kat

Katten uit je tuin verjagen, tips

katHeb je last van katten in de tuin en wil je deze graag verjagen? In dit artikel krijg je tips over het verjagen van katten uit je eigen tuin. Zorg daarom dat je deze tips nu door gaat nemen. Daarna zul je ontdekken hoe de katten hier op reageren. Je kunt zelf de katten uit je tuin verjagen.

Kat uit tuin verjagen

Ben je een tuinliefhebber dan zal het zeker ook bij jou zo zijn dat je voortdurend last hebt van katten. Als je een kat in de buurt hebt van je tuin dan zie je ze vaak kuiltjes graven, planten opgraven en vogeltjes wegjagen. Voor een tuinliefhebber zijn dit meer dan genoeg redenen om je hier steeds aan te ergeren. Uit onderzoek is ook gebleken als je een moestuin hebt en de kat doet zijn behoefte in je tuin je de kans loopt dat ziektes kunnen worden overgebracht.

Conflict met kat

Je kunt natuurlijk wel een aantal maatregelen nemen om de kat uit je tuin te verjagen zonder dat je in conflict komt met de eigenaar van de kat. Er zijn wel wat methodes en middeltjes die je kunnen helpen het probleem op te lossen. De meeste tuinliefhebbers zijn ook dierenvrienden. Je kunt dan proberen met behulp van de juiste planten in je tuin te zetten de katten weg te houden. Je kunt proberen de tuin zo vol te planten dat je nergens aarde ziet dus kan de kat ook niet meer in de aarde woelen. Ook als je bodembedekkers in de tuin gezet hebt zul je niet zo snel meer een kat zien.

Planten voor katten

Je hebt ook planten waar katten gek op zijn, als je deze planten dan op de hoek van je tuin zet komen de katten vanzelf niet verder in de tuin. Planten waar katten gek op zijn, zijn het wilde kattenkruid, de gamander, je kunt haver zaaien, schildzaad en kattengras zetten. Natuurlijk heb je ook planten waar een kat een verschrikkelijke hekel aan heeft, als je deze plant is de kans groot dat katten ook wegblijven uit je tuin. Dit soort planten kun je het beste wat strategisch planten als de kat er dan langs loopt weet deze meteen dat hij niet welkom is.

De geranium, de vuurwerkplant en de citroenplant kun je zien als planten waar een kat een hekel aan heeft. Je kunt ook een vuurdoorn op een paar plaatsen planten, ook aan deze plant heeft een kat een grote hekel. Wat ook wel eens wil helpen als je katten wil verjagen uit je tuin is als je een heg hebt gesnoeid, waar nogal wat stekels aan zitten, het snoeisel tussen de planten te leggen. De katten lopen niet graag over deze stekels heen. Ze zijn bang de stekels in hun poten te krijgen.

Behoeften kat

Het kan zijn dat je ziet dat een kat steeds dezelfde plaats uitkiest om zijn behoefte te doen, je kunt dan proberen wat huis tuin en keuken middeltjes te gaan gebruiken om de kat uit de tuin te verjagen. Je zou kunnen proberen om wat peper te strooien op de plaats waar de kat meestal in de grond aan het graven is. Als je de kans krijgt kun je proberen een emmer water over de kat te gooien, je moet dan wel snel zijn. Je kunt ook proberen met mottenballen de katten uit je tuin te verjagen, je moet de mottenballen dan langs de kanten strooien. Er is al gezegd dat een kat een hekel heeft aan citroengeur dus als je citroenen hebt geschild kun je de schil ook in de tuin gooien, misschien helpt het wel. Als je koffie hebt gezet met gemalen koffie dan moet je het afval van de koffie in de tuin strooien. De kat vindt dat het koffiedik erg stinkt en het gaat aan zijn poten en zijn vacht zitten. Bij het wassen, zoals een kat altijd doet, zal dit een vieze smaak geven.

Katten verjagen met herfsthoornolie

Herfsthoornolie is ook een middeltje dat je kunt gebruiken om de kat te verjagen. Je moet er wel rekening mee houden dat dit  heel erg stinkt. Als je herfsthoornolie wil gaan gebruiken moet je dit wel met mate doen en overleggen met de mensen die bij je in de buurt wonen. Je kunt herfsthoornolie bij de apotheker bestellen. Je moet wel weten dat hij dit alleen maar zal doen als je het middel meteen als het binnen is op komt halen. Als je herfsthoornolie wil gebruiken om katten uit je tuin te verjagen moet je gewoon wat van deze olie met een tandenborstel op wat takken sprenkelen. Je steekt vervolgens de takken in de grond en je zult zien dat de katten en zelfs de honden weg zullen blijven. Als je de tandenborstel hebt bewaard waar je eventueel de takken mee hebt besprenkeld dan zul je een dag erna kunnen zien dat er niet één haartje meer op de borstel zit. Je bent gewaarschuwd als je dit spul gaat gebruiken moet je erg voorzichtig zijn. Knoei niets op je kleren, want dan zie je in een mum van tijd niemand meer in je buurt.

Katten uit tuin verjagen met producten

Je kunt natuurlijk ook allerlei spullen kopen bij een dierenwinkel, die er voor kunnen zorgen dat je geen katten meer in je tuin krijgt. Dit soort middeltjes werkt vaak na een regenbui niet meer en is meestal ook nog peperduur.

Kat onvriendelijke tuin maken

Als je geen katten in je tuin wil, dan kun je een kat onvriendelijke tuin maken:

 • Voorkom daarbij los zand in je tuin zoveel als mogelijk, want katten begraven hier van alles.
 • Zorg voor een goede bodembedekker, want hoe meer planten de bodem bedekken, hoe minder plekjes een kat zal vinden om zijn behoeften te doen.
 • Kies planten waar de kat een hekel aan heeft.

Katvriendelijke planten

Als je een hoekje in de tuin wil waar de katten komen, zodat ze de rest van de tuin met rust laten, kun je daar katvriendelijke planten plaatsen zoals:

 • Nepeta cataria (wild kattenkruid).
 • Teucrium marum (gamander).
 • (sier)Haver of een ander laag zacht gras.
 • Pollen Alyssum (schildzaad).
 • Dianthus deltoides (steenanjer).
 • Sagina (vetmuur).
 • Het zogenaamde kattengras.

Planten waar katten een hekel aan hebben

 • Er zijn ook planten waar katten een hekel aan hebben:
  Planten die citroengeur verspreiden: geranium macrorrhizum (ooievaarsbek), Dictamnus (vuurwerkplant) en Aloysia triphylla (citroenverbena).
 • Ruta graveolens (wijnruit) helpt ook bij het op afstand houden van katten.
 • Stekelige mei- en vuurdoorn op strategische plaatsen worden door de kat ook liever gemeden.

Laat je het leven niet zuur maken door een kat in je tuin. Hoe meer je erop let, des te meer last je ervan hebt. Het zou prettig zijn als kattenbezitters wat meer moeite zouden doen om hun kat op eigen terrein te houden, zonder het dier helemaal in zijn vrijheid te beperken. Een kat houden in eigen tuin, op eigen terrein kost wat moeite. Er zijn echter ook kattenliefhebbers die dat er graag voor over hebben om te weten waar hun kat is. Zij willen niet dat hun kat iets vervelends overkomt en/of dat anderen er last van hebben. Er zijn ook mensen zonder kat, die het erg gezellig vinden om een kat op bezoek te krijgen. Een kat kan voor gezelschap zorgen, dus bekijk het van alle kanten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 5517x
Toegevoegd: 08-02-2016 04:52
Gewijzigd: 03-04-2016 23:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!