Modernisering van Amsterdam-Noord

Modernisering van Amsterdam-Noord

Modernisering van Amsterdam-NoordNieuwWonen is wat de naam al suggereert: het nieuwe wonen. Daarbij draait NieuwWonen Amsterdam specifiek om de modernisering van onze Nederlandse hoofdstad, met het oog op nieuwbouwwoningen die passen bij onze eigentijdse wensen en vereisten. In dit artikel bespreken we wat deze vorm van nieuwbouw inhoudt, hoe dit terug te zien is in het karakteristieke Amsterdam-Noord, en wat jij kunt verwachten als je zou besluiten ook deel uit te gaan maken van dit initiatief.

Wat is NieuwWonen?

NieuwWonen is een online platform waar vraag en aanbod elkaar treffen op het gebied van nieuwbouw in Amsterdam. Woningzoekers kunnen hier volledige woonwensen achterlaten, op de hoogte blijven van nieuwe projecten in en rondom de stad, of direct contact opnemen met betrokken nieuwbouwspecialisten van makelaarsvereniging NVM. Het doel hiervan is om nieuwbouw in Nederlandse steden te registreren en potentiële kopers van de meest actuele bouwinformatie te voorzien.

De woningen zelf worden niet gebouwd door het online platform of NVM, maar door gerenommeerde projectontwikkelaars met hun eigen kijk op wat nieuwbouw zou moeten inhouden. Hierdoor wordt er altijd gebruikgemaakt van de modernste technieken die aansluiten op de woonwensen van hedendaagse kopers.

Om deze woonwensen in kaart te brengen, worden data met betrekking tot woonproducten, de meest geliefde locaties en de normprijzen op slimme manieren vergaard. Zo wordt verder ingespeeld op de verwachtingen die kopers van nieuwbouw hebben en kunnen deze data vervolgens via het online platform van NieuwWonen worden verspreid.

NieuwWonen Amsterdam en Amsterdam-Noord

NieuwWonen Amsterdam is een van de initiatieven van dit samenwerkingsverband tussen NVM en projectontwikkelaars. Hierbij staat de ontwikkeling van Amsterdam, al haar stadsdelen én omringende dorpen en steden centraal.

Een van de stadsdelen die we in dit artikel verder willen uitlichten, is Amsterdam-Noord. Dit gebied heeft in de afgelopen jaren een ongekende progressie doorgemaakt op het gebied van nieuwbouw, waardoor het nu een van de meest eigentijdse buurten van Amsterdam is geworden.

De meest actuele cijfers

Deze huidige, meest recente cijfers zijn afkomstig uit het jaar 2020. Hoewel deze jaarlijks worden bijgewerkt, gaat het hier dus níet om de cijfers van 2023. Deze werkelijke cijfers zullen dus nog enigszins naar boven afwijken! Vooralsnog:

  • Inwoneraantal: 99.238
  • Oppervlakte: 49,01 km²

Slechts 100 jaar geleden had Amsterdam-Noord geen 100.000 inwoners, verre van zelfs. Maar hoe is dit allemaal begonnen? Daar zullen we het in het volgende gedeelte verder over hebben.

Hoe het allemaal begon: de geschiedenis van Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord zoals we het nu kennen is eigenlijk pas ontstaan aan het begin van de 20e eeuw. Daarvoor lag dit gebied nog op de bodem van de IJ, die toen nog ingepolderd moest worden. Dit is tegenwoordig nog terug te zien aan het waterrijke veengebied Het Twiske.

Oorspronkelijk vond je in Amsterdam-Noord hoofdzakelijk industrie. De arbeiders, die bijvoorbeeld in de scheepsbouw werkten, woonden vaak in tuindorpen die niet genoeg ruimte boden aan alle werknemers.

Amsterdam-Noord kreeg al snel het imago niet aanlokkelijk te zijn; hierdoor bleven woningprijzen laag en woonden er vooral armere arbeiders. Dit imago was alleen zeker niet verdiend: het stadsdeel had juist ook veel moois te bieden! Dat is hoe we aanbelanden bij de meest recente ontwikkelingen, én de nieuwbouwprojecten die daarbij komen kijken.
De meest recente ontwikkelingen

Juist omdat de gemeente Amsterdam en projectontwikkelaars veel kansen zagen in Amsterdam-Noord, zijn er de afgelopen twee decennia veel nieuwbouwprojecten gepland in dit gebied. Dit is hoe we weer uitkomen bij NieuwWonen: dit initiatief wijdt zich apart toe aan Noord als losse wijk, met zijn eigen mogelijkheden en uitdagingen.

