Justin-Bieber

Justin Bieber

Justin-BieberDe Canadese zanger Justin Bieber is ontzettend populair. Deze popzanger werd op 1 maart 1994 geboren en muziek maken zat er al vroeg in. Hij begon als kleuter al met drummen en gitaarspelen. Toen hij twaalf jaar oud was, zong hij voor het eerst in het openbaar. Twee jaar later tekende hij zijn eerste platencontract en groeide uit tot een idool.

Justin Bieber is de zoon van Jeremy Bieber en Pattie Mallette. De zanger is opgegroeid in Stratford in Ontario in Canada. Op zijn tweede begon Justin al met drummen, daarna startte hij met gitaarspelen. Verder heeft hij ook piano en trompet leren spelen. Een muzikaal talent dus!

Platencontract op zijn vijftiende

De zanger plaatste regelmatig video’s van zichzelf op YouTube. Deze werden in 2008 ontdekt door een Amerikaanse talentenscout en zo werd hij dus een popidool. Hij was vijftien jaar toen hij een platencontract tekende bij Island Records, het platenlabel van Usher. Vanaf  dat moment ging het heel snel.

Zijn eerste hitsingle ‘One Time’ kwam op 7 juli 2009 uit en werd wereldwijd een enorm succes. Vanaf dat moment was Justin populair. Zijn tweede single ‘One Less Lonely Girl’ verscheen op 6 oktober 2009. Daarna scoorde Bieber de ene hit na de andere. Via iTunes werden ook een aantal nummers uitgebracht, zoals ‘Favorite Girl’ en ‘Love Me'. Andere bekende nummers van de zanger zijn onder meer ‘Where Are You Now?’ , ‘What Do You Mean?’ en ‘Sorry’. Verder bracht hij nummers uit met onder meer Sean Kingston, Ludacris, Drake, Will I. Am en Nicki Minaj.

Uitgebrachte albums

Op 17 november 2009 kwam Biebers eerste album ‘My World’ uit. Hiervan werd alleen deel 1 uitgebracht, waar 8 liedjes op te horen zijn, waaronder ‘One Less Lonely Girl’ in het Frans. In totaal heeft Bieber de volgende acht albums uitgebracht:

  1. My World (17-11-2009)                 
  2. My World 2.0 (19-03-2010)
  3. My World – The collection (19-11-2010)
  4. Under the Mistletoe (28-10-2011)
  5. Believe (15-06-2012)
  6. Believe Acoustic (2013)
  7. Journals (2013)
  8. Purpose (13-11-2015)


Het derde album, My World – The Collection, werd in Nederland zo vaak verkocht, dat het album een platina werd.

Veel prijzen

Tijdens de MTV Video Music Awards van 2010 werd Bieber bekroond als beste nieuwkomer. In november won hij twee prijzen tijdens de Europese MTV Awards in Madrid. Hij won een prijs een de categorie ‘Beste Zanger’ en ‘Beste Doorbraak’. Ook won hij in november 2010 maar liefst 4 prijzen op de American Music Award. Zo won hij de prijzen van ‘Artiest van het jaar’, ‘Beste pop/rock-album’ , ‘Beste pop/rock-zanger’ en ‘Beste doorbraakartiest’. In totaal heeft Justin Bieber al meer dan 25 prijzen gewonnen.

Boek en films

Naast zingen blijkt Bieber zelfs over nog meer talenten te beschikken. In oktober 2010 brengt hij het boek ‘First Step 2 Forever: My Story’ uit. Dit autobiografische boek gaat over zijn leven. Een jaar later, in 2011, geeft Bieber zijn fans een kijkje in zijn leven met de  3D-film ‘Never Say Never’. Hierin zijn fragmenten te zien van toen hij klein was. Ook toont de film unieke beelden over wat er zich achter de schermen van zijn concerten speelt. De zanger werd steeds populairder en verscheen zelfs op de cover van het Amerikaanse rockmagazine ‘Rolling Stone’. In 2014 bracht de zanger de documentaire ‘Believe’ uit, welke gaat over zijn recente aanvaringen met de pers.Investeringsmaatschappij, parfums en model
In de loop der jaren heeft Bieber zijn werkzaamheden steeds meer uitgebreid. Zo verdient hij niet alleen aan zijn muzikale carrière, maar verkrijgt hij ook een inkomen op heel veel andere manieren. Hij heeft onder meer een eigen investeringsmaatschappij opgericht, die investeert in beginnende bedrijven. Verder  heeft hij drie parfums uitgebracht: Girlfriend, Someday en The Key. Ook is hij een van de hoofdinvesteerders van de app ‘Shots’. In 2015 speelde hij, samen met het Nederlandse topmodel Lara Stone, de hoofdrol in de nieuwe campagne van Calvin Klein.

