Jongeren op de arbeidsmarkt binnen Nederland

Jongeren op de arbeidsmarkt binnen Nederland

Jongeren op de arbeidsmarkt binnen NederlandStuderen brengt helaas pas op lange termijn geld in het laatje. Daarom is het algemeen bekend dat studenten minder te besteden hebben. Nu kun je natuurlijk heel creatief met geld omgaan en goedkope maaltijden maken. Ook kan je bij je ouders eten als het einde van de maand weer in zicht is.

Je kan daarnaast zorgen dat je naast je studie genoeg geld verdient zodat je niet elke maand maximaal bij hoeft te lenen om vervolgens alsnog de eindjes aan elkaar te moeten knopen.

Dit werk kan op vaste dagen per week zijn, maar je kan er ook voor kiezen om vakantiewerk te doen als vast werken naast je studie te zwaar is. Er is een groot aanbod aan leuk studentenwerk waarmee jij je maandelijkse budget kan vergroten. Waar je dit aanbod vindt en wat er zoal voor studentenwerk is, vertellen wij je in dit artikel.

Baan zoeken bij een uitzendbureau

Een goed begin is het halve werk, maar waar moet je beginnen als je op zoek bent naar een leuke bijbaan? Er zijn veel verschillende manieren om aan een baan te komen. We leven in een digitaal tijdperk: waar je vroeger de stad in moest om bij elke winkel te vragen of er banen beschikbaar waren, zijn er tegenwoordig ook andere manieren om aan een baan te komen. Een uitzendbureau is een plek waar je dat kan doen. Veel studenten denken dat een uitzendbureau alleen voor volwassenen is die een baan zoeken. Dit is echter niet het geval. Een uitzendbureau heeft een breed aanbod aan banen voor elk niveau en elke leeftijd. De voordelen van een uitzendbureau noemen we hieronder voor je op.

  • Je hoeft geen afspraak te maken bij een uitzendbureau. Je kan gewoon naar binnen stappen en vragen of iemand tijd heeft om je te helpen. Als je het eng vindt om zomaar ergens naar binnen te stappen, kan je een vriend of vriendin meenemen. Dit kan helpen om de eerste stap te zetten.
  • Een uitzendbureau is fijn voor studenten die een bijbaan zoeken omdat ze daar vaak ook losse klussen hebben. Het gaat dan om tijdelijk werk waardoor je niet in de knoop komt met je drukke studierooster.
  • Ook helpt een uitzendbureau met werk zoeken op maat. Je kan aangeven wat je interesses zijn en waar je goed in bent. Daarop gebaseerd kan een uitzendbureau je helpen een baan te vinden die bij jou past.

Een tip bij het zoeken van een uitzendbureau is om deze dicht bij huis te zoeken. Als je dus een dagje met een vriend in Amsterdam bent, maar je woont in Tilburg, is het niet zo handig om daar naar een uitzendbureau te gaan. Je kan dan beter langsgaan bij een uitzendbureau in Tilburg. Daar kunnen ze dan ook studentenwerk voor je vinden in Tilburg.

Baan zoeken bij een online uitzendbureau

Een online uitzendbureau. Vind je het eng om zomaar langs te gaan bij een uitzendbureau? Dan kan je ook online bij een uitzendbureau kijken. Op de website van een uitzendbureau staat een breder aanbod aan banen, omdat zij banen door heel Nederland aanbieden. Dit is fijn als je bijvoorbeeld in het weekend bij je ouders in Amsterdam slaapt maar doordeweeks in Tilburg, waar je zelf een kamer hebt.

Dan kun je zoeken op een bijbaan in Tilburg maar ook bekijken wat het aanbod voor studentenwerk in Amsterdam is, zonder dat je daarvoor naar twee steden moet. Een ander voordeel aan een online uitzendbureau is dat je er als eerste bij bent als er nieuwe banen beschikbaar zijn. Je hoeft namelijk niet steeds bij het fysieke bureau langs te gaan om het aanbod te weten. Vaak kun je aangeven dat je op de hoogte gehouden wil worden via e-mail als er nieuwe vacatures beschikbaar zijn in de categorie waarbinnen jij gezocht hebt.


