk bijvoorbeeld aan tetanus, polio of difterie), wanneer je niet het risico wilt lopen om hiermee besmet te raken is het verstandig om voor de internationale verhuizing een aantal vaccinaties te nemen die je beschermen tegen de ziektes die in het desbetreffende land heersen.
Wat voor jou geldt, geldt in zekere zin ook voor je hond of kat. Deze kan namelijk evengoed ziek worden door besmettingen die in Nederland niet aan de orde zijn. Zorg er daarom voor dat je huisdier voor de verhuizing ook de benodigde inentingen krijgt.

Vervoer

Het vervoeren van je bezittingen naar het buitenland is niet niks. Doordat de reis lang duurt kunnen je eigendommen bijvoorbeeld sneller beschadigd raken tijdens de verhuizing. Let er daarom op dat je spullen op een juiste manier worden ingepakt zodat de kans op eventuele schade minimaal is.
Omdat de reis lang duurt kan er veel mis gaan met de planning. Check daarom vooraf of het verhuisbedrijf dat je internationale verhuizing gaat realiseren capabel genoeg is om je bezittingen tijdig en in de juiste condities weer af te leveren in je nieuwe woning.

Zakelijk verhuizen

Een andere vorm van verhuizen is een zakelijke verhuizing. Hieronder vind je een aantal belangrijke aandachtspunten die handig zijn om voor een zakelijke verhuizing door te lezen.

Tijd

Het klinkt misschien opmerkelijk, maar ‘s nachts verhuizen kan voor sommige bedrijven heel handig zijn. De ‘piekmomenten’ van veel bedrijven liggen namelijk overdag en het komt de efficiënte bij sommige bedrijven dan ten goede als je ’s nachts verhuisd. Zoek daarom voor de zakelijke verhuizing uit wanneer de ‘piekmomenten’ in je bedrijf plaatsvinden zodat je daar op in kunt spelen. Dit is zowel voor het bedrijf als voor alle medewerkers (vaak) de beste oplossing.


Wat doe je zelf?

Het is uiteraard goedkoper om zelf zakelijk te verhuizen dan dat je het door een verhuisbedrijf laat doen. Toch is het efficiënter om de zakelijke verhuizing door een verhuisbedrijf te laten doen, want waar je zelf dagen bezig kunt zijn met het verplaatsen van het bedrijfsinventaris is dit voor een verhuisbedrijf natuurlijk gesneden koek. Een verhuisbedrijf is namelijk gespecialiseerd in verhuizingen en kan het zodoende veel sneller doen dan dat jij het kan.
Verder zijn er ook zaken die je liever zelf verhuist, denk bijvoorbeeld aan vertrouwelijke stukken in de boekhouding. Je wilt uiteraard niet dat een louche verhuizer in deze privé informatie gaat zitten wroeten.
Maak dus vooraf de afweging of je zelf gaat verhuizen of dat je dit (gedeeltelijk) uitbesteed aan een professioneel verhuisbedrijf. Verder is het ook goed om vooraf te inventariseren welke privéstukken je liever niet laat verhuizen door een extern bedrijf.

Wie helpt er mee?

Wanneer je besluit om (gedeeltelijk) zelf te verhuizen is het goed om daar personeel voor aan te wijzen. Niet iedereen van het personeel wil dit namelijk doen (het is immers niet contractueel bepaald dat je als personeelslid meehelpt met een eventuele verhuizing) en mocht het personeel er wel voor openstaan, dan is niet iedereen geschikt als verhuizer. Verhuizen betekent namelijk heel veel tillen en niet iedereen is er fysiek gezien toe in staat om zulk werk te verrichten.

Instructies

Mocht je je personeel laten meehelpen met de verhuizing, dan is het verstandig om ze grondig te instrueren. Verdeel de taken en geef duidelijk aan waar wat moet komen te staan in het nieuwe pand. Laat daarnaast de medewerkers zelf van te voren het bureau inpakken in een doos. Dit scheelt de verhuizers op de grote dag een hoop werk en is voor de medewerkers misschien een klein uurtje werk.

Verdelen van de taken, om dit overzichtelijk te maken is het handig om met verschillende kleuren dozen te werken. Elke kleur doos hoort dan bij een bepaalde ruimte in het kantoor. Op die manier maak je het verhuizen een stuk eenvoudiger. Andere tip: label alle dozen, meubels en overige spullen die je gaat verhuizen. Zo kan je precies achterhalen wat van wie is en komt alles op de juiste plek terecht.

Verhuismiddelen

Een verhuizing kan je een stuk eenvoudiger maken door de juiste verhuismiddelen te gebruiken. Maak bijvoorbeeld geen gebruik van rolcontainers als het nieuwe pand niet over een lift beschikt.

Nieuwe meubels

Hoewel het natuurlijk mogelijk is dat bepaalde kantoormeubelen qua kleur en vormgeving niet aansluiten bij de inrichting van het nieuwe kantoor betekent dat niet dat alle kantoormeubelen vervangen hoeven te worden. Door ‘oude’ kantoormeubelen te hergebruiken voorkom je verspilling van meubilair die in principe gewoon nog bruikbaar is en bespaar je door het niet aanschaffen van nieuwe meubelen bovendien erg veel geld.

Conclusie

Bij zowel een internationale als zakelijke verhuizing zijn er dingen die je absoluut niet mag vergeten om te regelen. Om te voorkomen dat je in je nieuwe land of pand in verlegenheid wordt gebracht is het goed om deze zaken van te voren te regelen. Zorg er daarom voor dat je een verhuizing van te voren tot in de details uitstippelt zodat je achteraf met zo min mogelijk vervelende situaties te maken krijgt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Adminlinks
Aantal keer gelezen: 2598x
Toegevoegd: 24-07-2019 09:08
Gewijzigd: 24-07-2019 12:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!