Winkelen in Antwerpen

Winkelen in Antwerpen

Winkelen in AntwerpenHeb je zin om een dagje gezellig te gaan winkelen in Antwerpen? Dan is het goed om je goed voor te bereiden op waar je zoal kunt winkelen. In dit artikelen geven we je leuke tips om lekker te gaan winkelen in Antwerpen!

Gezellig winkelen in Antwerpen

Wil je graag eens een keertje lekker gaan winkelen in een grote stad, dan kun je met een gerust hart kiezen voor Antwerpen. Als je wilt gaan winkelen is Antwerpen een uitstekende stad. Je vindt er veel shops voor alle smaken en beurzen. Deze shops liggen in een heerlijk centrum waar veel leuke winkelstraatjes en gezellige terrasjes zijn. Heb je dorst of honger dan zijn er voldoende restaurants en bars te vinden.

Winkelen in Antwerpen shoppingswijken

Ga je naar Antwerpen om te gaan winkelen dan kun je een keuze maken uit zeven verschillende shoppingswijken. Deze zeven shoppingswijken kun je vinden in het centrum van Antwerpen en iedere shoppingswijk heeft zijn eigen soort winkels en publiek. Kijk je naar de toeristen die Antwerpen bezoeken dan zie je die toch het vaakst voor de drie wijken kiezen die lopen van het centraal station richting de Schelde.

Veel van de Belgische toeristen die Antwerpen bezoeken om te winkelen blijven vaak in de brede straat de Meir om een dagje te shoppen. De shoppingswijken die Belgische toeristen bezoeken zijn het Antwerpen Centraal Station, Meir en het Historisch centrum. Je kunt de Meir wel de grootste en drukste winkelstraat van Antwerpen noemen. De Meir is autovrij en je kunt het vinden in het gelijknamige winkelgebied de Meir.

Omdat de huurprijzen van de winkelruimtes de laatste jaren erg hoog zijn geworden vind je hier alleen maar winkels met bekende namen. De bekende namen die je hier tegen zult komen als je gaat winkelen zijn Esprit, Mexx, P&C, C&A en Blokker. Omdat er zoveel grote namen aanwezig zijn in deze shoppingswijk kun je wel zeggen dat de eigen identiteit door de jaren heen verloren is gegaan. Ondanks dit lijkt het erop dat de straat meer wordt bezocht dan ooit, dit kan komen omdat het publiek de veranderingen lijkt te waarderen. Een ander voordeel wat de Meir te bieden heeft is dat je twee ingangen hebt naar de schoppingswijken Grand Bazaar en de Stadsfeestzaal: twee grote publiekstrekkers.

Je kunt wel zeggen dat het opvalt dat je er een flinke toename kunt zien van Nederlandse winkelketens, je hebt daar nu ook het Kruitvat, Blokker en Bart Smit. Nu kun je jezelf afvragen of het nodig is om in Antwerpen te gaan winkelen om bijvoorbeeld naar Bart Smit te kunnen gaan.

Populaire shoppingszone Antwerpen

Een vrij populaire shoppingszone is de zuidelijke van de Groenplaats gelegen Wilde Zee. Hier vind je een mix van allerlei soorten winkels. In deze shoppingszone kun je de lekkerste lekkernijen kopen, bijvoorbeeld Chocolatier Burie of de bekende Antwerpse Handjes bij een van de bakkers. Wil je een product kopen wat je wel typisch Antwerps kunt noemen dan zijn het zeker de Antwerpse Handjes. Dit zijn koekjes die gemaakt zijn in de vorm van een hand. Als je een liefhebber bent van merkkleding moet je bij Verso naar binnen gaan, hier kun je kleding en schoenen van alle grote namen kopen.

Antwerpen shoppingswijk de Quantier Latin

Ga je winkelen in Antwerpen dan zou je er ook voor kunnen kiezen om naar de shoppingswijk de Quantier Latin te gaan, deze shoppingswijk kun je vinden ten zuiden van de Meir. In deze shoppingswijk vind je hoofdzakelijk de exclusievere winkels met grote namen zoals, Gucci, Armani en Hermes. Je kunt dit soort winkels vinden in de Schutters Hofstraat, deze straat zou je kunnen vergelijken met de P.C. Hoofdstraat van Amsterdam. In deze shoppingswijk vind je ook de Bourla Schouwburg aan de Komedieplaats en de Stadsschouwburg aan het Theater plein. Het Theater plein is voor de meeste Nederlanders wel bekend, op dit plein kun je iedere zondag naar de beroemde vogeltjesmarkt.

Antwerpen, modestad

Je kunt Antwerpen ook wel een van de bekendste modesteden noemen, deze stad heeft zelfs verschillende bekende modeontwerpers voortgebracht zoals, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten en Bikkembers. De kleding van deze bekende ontwerpers koop je in de Modewijk. Wil je graag goed worden geknipt dan moet je in de Nationalestraat zijn, meer dan de helft van bekend België wordt hier geknipt. Ben je echt iemand die van mode houdt en je bent aan het winkelen in Antwerpen dan moet je zeker het Modemuseum gaan bezoeken. In dit Modemuseum kun je bijna iedere dag naar een andere expositie gaan kijken. Loop je door naar de noordzijde van de Modewijk dan zie je daar mooie antiekwinkeltjes.

