Lil-Wayne

Lil Wayne

Lil-WayneDe Amerikaanse rapper Lil Wayne die grammy genomineerd is staat aan het hoofd van het label Cash Money Records en is tevens ook directeur van het label Young Money Entertainment. De Amerikaanse rapper is geboren op 27 september in 1982. De echte naam van de Lil Wayne is Dwayne Michael Carter.

Toen de de rapper op negenjarige leeftijd een platencontract aangeboden kreeg bij het label Cash Money Records was hij het jongste lid dat zich ooit bij het label heeft gevoegd. Op dezelfde leeftijd richtte hij ook samen met B.G. de groep The B.G.’z op. In 1997 voegde Lil Wayne zich samen met B.G. en Juvenile bij de groep Hot Boys. De rapper bracht samen met de Hot Boys het album Guerrila Warfare uit, wat een succesvol album is geworden.

Solo carriere

De Amerikaanse rapper begon in 1999 aan zijn solo carriere. Het eerste album dat hij uitbracht heet “Tha Block Is Hot” en is in de Verenigde Staten meer dan een miljoen keer verkocht. De twee nakomende albums “Lights Out” en “Degreez” die hij uitbracht in 2000 en in 2002 werden tevens slechter vekocht dan zijn debuut album. Ondanks de slechte verkoop van zijn 2de en 3de album ging de carriere van Lil Wayne steeds meer bergopwaarts dankzij het album “Tha Carter”  dat hij in 2004 uitbracht. In het zelfde jaar was de rapper ook te horen in het top 10 nummer Soldier van Destiny’s Child, het jaar hierna bracht de rapper het vervolg album “Tha Carter II” uit. Het album “Tha Carter III” werd pas uitgebracht in 2008, dit album werd in de eerste week meer dan een miljoen keer verkocht. Met zijn 3de album scoorde Lil Wayne een nummer 1 hit, namelijk met het nummer “Lolipop” wat zijn album ook een Grammy Award voor beste rapalbum opleverde.

De jeugd van Lil Wayne

Lil Wayne is geboren in New Orleans en woonde in de Hollygrove buurt, hij was het zoontje van een 19 jarige moeder en een vader die onbekend was. Dwayne zat op de Lafayette Elementary School en ging daarna naar de Eleonor McMain Secondary School. De rapper richtte samen B.G. de rapgroep “The BG’z” op toen hij 11 was en nam toen zijn eerste album genaamd “True Story” op. Toen Dwayne 13 was schoot hij zichzelf per ongeluk in zijn borst met een 9mm pistool. Het jaar hierna werd hij uitgeroepen tot erestudent van de MacMain Magnet School, maar toen hij zich volledig wou gaan richten op zijn rap carriere verliet hij een jaar later zijn school.

Muzikale carriere

Na het uitbrengen van zijn eerste album Guerrilla Warfare, die hij uitbracht met zijn rap groep de Hot Boys begon Lil Wayne aan zijn solo carriere. Zijn solo carriere begon in 1999 en al snel bracht hij zijn eerste album Tha Block Is Hot uit, zijn eerste album kwam terecht op de derde positie in de Billboard 200 en kreeg een platina-status. De twee vervolgalbums die hij uitbracht in 2000 en 2002 behaalde de gold status. Het album Tha Carter dat hij uitbracht in 2004 werd echter anders becriticeerd en werd juist gezien als vooruitstrevend. Lil Wayne kwam met dit album op tekstueel gebied veel beter door de bocht en ook op het gebied van rap kwaliteit was er een hele verbetering te zien. Behalve zijn rap kwaliteit was ook het uiterlijk van Lil Wayne duidelijk veranderd, zijn nieuwe imago kwam samen met zijn dreadlocks. Het eerste album uit de Carter serie gaf wayne veel erkenning, in de Verenigde Staten had het album een verkoopaantal van 700.000 stuks. Het vervolg album Tha Carter II werd uitgebracht in december 2005 en werd in zijn eerste week 238.000 keer verkocht. Het album behaalde de 2de plek in de Billboard 200. Lil Wayne werd in 2005 benoemd tot bestuursvoorzitter van het label Cash Money. Daaropvolgend richtte hij zelf een platenlabel op, Young Money Entertainment wat een dochterbedrijf van Cash Money werd. Lil Wayne bracht in 2006 samen met Birdman het album Like Father, Lile Son uit. Dit album bevatte de single “Stuntin Like My Daddy” welke de 21e positie in de Billboard Hot 100 behaalde.Na de twee Carter albums die erg veel succes hadden bracht Lil Wayne geen 3de album uit maar een hele hoop mixtapes. Het 3de album van de Carter serie verscheen in 2008 en werd meer dan een miljoen keer verkocht in de eerste week. Tha Carter III leverde Wayne 4 Grammy Awards op. Het meest succesvolle nummer van zijn album was “Lollipop” welke de hoogste positie in de Billboard Hot 100 behaalde, het nummer “Got Money” behaalde de 13e positie in deze hitlijst. Op 2 februari 2010 bracht Lil Wayne een rockalbum uit genaamd Rebirth. Na het uitbrengen van zijn eerste rock album bracht Lil Wayne in augustus 2011 Tha Carter IV, dit gebeurde een aantal uren na zijn optreden bij de VMA’s.

Lil Wayne begon zijn voetstappen in de hip hop wereld voor het eerst op 9 jarige leeftijd. Hij is dan ook een van de meest succes volle rappers in de game. Het bewijs hiervan is dat Lil Wayne als manelijke artiest de meeste nomeringen op de Billboard’s Hot 100 hitlijst heeft. Wayne zwoer te stoppen met rappen op zijn 35ste wat hem niet weerhoud om nu (2016) nog nieuwe muziek te maken.

Het leven van Lil Wayne

Lil Wayne heeft in totaal vier kinderen waarvan zijn eerste werd geboren op 15 jarige leeftijd. Zijn tweede kind is geboren in 2008 en heet Dwayne III. Het derde kind van Wayne werd geboren in 2009, de moeder van dit kind is de Amerikaanse actice Lauren London. Zijn vierde kind werd ook geboren in 2009, de moeder van dit kind is de zangeres Nivea.

Lil Wayne is een aantal keren veroordeeld voor criminele activieiten. De veroordelingen betrefen onder andere druggebruik en wapenbezit. In een interview heeft Lil Wayne verteld dat hij het roken van marihuana doet met recreatieve doeleinden. Wayne heeft in 2010 een jaar lang in de Rikers Island gevangenis vast gezeten.

Albums

 • Tha block is hot
 • Lights out
 • 500 Degreez
 • Tha Carter
 • Tha Carter II
 • Like father, like son
 • Tha Carter III
 • Rebirth
 • I am not a human being
 • Tha Carter IV
 • I am not a human being II
 • Free Weezy Album

Films

Baller Blockin (2000):
In deze film speelde Lil Wayne de rol van Iceberg Shorty, dit was de hoofdrol uit de film.

Who’s Your Caddy (2007):
In deze film speelde Lil Wayne zichzelf en had hij een bijrol in de film.

The Carter (documentaire, 2009):
Dit is een documentairefilm over Lil Wayne.

Hurricane Season (2010):
In deze film speelde Lil Wayne de rol van Lamont Johnson, deze rol was slechts een bijrol in de film.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 2327x
Toegevoegd: 07-12-2016 11:26
Gewijzigd: 08-12-2016 22:08

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!