Welke banen zijn er beschikbaar voor studenten?

Voor studenten is er een breed aanbod aan banen beschikbaar. Dit komt omdat het voor werkgevers aantrekkelijk is jonge mensen aan te nemen. Studenten zijn fysiek vaak sterk en relatief goedkoop vanwege hun leeftijd.
Wij hebben hieronder een paar banen voor je op een rijtje gezet die eigenlijk altijd wel beschikbaar zijn voor studenten, zodat je alvast kunt oriënteren welk aanbod er is.

  • (Pizza)bezorger. Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar bezorgers omdat thuisbezorgd.nl in het leven is geroepen. Je rijdt dan op een scooter of een elektrische fiets door je woonplaats om eten te bezorgen. Een pluspunt aan deze baan is dat je lekker buiten bent en op je gemak met een muziekje in door de stad kunt rijden. Niet te langzaam rijden natuurlijk, want dan is het eten koud en niemand wordt blij van koude pizza’s.
  • Winkelmedewerker. Van vakkenvullen tot kleding opvouwen: er zijn altijd vacatures te vinden voor winkelmedewerker. Dit is fijn, want je kan hierbij kijken welke winkel jij zelf leuk vindt om te bezoeken. Dit maakt het werk ook een stuk leuker. Als jij bijvoorbeeld fan bent van een kledingmerk en je daar gaat werken, zal je het ook leuk vinden om mensen te adviseren over een leuke broek die ze met die mosterdgele blouse kunnen combineren.
  • Promotiemedewerker. Deze bijbaan is ideaal als je onregelmatig beschikbaar bent om te werken. Je doet namelijk klussen voor verschillende merken. Deze klussen zijn vaak om een nieuw product te promoten voor een merk. De klussen zijn onregelmatig en je werk dus ook. Je kan vaak per week aangeven wanneer je beschikbaar bent en wordt dan ingepland op de dagen dat er werk is, en jij beschikbaar bent.

Denk aan je toekomst

Als je derdejaars student bent, wordt het misschien tijd om aan je CV te werken en een baan te zoeken in het vakgebied waarin jij later een baan wilt vinden. Eerste- en tweedejaars kunnen dit uiteraard ook proberen, alleen zij hebben vaak weinig ervaring in het vakgebied omdat er vaak pas vanaf het derde jaar stage wordt gelopen. Derdejaars studenten kunnen dus via een uitzendbureau op zoek naar een studentenvacature in het vakgebied waarin ze later een beroep willen uitoefenen.


Vaak zul je zien dat bedrijven graag studenten aannemen voor 1 of 2 dagen per week. Deze kunnen wat werk uit handen nemen, maar zij zijn geen fulltime kracht. Jij als student kan hier enorm veel van leren en het staat goed op je CV om al ervaring te hebben in je toekomstige vakgebied.

Wat past bij jou?

Uiteindelijk gaat het erom wat jij leuk vindt om te doen. Het is erg fijn als een baan veel geld in het laatje brengt, maar het moet je niet ongelukkig maken. Daarnaast staat als fulltime student je studie voorop: een bijbaan moet niet ten koste gaan van je cijfers. Daarom is het belangrijk dat je een baan kiest die je leuk vindt, die flexibel is en waar je met plezier naartoe gaat.


Als je via een uitzendbureau een baan zoekt, kan je aangeven dat je alleen parttime beschikbaar bent. Het is van belang dat je bij een eventuele sollicitatie met je leidinggevende doorneemt hoeveel uren je beschikbaar bent. Als je weet dat er tentamens aan zitten te komen, kan je dit aangeven op je werk en in overleg minder werken in de weken daaromheen.


Nu je genoeg tips hebt voor het zoeken van studentenwerk, is het tijd om aan de slag te gaan! Geen uitvluchten meer, want zelfs vanuit je luie stoel kan je op internet een baan vinden. Dan kan je binnenkort misschien zelfs een keer voor je ouders koken in plaats van andersom!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Bernard
Aantal keer gelezen: 2135x
Toegevoegd: 26-09-2018 13:46
Gewijzigd: 28-09-2018 00:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!