En dan komt er een tijd waarbij je maar liever jou Rolex verkoopt. De hype is voorbij en de centjes kun je wel beter besteden. Er zijn veel online winkels waar je snel je Rolex ten verkoop kan aanbieden. Je kunt die ongeacht de staat waarin die verkeert en de leeftijd of versie kwijt. De opkoper zorgt er dan voor dat die aan een juwelen winkel wordt doorverkocht. Maar hoe werkt dit precies? Ten eerste zal je een aanvraagformulier moeten invullen waarbij het model, de uitviering, de staat en de leeftijd zijn aangegeven. Hier zal je wel accuraat over moeten zijn om een realistisch bedrag door te krijgen, na taxatie. In sommige gevallen wordt ook een foto gevraagd. Contant of via overboeking wordt je voor je Rolex uitbetaald. Houd wel rekening met het feit dat er vele nep verkopers op het Internet rond gaan. Een Rolex opkoper is erkend en gerenommeerd en mag zowel van particulieren als juweliers de horloges opkopen. Verder is betrouwbaarheid en snelle service een dominerend karakter. Behalve online kun je natuurlijk ook gewoon de winkel bezoeken voor een waardebepaling of advies.
Ook de Omega horloges kunnen worden opgekocht door een gerenommeerd horloge opkoper. Maar eerst even een terugblik op dit iets wat ouwe horloge. In 1848 is door Louis Brandt Omega opgericht. De onderdelen worden bij vakmensen opgekocht maar de kwaliteit blijft uit. Hierna besluit Brandt zelf alle onderdelen te produceren. Dit heeft geresulteerd in een super horloge van kwalitatief kaliber. Vaak vergist men zich in de waarde van de oude versies en belanden deze horloges jammer genoeg op de schroothoop. De hele uitvoeringen van dit opwindbare horloge worden vaak als erfenis geschonken na heel lang op de dressoir onder stof te hebben gezeten. Dit, als leuk aandenken aan papa of opa. Maar wist je dat sommige Omega’s meer kunnen opleveren vanwege de verzamelwaarde? Vaak hebben deze ook nog wat goud in verwerkt wat de waarde fors doet stijgen. Vanwege het ‘gouden horloge’ aspect, zal je voor een waardebepaling een bezoekje moeten brengen aan het kantoor. Ook kan voor een veiling gezorgd worden waarbij de hoogste bieder met de buit vandoor gaat en jij uiteraard met je financiële buit. Hier is natuurlijk een echt veilhuis bij betrokken.
Soms is jouw horloge stuk en dan moet je naast de dure aankoop weer eens diep in je buidel gaaien om een reparateur te betalen. Je hebt dan nog niet de garantie dat het helemaal goed komt. Je kunt dn het liefst je horloge ten verkoop aanbieden bij een horloge inkoper. Maar eerst even over Breitling. De Zwitserse horlogemaker vervaardigde dit technisch hoogwaardige merk en ontwikkelde daarbij zelf zijn eigen uurwerken. De nieuwe Breitling is daarom voor pakweg 2000 euro op de markt te halen. De toeters en bellen ontbreken zeker niet. Het horloge is vaak opgemaakt met goud en diamant. Je kunt dus aardig wat financieel van overhouden als je de trotse eigenaar van een der uitvoeringen van dit horloge bent. Voor de waardebepaling van je horloge zal je dus echt ook de zaak moeten bezoeken. Het aantal diamanten en karaat, maar ook de hoeveelheid goud en karaat zullen moeten worden nagegaan. Een goed Breitling horloge kun je altijd verkopen. Vooral in winkeliers waar je ook goud, zilver maar ook diamanten kunt krijgen, kunnen je alles van de oude uurwerken-techniek van de bekende merken vertellen.