Tegenwoordig worden er luxe appartementen gebouwd, waarvan vele met uitzicht op de wateren. Zo krijgen geïnteresseerden de kans om zich in dit onontdekte stukje Amsterdam te vestigen, terwijl de schoonheid ervan er al die tijd al was! Amsterdam-Noord is dan ook hard op weg om het modernste, hipste gedeelte van de stad te worden.

Ruime appartementen en sky villas

Heb je altijd gedroomd van je eigen penthouse met uitzicht op hartje Amsterdam? In Amsterdam-Noord kan dat nu! In de hoogste, modernste woontorens die hier nu aan de hand van nieuwbouwprojecten worden gerealiseerd geniet je van alle gemakken waarvan je kunt dromen, terwijl je uitkijkt over de Amsterdamse skyline.

Ook gezinnen komen hier zeker aan hun toeven: 3- en 4-kamerappartementen zijn hier de norm, zodat ieder gezinslid zijn eigen ruimte heeft – en dat in onze hoofdstad. Hier vind je het comfortabele leven, en dat voor Amsterdams betaalbare prijzen.

Faciliteiten in de omgeving

In Amsterdam-Noord vind je alle faciliteiten die je hartje begeert: van kleine speciaalzaakjes met de lekkerste delicatessen tot grote supermarkten op loopafstand. Tandartsen- en huisartsenpraktijken liggen vrijwel om de hoek, evenals een eigen ziekenhuis. Voor gezinnen is het niet onbelangrijk dat er vele scholen in de buurt liggen op alle niveaus, zodat de kinderen de beste educatie kunnen krijgen. Kortom: wat je ook maar van een stad kunt wensen, in Noord vind je het.

Leuke dingen om te doen in Noord

In Noord is veel te beleven, zowel met als zonder kinderen. Van culturele hoogtepunten tot actieve uitjes en natuur, dit stadsdeel heeft het allemaal te bieden. Wie op zoek is naar cultuur kan het Eye Filmmuseum bezoeken, of dwalen door street art museum STRAAT. Ook Theater het Zonnehuis verzorgt regelmatig producties, zoals familiemusicals en klassieke optredens.

Liever actief bezig zijn? In Noord is het prachtig fietsen, wat dit de ideale manier maakt om de omgeving te verkennen. Of ga heerlijk met het hele gezin klimmen, spelen en springen bij Family Active. Voor de spannendste VR-actie zou je bovendien het A’dam VR-Game Park kunnen bezoeken, perfect in lijn met het vernieuwende karakter van dit stadsdeel!

Qua natuur is recreatiegebied Het Twiske een grote favoriet, al ligt dit technisch gesproken nét buiten de stad. Hier kun je genieten van het water en wandelen en fietsen tussen de moerasgebieden. Wel echt in de stad blijven? Bezoek dan stadslandbouwterrein NoordOogst, waar heerlijk eten, ontspanning en lichamelijke activiteit samenkomen.

De toekomst en nieuwbouw van Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord blijft constant groeien, onder andere dankzij nieuwbouwprojecten als NieuwWonen. Dit betekent dat de huidige woonruimtes continu geoptimaliseerd zullen worden, dat er meer appartementen en woontorens bij zullen komen en dat dit van oorsprong oude stadsdeel steeds verder gemoderniseerd zal worden.

De toekomst van Noord zal onder andere afhangen van haar nieuwe inwoners: mensen zoals jij, met de wens om de sfeer van de stad op een volledig nieuwe manier te proeven. Mocht je hier interesse in hebben, dan kun je altijd een kijkje nemen op de website van NieuwWonen zelf.

De nieuwbouw staat niet stil. Ook als er op het moment waarop je dit leest geen woningen beschikbaar zijn, zou het zomaar kunnen dat deze op een later moment alsnog worden bijgebouwd. Hierdoor zou jouw droom om in Amsterdam-Noord te komen wonen zomaar weleens realiteit kunnen worden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: NVMnieuwbouw
Aantal keer gelezen: 497x
Toegevoegd: 26-01-2023 08:25
Gewijzigd: 27-01-2023 14:00

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!