Jouw Audi onderhouden in de zomer

Jouw Audi onderhouden in de zomer

Jouw Audi onderhouden in de zomerHet zonnetje komt weer regelmatig tevoorschijn en het wordt al lekker warm. Het is belangrijk om ook jouw Audi klaar te maken voor de zomer. Jouw Audi onderhouden in de zomer is belangrijk. De temperatuur buiten gaat omhoog, de winterbanden zijn niet meer nodig en het is belangrijk om de airco weer af te vullen. We vertellen je graag meer over het onderhoud van de Audi in de zomer.

Waarom moet je jouw Audi nalaten kijken voor de zomer?

Je zou denken, dat de Audi een degelijke auto is welke van de winter zo de zomer in stapt. Natuurlijk doen de meeste Audi’s dat. Het is geen probleem. Het is echter verstandig om de auto op een aantal punten te controleren. Het geeft je een goed gevoel. Ook kun je nu zaken ontdekken welke je nu nog kunt maken. Wanneer je op vakantie bent is het natuurlijk helemaal niet leuk om erachter te komen. Wat als je onderweg komt te staan? Het is simpelweg niet leuk. Het verstoort je plannen. Ook bij een normale rit in Nederland is het niet prettig. Het is beter om de auto even te controleren om zo problemen later te voorkomen. Het zorgt er ook voor, dat de auto langer mee zal gaan.

Een vakantiecheck

Je zou het onderhoud van de Audi in de zomer kunnen starten met een vakantiecheck. Het is vaak een speciale aanbieding welke autobedrijven en Audi-dealers aanbieden. Het is zo mogelijk om de Audi op maar liefst 17 punten na te laten kijken. We zullen ze zo allemaal voor je opsommen. Het is dan zo, dat de auto weer helemaal klaar is voor de vakantie en de zomer. Het is natuurlijk belangrijk om met een goed gevoel op pad te gaan.

Waar moet je op letten in de zomer bij je auto?

Laten we de verschillende onderdelen van de zomer controle met je doornemen. Wanneer je dit thuis ook goed doet dan is de Audi al een stuk meer klaar voor de zomer dan nu.

1. Het Bandenprofiel

Het is belangrijk om natuurlijk de winterbanden onder de auto weg te halen. Het gebeurt vaak in maart, april. Je kunt dan de winterbanden er weer afhalen en inruilen voor de zomerbanden. Ze hebben een minder diepe groef. Het is nu wel zaak om de banden te controleren op voldoende profiel. Het is belangrijk, dat ze de hele zomer nog meegaan. In de zomer zijn de wegen en het asfalt wat warmer. Het is dan belangrijk om te zorgen voor voldoende profiel. Je wilt niet bij een regenbui het grip verliezen. Het is goed om er nu al aan te denken, dat dit kan gebeuren. Voorkomen is beter dan genezen.

2. Het Slijtagepatroon

Is er een slijtage patroon te herkennen op de banden? Of zijn ze aan vervanging toe? Dan is het goed om ze in setjes te vervangen. Twee banden voor in een keer vervangen en ook twee banden achter in een keer vervangen. Ze slijten vaak niet helemaal gelijk op aan de achterkant of voorkant. Door ze echter in een keer te vervangen is het mogelijk om het grip stabiel te houden.

3. Een Bandenreparatieset en het reservewiel

Is het nog aanwezig allemaal? En zit er nog voldoende lucht op het reservewiel. Wat als er geen goed reservewiel is en je hebt het nodig? Pijnlijk! Je zal dan (heel) ver moeten lopen om het te regelen of een dure hulpdienst inschakelen. Tenminste als je geen lid bent van de wegenwacht.
4. De Bandenspanning

De bandenspanning moet je natuurlijk doorlopend controleren. Het is belangrijk om de lucht goed op de banden te houden. Het scheelt je in slijtages, is veiliger en het helpt om je brandstofverbruik te verlagen.

De Remmen

5. De Remblokken

6. De Remschijven  

We bespreken de remblokken en remschijven graag samen. Ze zijn een setje. En het is belangrijk om te kijken of ze nog een zomer mee kunnen of niet.

De Ruitenwissers

7a. De Ruitenwissers voor
7b. de Ruitenwissers achter
8. Het Ruitensproeier Niveau

Ook hier hebben we een setje van drie welke bij elkaar passen. Het is belangrijk om goede ruitenwissers te hebben. Je gaat ze veel gebruiken wanneer je alle vliegjes van de voorruit af wilt vegen. Zorg er ook voor, dat het ruitensproeier niveau goed is. Wanneer het te laag is, kun je er niet goed gebruik van maken. Weet ook dat je in de zomer flinke hoosbuien kunt krijgen. Het is dan belangrijk om de ruitenwissers goed voor elkaar te hebben.

De Motorruimte

9. Het Motor Oliepeil

Het is belangrijk om doorlopend het oliepeil van de motor te controleren. Het is het bloed van de auto om de motor goed te laten lopen. Wanneer het misgaat met de olie dan gaat het mis met de motor en wordt het een duur geintje.

10. Het Koolstof Niveau

Het is belangrijk dat dit goed gecontroleerd wordt. Door dit regelmatig te checken voorkom je dat je met pech langs de weg komt te staan.

11. Het Uitlaatsysteem

Zit alles nog goed vast? Rammelt het? Of zit er ergens een gat waardoor je een ander geluid dan normaal hebt? Het is belangrijk om hierop te letten.

De Carrosserie

12. Steenslag voorruit. Het is goed om te kijken wat de staat is van de voorruit. Kun je er nog goed doorheen kijken? Of wordt het moeilijk?

De Elektrische installatie

13. De Verlichting buitenzijde werking. He is natuurlijk belangrijk om een goede verlichting te hebben. Het moet zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant goed zijn. Het mag niet zo zijn, dat je verlichting het opeens niet meer doet. Controleer of alle lampen werken. Door dit regelmatig te doen kun je een boete voorkomen.

14. De Accutest

Controleer de accu. Kijk hoe het starten gaat. Pakt hij het nog? Laat de accu anders een keer doormeten om te weten of alles goed gaat.

Het Interieur

15. De Werking air conditioning (indien die aanwezig is)

16. De Werking kachel/aanjager

Werkt de airconditioning het nog? Het kan heet worden in de zomer en dan is een airco wel prettig. Laat hem opnieuw afvullen. Het is belangrijk. Ook de aanjager moet goed werken. Wanneer het ‘s nachts afkoelt of wanneer er een regenbui is dan wil je niet dat de autoramen gaan beslaan. Het is veiliger om het goed werkend te hebben.

Het Exterieur

17. De Trekhaak. Als deze aanwezig is, is het goed om hem te controleren. Zit hij nog goed vast en werkt de stekker ook goed?

Je ziet al dat het een hele lijst is waar je op moet letten als je de Audi klaar gaat maken voor de zomer.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 962x
Toegevoegd: 08-05-2019 14:16
Gewijzigd: 15-05-2019 08:31

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3143 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!