Het IWC horloge is ook een fenomeen op zich. Net als de andere merken horloges is de IWC ook in diverse modellen en uitvoeringen te krijgen. Denk maar aan de IWCPilot, de Aquatimer of de Da Vinci. Deze horloges zijn heel erg populair en de verkoop vergaat als warme bollen. Toch is het goed om je even terug te voeren naar het begin van de IWC. Horloge maker Jones kwam in 1868 in contact met de Zwitser Johan Heinrich Meser. Jones had als doel om als enige horloge maker in noordoost Zwitserland zijn vakmanschap in te zetten en daarbij Amerikaanse Technologie te gebruiken. Het succesmerk International Watch Company (IWC) was hiermee een feit en is heden ten dage niet meer weg te denken als het om high end fashion gaat. Er zijn diverse opkopers die met alle graagte jou horloge opkopen. De prijzen zijn conform de uitvoering, levensjaren en model berekend. Ook wordt gekeken naar de staat van je horloge. Je kunt dan al heel snel over je financiën beschikken. Uiteraard zeggen wij ook hier: om een goede taxatie te krijgen is het geen misdaad om naar het verkoop adres te gaan. Ongeacht je er wel of geen papieren van hebt. Vereist is echter, dat je gegevens volledig worden opgenomen. In ieder geval staat vast dat je voor je IWC rond de 1000 euro kan ontvangen. Alles wat daarboven zit, is natuurlijk goede winst.
Een ander beroemde horloge is dat van het merk Cartier. Cartier is geen onbekend merk en heeft haar sporen verdient aan de diversiteit op het gebied van high end fashion. Zo kennen wij bijvoorbeeld ook de Cartier parfumlijn en de vele juwelen zoals armbanden, ringen en broches. Maar ook de zonnebrillen die heel erg populair zijn. Het merk dat slechts in 5 uitvoeringen is uitgebracht, is er eentje die door personen met status wordt gedragen zoals filmsterren en Royalty. Deze uitvoeringen zijn in vele variaties verkrijgbaar. denk naar aan de Panthere die vele malen goedkoper is dan de Roadster. Echter kunnen alle variaties en modellen ten verkoop worden aangeboden, in welke staat die zich dan ook verkeren. Een ervaren horloge verkoper stelt al gauw de waarde vast, waarna de uitbetaling kan plaatsvinden. Deze kan per bank of cash geschieden. Bij gebrek aan papieren wordt wel zondermeer gekozen voor een bankovermaking.
Een horlogemerk waar je niet vaker gehoord van zult hebben is de Jaeger- LeCoultre. Heb je er wat oude horloges liggen die je van je overgrootvader ge-erft hebt, ga dan eens gauw na of er een Jaeger tussen zit. De Jaeger-LeCoultre is eentje uit bijna de oertijd als het om horloges gaat. De waarde is daarom enorm. Horlogewisselkantoren zijn daarom heel erg geïnteresseerd in dit merk. Dit vanwege de klasse ne vakmanschap maar ook het verhaal dat erachter zit. Het horloge dateert van de periode 1833 waarbij Antoine LeCoultre, in het dorpje Le Sentier in Zwitserland de horloges ontwikkelde. LeCoultre ontwikkelde in 1844 een meetapparaat, waarmee hij een duizendste van millimeters (micron) kon meten. Dit was destijds ongekend en maakte de horloges razend populair. Ook de koningin was onder de indruk van zijn uitvinding en kocht er een. LeCoultre’s uitvinding (de gouden chronometer) werd bekroond met een gouden medaille. De Jeager- LeCoultre kom je vaak tegen in een erfenis en is daarom geruime tijd niet gedragen. Echter kan die meer dan ooit worden verkocht en de waarde worden bepaald. Hoe ouder, hoe groter de opbrengst is uiteraard een gouden regel. Maar ook de staat waarin die verkeert, is bepalend voor de buit waar je mee vandoor gaat.
Verkoop ook je horloge tegen een mooi bedrag en koop er een nieuwe voor in de winkel. Kijk hier onder waar je deze horloge kunt verkopen.