Antwerpen hip en trendy

Ga je naar Antwerpen om daar te winkelen en je bent op zoek naar hip en trendy dan moet je naar het deel dat Het Zuid genoemd wordt. In dit gedeelte van Antwerpen zag je vroeger alleen maar mensen die uit Antwerpen zelf kwamen, maar nu de toeristen dit deel ook hebben ontdekt is het een bruisende wijk geworden. Het Zuid kun je wel een echte shoppingswijk noemen, je kunt hier uitgaan, je hebt er cultuur en vooral veel winkels. Ben je in Het Zuid om te gaan winkelen dan moet je niet vergeten om naar de Gedempte Zuiderklokken te gaan. In dit deel van Het Zuid vind je vooral clubs en trendy restaurants, ook wordt hier elk jaar de grote kermis gehouden. Loop je door de omliggende straten van Het Zuid dan vind je daar veel kleine winkeltjes.

Shoppen in Antwerpen

Ben je een fanatieke shopper en je gaat daarvoor naar Antwerpen dan kun je kiezen uit een aantal winkelcentra die interessant voor je kunnen zijn. Kom je in het centrum dan heb je daar winkelcentrum de Stadsfeestzaal, het Century Shopping Center, de Nieuwe Gaanderij en de Grand Bazaar. Maar het allergrootste winkelcentrum kun je vinden net buiten Antwerpen, dit heet het Wijnegem Shopping Center. In het winkelcentrum van Wijnegem kun je winkelen in meer dan 200 winkels in een overdekt winkelcentrum van meer dan 125 vierkante meter. Omdat je in dit winkelcentrum een groot aantal verschillende winkels hebt en je kunt daarbij ook nog gratis parkeren komen hier veel Belgische en Nederlandse mensen winkelen. Ook in dit winkelcentrum kun je op zondag niet winkelen, alleen met uitzondering van speciale koopzondagen. In dit winkelcentrum kun je op ongeveer tien miljoen bezoekers rekenen per jaar.

Winkelen in Antwerpen openingstijden

Als je gaat winkelen in Antwerpen kun je dat meestal tussen 10 en 6 uur, met uitzondering van de zondag. Je kunt het ook treffen dat er winkels zijn die eerder open gaan, maar later sluiten maak je bijna nooit mee. Ga je net buiten Antwerpen winkelen in het Wijnegem Shopping Center dan kun je tot acht uur in de avond blijven winkelen. Je hebt in Antwerpen geen koopavonden en op zondag zijn de meeste winkels gesloten.

In België is het verkopen van kleding, schoenen en lederwaren tegen een kortingsprijs wettelijk bepaald. In België is er slechts twee keer per jaar een koopjesperiode (solden). Een koopjesperiode is meestal tegen de winter of tegen de tijd dat het weer zomer wordt.

Tips winkelen in Antwerpen

Lekker winkelen in Antwerpen? Nog wat leuke tips voor je:

  • Antwerpen is een echte wereldstad waar je veel leuke hippe en trendy winkels kunt vinden. Heb je de mogelijkheid om hier naar toe te gaan? Zeker doen! Je zou De Meir een bezoekje kunnen brengen, de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen. Hier vind je de grotere winkelketens en ook kleine winkeltjes. Er zijn leuke terrasje en je vindt hier volop straattheater.
  • Bezoek de vogeltjesmarkt in Antwerpen, deze vind je op het Theaterplein en de straten daar omheen. Iedere zondag tussen 08.00 en 13.00 uur is deze markt er. Je vindt er veel leuke kraampjes en rommeltjes, vintage spulletjes en andere leuke hebbedingetjes!
  • Ben je dol op lezen en op tijdschriften? Dan is een bezoekje aan International Magazine Store aan de Melkmarkt 17 en de Meir 125 zeker de moeite waard! Het is een winkel waar ze allerlei tijdschriften hebben, maar liefst 8.000 verschillende titels!
  • Tweedehandskleding scoren? Ga dan naar Interbooks aan de Lange Koepoortstraat 54 in Antwerpen. Je vindt hier namelijk volop tweedehandskleding voor lage prijzen. Je vindt hier naast de basic kleding ook traditionele Afrikaanse en ook Marokkaanse kostuums, maar ook retro-stuff en avondkleding.
  • Een leuke tweedehandswinkel vind je aan de Steenhouwersvest 34, Episode. Je hebt hier veel leuke dingen zoals sjaaltjes, riemen, hoeden en ook veel kleding.
  • Veel geld te besteden aan kleding? Bezoek dan A La Mode aan de Nationalestraat 25-27 in Antwerpen. Je vindt hier mooie collecties van See by Cloé, Paul Smith en Anna Sui.
  • Hippe meiden moeten zeker eens een kijkje nemen bij Fornarina Store aan de Oudaan 1 in Antwerpen. Je vindt hier veel leuke producten!
  • Leuke dingen van het merk G-Star, Diesel, Replay, Franklin & Marshall nodig? Kies dan eens voor Hit! Gelegen aan de Kammenstraat 43 in Antwerpen. Je kunt hier gezellig rond snuffelen.
  • Originele collecties van jonge en talentvolle ontwerpers die net zijn afgestudeerd aan de Mode Academie verkopen de collecties bij Louis, gelegen aan de Lombardenstraat 2 in Antwerpen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 7350x
Toegevoegd: 08-07-2015 15:54
Gewijzigd: 10-09-2015 16:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!