De Beliebers
De trouwe fans van Justin Bieber worden Beliebers genoemd. Dit zijn fans die niet afhaken na slechte verhalen over de zanger in de media. Belieber is afgeleid van zijn achternaam Bieber.

Bij sommige fans zit de liefde voor de zanger wel heel erg diep. Zo werd de realityster Kim Kardashian in mei 2010 bedreigd door Bieber-fans. De zanger had haar ontmoet tijdens een diner in het Witte Huis op 1 mei. Bieber noemde Kim Kardashian dé ideale vrouw en vond het geweldig om haar te ontmoeten. Kim Kardashian liet op Twitter weten dat ze Bieber feaver, ofwel Bieber koorts, had. Vervolgens kreeg de realityster honderden haatmails van trouwe Bieber-fans. Later liet ze weten dat ze Justin aan haar jongere zusje wilde koppelen. Zelf verklaarde ze dat ze te oud is voor Justin. De Bieber-fans waren zo jaloers op de aandacht die ze van Bieber kreeg. Sommigen stuurden haar zelfs doodsbedreigingen. Toen Justin dat hoorde, verzocht hij zijn fans om kalm te blijven.

Zijn liefdesleven

Begin 2011 kreeg Bieber een relatie met de actrice Selena Gomez. Geregeld verschenen de twee samen op officiële gelegenheden en feesten. Na ruim anderhalf jaar liep de relatie stuk. Het werd toen een soort knipperlichtrelatie.

Straatracen en drugs

Ook al heeft Justin Bieber miljoenen fans en is hij zeer geliefd, toch is hij niet altijd  lieverdje. Op 23 januari werd de zanger gearresteerd wegens rijden onder invloed en straatracen. Bij zijn aanhouding werd drugs, wiet, in de auto gevonden. Dit was in Miami. Na een aantal uren werd hij weer op borgtocht vrijgelaten. Hij kwam toen opnieuw in opspraak, omdat hij zich tegenover een advocaat misdroeg. De opnames daarvan waren online te zien. Verder is de zanger een aantal keren negatief in de media gekomen, vanwege kleine woedeaanvallen en incidenten. Zo had zijn buurman hem aangeklaagd, omdat hij zijn huis met eieren had bekogeld. Toch moeten al deze nieuwsberichten met een flinke korrel zout worden genomen. De media bericht graag over beroemdheden, omdat dat weer goed is voor de verkoop.

Concerten in Gelredome

In 2016 – 2017 gaat Justin Bieber de wereld over met zijn Purpose World Tour. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 trad hij op in het Gelredome in Arnhem. Beide concerten waren volledig uitverkocht en het Gelredome was dan ook bomvol.

Tijdens de concerten werd redelijk veel geplaybackt door Bieber, maar dat vonden zijn fans helemaal niet erg. Zo verklaarden twee fans dat hij dit deed, omdat hij tijdens de show ook veel danste. Wel zong hij enkele nummers live, waaronder twee akoestische nummers: ‘Cold Water’ en ‘Love Yourself’. Tijdens de concerten haalde de zanger ook vier meiden op het podium, die even mee mochten dansen. Zij beleefden natuurlijk dé avond van hun leven.

Na afloop van de concerten was het verkeer volledig vastgelopen. Na het optreden kwamen veel ouders hun kinderen (voornamelijk tienermeiden) ophalen. Hierbij konden ze gebruikmaken van de zogenoemde kiss & ride-zones. Het verkeer zat echter volledig vast en veel ouders besloten dan ook om hun auto langs de snelweg, de A325, te zetten en hun kinderen daarheen te laten lopen. Dit leidde weer tot gevaarlijke situaties en opstoppingen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Debby
Aantal keer gelezen: 2964x
Toegevoegd: 13-10-2016 22:25
Gewijzigd: 15-10-2016 00:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!