Leuke dingen om te doen tijdens de lockdown

Leuke dingen om te doen tijdens de lockdown

Leuke dingen om te doen tijdens de lockdownMomenteel hebben we te maken met vrijheid beperkende maatregelen. Voor de één is dit een regelrechte ramp, voor de ander gewoon vervelend.

Het is in elk geval voor niemand leuk. Toch zijn er genoeg leuke dingen om te ondernemen in tijden als deze. In deze blog gaan we er uitgebreid op in.

Samen zijn

Deze klinkt misschien voor de hand liggend, en dat is het ook. Samen zijn doet ons mensen goed. Natuurlijk is het soms niet mogelijk om met grote groepen samen te komen. Maar in principe gaat het ook niet om de groepsgrootte. Het gaat meer om de invulling. Wanneer je samen bent kun je van alles doen zonder afhankelijk te zijn van openingstijden. Denk bijvoorbeeld aan een leuk of goed gesprek, of kijk samen een leuke film of serie. Ook kun je kiezen om samen gezellig een spelletje te spelen. Dit kan zowel online als handmatig. Waar voor de één een potje kaarten geweldig is, geeft de ander zich liever over aan een online game. Wat dat betreft zijn er altijd mogelijkheden. Wanneer je ziek bent en je moet jezelf isoleren, dat kun je ook kiezen voor een online video verbinding. Tegenwoordig zijn er vele online streamingdiensten welke je hiervoor kunt gebruiken.


Sporten

Dit is een optie die niet alleen leuk kan zijn, maar ook gezond is. Wanneer je sport, moet je je natuurlijk wel inspannen, maar het levert je uiteindelijk ontspanning op. Wanneer de sportscholen gesloten zijn zijn er ook altijd andere opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om lekker te gaan hardlopen. Wanneer je regelmatig een andere route kiest houdt je het ook een beetje spannend voor jezelf. Wellicht een muziekje erbij, en jij kunt er tegenaan. Als je het gezellig vindt om samen te gaan sporten, vraag dan een vriend of familielid. Je kunt bijvoorbeeld samen gaan hardlopen maar ook samen fietsen is een goede optie. Wanneer dit soort sporten je te eentonig zijn, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een meer competitieve sport. Denk bijvoorbeeld aan voetballen of badminton. Kies een fijn veldje of de oprit en je kunt lekker aan de slag. Wanneer het beter uitkomt om thuis te sporten kan dit natuurlijk ook. Belangrijk is dat je een geschikt gedeelte kiest en deze inricht als sportgedeelte. Je kunt hierbij natuurlijk denken aan push-ups of andere fitnessoefeningen. Ook zijn er compactere groei sporten zoals tafeltennis of boxen. Wanneer je creatief bent is er een hoop mogelijk.

 

Natuur

Natuur blijft een van de mooiste aspecten op onze planeet. Wanneer de mogelijkheid er is, dan is het slim om wat vaker de natuur in te gaan. Denk daarbij aan het plaatselijke bos, maar ook zijn er veel mooie kanalen en andere natuurgebieden in ons land. Wanneer het weer het toelaat, kun je extra activiteiten toevoegen zoals bijvoorbeeld een picknick of bijvoorbeeld een speurtocht voor de kinderen. Wanneer je ervan houdt, kun je er ook voor kiezen om mooie foto’s te maken van de activiteiten of de natuur.

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden, maar natuur is altijd een plek om te resetten, en je goed te voelen. Zeker in na de drukte van de dag, en wanneer er slechte ontwikkelingen in de wereld zijn, is de natuur een uitkomst. Wanneer je een extra dimensie wilt toevoegen aan bijvoorbeeld een fietstocht of wandeling, dan zijn er ook verschillende apps te downloaden die nieuwe suggesties bieden voor bijvoorbeeld wandel of fietsroutes. Het basisprincipe blijft dat het goed is om de natuur in te gaan, maar ook wat dat betreft heb je veel verschillende opties.


