Keur aan interieur

Keur aan interieur | Hoe geef jij jouw woning vorm?

Keur aan interieurThuis zijn en je thuis voelen kunnen twee compleet verschillende dingen zijn. Tijd om ze met elkaar te verenigen! Met de juiste aanpassingen aan je directe leefomgeving kom je al een heel eind.

Heb je een bestaande woning betrokken en ben je druk bezig met het inrichten? Dat kan op zoveel verschillende manieren. Uiteraard heb je meubels aangeschaft - of bezat je die al - die de spil gaan vormen in je nieuwe optrekje. We gaan er maar even vanuit dat ze een uitstraling hebben die bij de jouwe aansluit. Hiermee krijg je een leuke en gezellige woonruimte. Ook andere vertrekken, zoals de eethoek en de slaapkamer, kun je met creatieve inzichten onder handen nemen.

 

Maar waar begin je precies? Wat pak je als eerste aan? Ben je al tevreden met hoe je huis er nu uitziet of moet er nog het een en ander gewijzigd en verbouwd worden? Kortom, wat wil je precies?

 

Je gevoel speelt hierbij een grote rol, maar ga nooit onvoorbereid te werk. Ga rustig zitten om een plan te maken, teken dit eventueel zelfs helemaal uit. Zorg dat je altijd een basis hebt om op terug te vallen, zeker wanneer je toch iets te enthousiast bent en een wijziging aanbrengt waar je later spijt van krijgt. Voorkom bovendien dat je spontane uitspattingen je klauwen vol geld gaan kosten.

 

Ben je door deze waarschuwingen niet uit het veld geslagen? Hartstikke goed! Dat was ook absoluut niet de bedoeling. Sterker nog, we hopen juist dat je geïnspireerd bent geraakt om met jeukende vingers aan de slag te gaan met het optimaliseren van je stekkie. Ben je er klaar voor om het ultieme woongeluk te ervaren? Wacht dan niet langer en lees onze uitgebreide tips!

Het idee

Hier begint het mee. En hoe vaag ook, je had het waarschijnlijk al. Dat idee, dus. Waarschijnlijk was het zelfs de reden dat je in dit artikel bent gedoken. Je vond namelijk dat het tijd was om iets te veranderen aan je interieur om er werkelijk alles uit te halen wat erin zit. Tijd om alle zaken die gewijzigd dienen te worden in lijstvorm te gieten. Nou ja, alles… weet je zeker dat je al deze zaken in één keer wilt behandelen?

Longlist

Misschien wel. Misschien niet. Maar daar hoef je nu nog niet aan te denken. Het is op dit moment zaak dat je je gedachten de vrije loop laat. Laat je absoluut niet tegenhouden door wat je eigenlijk toch wel onpraktisch vindt of niet. Ook financiële redenen mogen niet meewegen. Kijk goed naar alle ruimtes in je woning en beslis of en zo ja wat eraan moet gebeuren. Mocht je ze bij de hand hebben, pak er dan zelfs bouwtekeningen van je huis bij ter referentie.

De aanpak

Kort gezegd is dit het moment waarop je al je ideeën eens goed gaat overdenken. Puzzelstukjes vallen op hun plek en je visie krijgt meer eenheid. Anderen passen niet in het totaalplaatje en blijven liggen. Ooit gehoord van het concept ‘kill your darlings’? Dan mag je daar nu gaten in gaan schieten! Figuurlijk gezien, dan.

Shortlist

Heb je je lijstje gereed? Hartstikke mooi! Nu is het moment om al je ideeën te gaan heroverwegen en van een prioriteit te voorzien. Dit kan betekenen dat bepaalde klussen zullen moeten blijven liggen voor een later tijdstip. Het is dan niet zo belangrijk ofwel past het niet in je financiële plaatje op dit moment. En misschien zijn bepaalde plannen toch niet zo esthetisch verantwoord. Kan allemaal. Zolang je maar de haalbare ideeën overhoudt die samen deel uitmaken van een uniforme stijl die over meerdere kamers verdeeld kan worden.

