Kom maar op met die Sale!

Kom maar op met die Sale!

Kom maar op met die Sale!Regelmatig zien we die grote rode borden met ‘SALE’ erop bij diverse kledingwinkels, schoenenwinkels en vele andere zaken. In deze periode is het heel druk in winkels, want iedereen wilt een koopje scoren. Voordat de sale begint, betalen we de volle pond. Tijdens de sale periode kan je items soms wel voor de helft van de prijs aanschaffen.

Daarom wachten veel mensen op de zomer en winter sale en is het spaarzaam om deze periodes in de gaten te houden. In dit artikel vertellen we wanneer deze periodes van sale plaatsvinden, wat er vooral te kopen is,  waar je het beste kan shoppen tijdens de sale en een paar handige tips!

Algemene informatie Sale

In de sale periode kan je veel producten met veel korting kopen, soms met meer dan 50% korting! De sale periode is vooral heel belangrijk in de mode wereld. Tijdens een sale periode wordt zo de oude collectie voor weinig verkocht in plaats van dat ze het ergens in een magazine moeten opslaan. Zo is er in de winkel ruimte voor een nieuwe collectie en kunnen ze items voor de reguliere verkoopprijs verkopen. Tijdens een nieuwe sale periode worden deze weer afgeprijsd. Zo gaat de cirkel rond en hebben we het hele jaar door sale periodes waarin we kleding voor een geringe prijs kunnen kopen. Ook wordt sale gebruikt om mensen de winkel in de lokken. Er staan dan grote borden met sale voor de deur. Wanneer je binnen bent zie je dan maar iets van 15 artikelen die afgeprijsd zijn. Dit doen ze in de hoop dat je dan toch nog iets anders leuks ziet en koop dat niet in de uitverkoop is.

Wanneer vinden de sale periodes plaats?

De grootste sale periodes vinden plaats in de zomer en in de winter. Tijdens de zomerperiode in de maanden juni en juli vindt er een grote uitverkoop plaats in kledingwinkels. Er wordt dan vooral zomerkleding, schoenen en accessoires verkocht. Dit komt goed uit als je nog wat leuke items wilt kopen voor op vakantie. In de winter periode wordt er vooral producten afgeprijsd in de maanden december en januari. Gedurende deze sale periode worden er meestal winter kleding verkocht. Soms zien we dan ook nog wat zomerse kleding van de vorige sale in de kledingrekken. Hiernaast bestaan ook midseason sales. Dit zijn sales tussen de grote zomer en winter sale periodes. In Nederland zijn er niet meer vaste periodes waarin je producten mag afprijzen zoals vroeger. Tegenwoordig zijn winkels vrij op te kiezen wanneer ze een uitverkoop houden. In Nederland kunnen we dus het hele jaar door sale items inslaan voor veel minder geld. Niet in alle landen is dit zo. Zo is bijvoorbeeld België gebonden aan vaste periodes waarin ze producten mogen afprijzen. Hun vaste periodes zijn juli voor de zomersale en januari voor de wintersale.Wat kan je vooral kopen?

Verschillende soorten winkels maken gebruik van een sale om van hun oude collectie af te komen. We zien sales terug in bijvoorbeeld de Blokker, Hema en in warenhuizen zoals V&D en Bijenkorf. De meeste sale wordt gehouden in kledingwinkels. Het komt vaak voor dat de sale al begint wanneer het nog volop winter of zomer is. Dit doen winkels omdat mensen vaak hun winter kleding bijvoorbeeld het de hele winter willen dragen en daarom aan de begin van de winter kleding willen inslaan. In de zomer kan je vooral jurkjes, zomerschoenen, zonnebrillen, tassen, T-shirts voor weinig krijgen. In de winter vind je vooral winterjassen, schoenen, truien en sjaals in de uitverkooprekken.

Waar kan je het beste shoppen tijdens de sale?

De beste sales kan je vinden in de grotere steden. Hier zitten veel meer winkels die met elkaar de strijd aan gaan om zoveel mogelijk klanten naar binnen te lokken. Vaak zien we dat als een kledingzaak de sale begint een andere kledingzaak hen volgt. Steden zoals Utrecht, Rotterdam, Amsterdam zijn een walhalla voor fashion diva’s  die graag hun kledingkast up-to-date houden volgens de laatste modetrends maar niet te veel willen betalen.

Handige tips voor tijdens het shoppen

Winkeliers willen hun oude assortiment die ze nog over hebben het liefst helemaal verkopen tijdens de sale. Als bepaalde artikelen niet snel genoeg gaan dan wordt er vaak korting gegeven op de afgeprijsde prijs. Hierdoor kan je soms bepaalde kledingstukken voor heel weinig kopen. Dit gebeurt vaak aan de einde van een sale periode.

  • Om de aller leukste items die in sale zijn te bemachtigen is het verstandig om aan het begin van de sale periode al te gaan shoppen. Vaak hebben ze dan ook nog jouw maat. Aan het einde van de sale periode blijven vaak hele kleine maten of grote maten zoals XS, L en XL over. Dit geldt ook voor schoenen in de maten 36,37 of 41 en groter.
  • Tijdens een sale periode wordt er een hoop gesjouwd en gepast met kleding. Het is daarom handig om makkelijke kleding te dragen die makkelijk aan en uit gaan. Daarnaast is het heel handig om beide handen vrij te hebben, zodat je goed kan graaien tussen de kleding rekken. Daarom adviseren we je om een tas mee te nemen die je om je heen kan dragen in plaats van in je hand.
  • Shoppen in de sale periode is heel leuk maar kan ook veel tijd in beslag nemen. Voor je het weet ben je al twee uur verder en heb je misschien nog maar een paar van de winkels die je wilt zien langsgegaan. In dit geval is het handig om met het openbaar vervoer te gaan zodat je niet torenhoge parkeerkosten hoeft te betalen. Zo hoef je niet rekening te houden met de tijd tijdens het sale shoppen.
  • Om de sale drukte te vermijden is het verstandig om niet in de het weekend te gaan shoppen. Iedereen is dan vrij en gaat de stad in om te profiteren van de uitverkoop. Het beste kan je dan door de weeks in de ochtend of middag gaan wanneer iedereen op het werk of op school zit. Het is dan vaak rustig in de winkel en er zijn dan ook niet lange rijen bij de paskamers en bij de kassa’s.  Je moet dan wel het geluk hebben dat je op zo’n dag vrij bent zodat je volop kan genieten van de sale!
Bronnen:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 12547x
Toegevoegd: 05-07-2015 19:07
Gewijzigd: 14-07-2016 14:52

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!