Cadeau Avond

Of er nu sprake is van een verjaardag of de feestdagen, een geven en krijgen van cadeaus is altijd leuk. Onze tip is dan ook om af en toe een gezellige cadeau avond te organiseren, eventueel in combinatie met een leuk dobbelspel. Wie het hoogste gooit mag bijvoorbeeld een cadeau uitkiezen. Natuurlijk is het dan wel leuk om iets te geven. Voor kinderen zijn er natuurlijk gemakkelijk nieuwe dingen te bedenken. Wanneer je kijkt bij een gemiddelde speelgoedwinkel wordt je overspoeld met keuzes. Wanneer je een passend cadeau wilt kopen is het natuurlijk wel belangrijk om de behoeftes per persoon goed af te stemmen. Wanneer je het niet precies weet, informeer dan bij een ouder of een andere bekende. Het is immers belangrijk dat het cadeau goed in de smaak valt, maar ook dat het niet reeds in hun bezit is. Wanneer er sprake is van hele jonge kinderen of baby’s, dan kun je bijvoorbeeld eens kijken naar een leuk babynestje. Wanneer de kinderen iets ouder zijn ze vaak geïnteresseerd in technologische snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw computerspel of een film. Toch is ook speelgoed als een voetbal of puzzel niet verkeerd. Het houdt het kind bezig en creatief. Wanneer we het hebben over volwassenen dan is het meestal eenvoudig om een cadeau te kopen. Er zijn immers dingen die we altijd wel kunnen gebruiken. Denk aan bloemen of bijvoorbeeld shampoo. Wanneer je het wat origineler wilt maken verdiep je dan in de wensen van het betreffende persoon. Wel is het verstandig altijd het bonnetje te bewaren. Mocht het dan toch verkeerd zijn dan kun je het retourneren. Een laatste optie is een cadeaubon. Hier maak je de meeste mensen altijd blij mee.


Een weekendje weg

Wanneer het mogelijk is, zijn er vele mogelijkheden om elders te overnachten in eigen land. Je hoeft niet altijd naar een ver en zonnig oord om aan je trekken te komen. Denk bijvoorbeeld aan een hotel of bungalowpark. Wanneer je goed zoekt, vind je vaak leuke aanbiedingen. Overdag kun je misschien winkelen of genieten van de natuur. In de avond kun je genieten van een hapje of een drankje. Uiteindelijk sluit je het af met een heerlijke nachtrust op een andere plek dan dat je gewend bent. Dit is leuk en goed voor je gemoedstoestand om soms te doen. Om het interessant te houden kun je telkens een ander soort omgeving kiezen. Kies bijvoorbeeld eens voor één van onze eilanden en ga een paar maanden later eens naar het zuiden van het land. Waar je in het eerste voorbeeld geniet van een frisse zeelucht, geniet je in het tweede geval van gezellige en pittoreske dorpjes in het zuiden. Wanneer je het helemaal af wilt maken kijk dan vooral naar wat er in de omgeving wel open is in plaats van wat niet. Vaak zijn er meer mogelijkheden als je denkt wanneer je je creativiteit gebruikt.


Toekomstplannen

Soms kan het heerlijk zijn om gewoon eens weg te dromen in de toekomst. Welke plekken wil je graag nog zien? Wat wil je nog doen? Voor de één is het een verre reis, voor de ander is het een nieuwe carrière. Wanneer je omschrijft wat je toekomst doelen zijn, zal je daar positieve energie door voelen. Tevens is het handig om na te gaan wat er voor nodig is om je wensen te realiseren. Geld, tijd? Kennis? Hoe kun je dit behalen in de nabije toekomst?

Eigenlijk maakt het niet uit wat er op het moment te doen is wanneer je nadenkt over de toekomst. Wanneer je er in gelooft dat het je vroeg of laat gaat lukken dan is dit vaak ook zo.

Lekker simpel

Natuurlijk blijven er na alle creatieve mogelijkheden ook nog een aantal simpele en voor de hand liggende dingen over. Tegenwoordig beschikken we bijna allemaal over internet en televisie. Het kan soms heerlijk zijn om op de bank te ploffen voor een fijn filmpje of een serie. Ook muziek doet ons vaak goed. Om het leuker te maken kun je er ook voor kiezen om samen een leuke film of serie te kijken. Ter plekke, samen of op afstand. Belangrijk blijft eigenlijk om altijd te kijken naar wat wel kan en beperkingen zoveel mogelijk te accepteren.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 954x
Toegevoegd: 11-01-2022 13:46
Gewijzigd: 14-01-2022 12:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!