 

In deze fase kom je er ook achter hoe hoog je budget precies is. Dat betekent ook dat je uiteindelijk een beeld krijgt van wat je qua gereedschappen en materialen allemaal nodig hebt om je dromen te verwezenlijken.

 

Zijn de aanpassingen die je wilt doen behoorlijk rigoureus te noemen? Dan is het geen verkeerd idee om eens met de gemeente in gesprek te gaan. ‘t Kan namelijk verkeren dat je voor bepaalde wijzigingen aan je woning een vergunning nodig gaat hebben.

 

Nogmaals, wees in bovenstaande fases zeer kritisch maar kijk ook naar wat er al is. Oftewel, welke facetten van je interieur voldoen reeds aan je ideaalbeeld? Op basis hiervan bepaal je wat er allemaal moet veranderen.Vloeren en plafonds

Als er één allesomvattend woord is, is het ‘design’ wel. Het is namelijk toe te passen op niet alleen je meubels maar ook de vloeren, wanden en plafonds van je woning.

 

Kies daarom voor materialen en kleuren hiervoor die qua stijl, textuur en uitstraling overeenkomen met elkaar en met wat je voor ogen hebt. Denk hierbij aan de uiteenlopende maar ook de verbindende effecten van hout, glas, metaal en beton. En dan bedoelen we zowel individueel als gecombineerd. Kies bovendien een uniforme tint waarmee je deze materialen in gaat kleuren. Wat gaat in jouw interieur op stilistisch gebied de doorslag geven? Dat bepaal je helemaal zelf!

Aankleding

Dit is een begrip dat je grotendeels zelf invult. De een wil planten in huis. De ander posters. Of misschien wel beiden. Wat voor decoratie past bij de door jou gekozen stijl? Bepaal dit nauwkeurig, ook al zijn dit elementen die je later ook nog aan kunt passen als je er niet helemaal tevreden over bent - of helemaal niet. Beslis zelf of je een volledig opgevulde kamer wilt of juist een ruimtelijk gevoel wenst te creëren. Verder zouden beeldjes, vazen, foto’s, bloemen en schilderijen een rol kunnen spelen in de aankleding van je interieur. Zorg er in ieder geval voor dat het de door jou zorgvuldig uitgekiende stijl niet doorbreekt. Blijf bij jezelf!

Meubilair

Heb je een budget voor nieuwe meubels in het geval je huidige niet meer aan je standaarden voldoen? Zo ja, dan hoef je natuurlijk niet de duurste meubelboulevards af. Tenzij je echt moderne stoelen en banken nodig hebt, zou je ook een kijkje in de plaatselijke kringloopwinkel kunnen nemen. Of in de sectie met afgeprijsde artikelen van je woonwarenhuis.

 

Tweedehands meubilair heeft je echter volledige vrijheid om het naar believen aan te passen en op te kalefateren. Denk aan een lik verf of een geheel nieuwe bekleding. Hiermee bereik je iedere stijl die je hartje begeert!

Verlichting

Sfeer? Dat heeft grotendeels te maken met wat je kunt zien. En dat is weer afhankelijk van of en hoe een ruimte verlicht is! Kies daarom lampen uit die qua stijl en leeftijd volledig matchen met de uitstraling die je zoekt. We vallen een beetje in herhaling, zo lijkt het. Hoe dan ook, het belang van een perfecte uniforme stijl kan niet genoeg benadrukt worden! Maak je woonkamer zo simpel of excentriek mogelijk. Zolang je er zelf maar niet kriegel van wordt en je helemaal thuis voelt!

Aroma’s

Weet je wat pas prettig vertoeven is? Een ruimte die heerlijk ruikt! Met een vriendelijk aroma erbij voel je je pas echt op je plek.

 

Hiervoor gebruik je de branders van het Franse merk Maison Berger, dat kort geleden nog Lampe Berger heette. Hiermee creëer je een geursensatie die z’n weerga niet kent! De binnenlucht wordt door deze systemen verontreinigden en voorzien van een heerlijke geur naar keuze. Ze zijn zeer geschikt voor grote vertrekken en bovendien navulbaar!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 1501x
Toegevoegd: 04-04-2019 14:26
Gewijzigd: 05-04-2019 20:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!