Op vakantie in Nederland

Op vakantie in Nederland

Op vakantie in NederlandLijkt het je leuk om een weekendje weg te gaan of wil je voor langere tijd op vakantie? Dan zit je op deze pagina helemaal goed. In Nederland kun je zowel alleen, met het hele gezin of je geliefde een mooie vakantie beleven. Als je de juiste plekjes weet lijkt het net alsof je in het buitenland bent.

Vakantie in Nederland

Bij een vakantie in Nederland denk je waarschijnlijk al snel aan een weekje of weekend bij de Veluwe, Scheveningen of een andere vakantiebestemming in Nederland. In Nederland hebben we een enorme selectie aan luxe hotels, mooie vakantiehuisjes, leuke bezienswaardigheden, mooie restaurants en allerlei locaties om volop te genieten. Je hoeft zeker niet alleen op het strand of in de natuur te zijn! Ontdek prachtige dierentuinen, leuke steden als Breda, Maastricht of Amsterdam en kijk eens naar de prachtige kust die Nederland heeft.

Vakantie aan de Nederlandse kust

Wanneer je Nederland op de kaart ziet valt het direct al op dat er een enorme kustlijn is. De kust loopt van het Noorden tot het Zuiden en een groot deel van onze provincies grenst aan het strand. Verken de bekendste kustplaatsen als Zandvoort, Noordwijk en Scheveningen om in het weekend of doordeweeks uit te waaien langs zee. De zandstranden zijn lang, uitgestrekt en over het algemeen schoon. Je kunt lange wandelingen aan het strand maken en als het weer goed is kun je uiteraard een heerlijke duik in het water nemen. Vind je de grote kustplaatsen te druk? Breng dan eens een bezoek aan de kust in Friesland of bezoek de Waddeneilanden om de Nederlandse kust op een andere manier te ervaren. Bij heel veel kustplaatsen zijn er rustige plekjes waar je volledig tot jezelf kunt komen. Je kunt er lekker ontspannen en helemaal één met de natuur zijn.

Vakantie in Nederland op de Hoge Veluwe

Ben je gek op de natuur? Dan is de Hoge Veluwe mogelijk iets voor jou. Op de Hoge Veluwe vind je een prachtig stuk natuur. Je vindt de ruimte en rust waar Nederland op sommige plekken een groot gebrek aan heeft. Op de Hoge Veluwe kun je lekker ontspannen en even op vakantie zijn in eigen land. De Hoge Veluwe bestaat uit heide, mooie bossen, vlaktes met zand en een behoorlijk dierenrijk. De Veluwe beschikt over het Nationale Park de Hoge Veluwe en binnen het park vind je allerlei bezienswaardigheden als het Kröller-Müller Museum met bekende schilderijen van Vincent van Gogh en een geweldige beeldentuin. Op de Veluwe kun je allerlei mooie wandelingen maken en tijdens de schoolvakanties worden er zelfs wandelingen georganiseerd met een gids. Je vindt op deze manier de mooiste plekjes van het Nationale Park de Hoge Veluwe. De meeste wandelingen beginnen bij het bezoekerscentrum en duren niet langer dan twee uur. Als bezoekers van het Nationale Park de Hoge Veluwe mag je gratis een fiets gebruiken en er zijn zelfs fietsen voor de kinderen. In totaal zijn er bijna tweeduizend fietsen in het Nationale Park de Hoge Veluwe om gratis te gebruiken. Je kunt het park op via Schaarsbergen, Otterlo of Hoenderloo.

Visvakantie in Nederland

Ben je helemaal gek op vissen? Dan leent Nederland zich heel goed voor een visvakantie. Nederland is een land dat vol zit met allerlei soorten vis en zeker in de zomer geschikt is om plezier langs het water te beleven. Je kunt in Nederland zeevissen, forelvissen, vliegvissen, karpervissen en nog veel meer! Je hebt in Nederland allerlei meren waar de visstand op niveau wordt gehouden. Lijkt het je leuk om op zee te vissen? Dan kun je eventueel op een boot mee voor zeevissen op de Wadden of in een ander gebied.Voor een heerlijke vakantie in Friesland huur je onze unieke Tiny Houseboat! Voor een dag, (mid)week of langer. Verblijf je elders of wil je een dagje of weekeinde het water op in Friesland huur dan een sloep, polyvalk, Aira 22 of een kajuitzeiljacht.

Boek een wandelvakantie in Nederland, individueel of met een groep. Een wandelweekend of wandelvakantie met bagagevervoer en overnachting.

Fietsvakantie Nederland, goed idee.

Nederland is een echt fiets vakantieland.  Of je nu een fietsvakantie Nederland in Drenthe, op de Veluwe, in Limburg of op de Waddeneilanden wilt boeken, alles is mogelijk. Lees alles over je fietsvakantie NederlandIn Nederland op vakantie naar Limburg

Limburg lijkt voor sommige mensen op een stukje buitenland in Nederland. Limburg is als de laars van Italië en wordt omringt door Duitsland en België. Limburg is één van de mooiste provincies in Nederland om lekker te genieten, heerlijk te wandelen, stadjes te bezoeken en nog veel meer. De hoofdstad van Limburg is Maastricht en bevindt zich helemaal in de punt. Maastricht is een stad waar je lekker op een terrasje kunt zitten of heerlijk uiteten gaat. Je ervaart in Maastricht het Bourgondische gevoel zoals je dat bijna in geen enkele stad ervaart. De variatie aan verschillende hotels maakt het mogelijk om binnen iedere prijsklasse te overnachten.

In Nederland op vakantie naar Zeeland

Heb je behoefte aan zoveel mogelijk zon? Dan kun je het best naar Zeeland op vakantie in Nederland. Zeeland is ideaal om lekker van de wind en het water te genieten. Zeeland is geschikt voor een kleine trip in het weekend of een langere vakantie. Zeeland is de beste provincie om naar het strand te gaan en heeft prachtige duinen. De variatie aan natuur en duinen maakt Zeeland helemaal compleet! Als je geniet van een mooie wandeling of fietstocht is Zeeland uitermate geschikt om op vakantie heen te gaan. Ben je iets jonger en gek op een feestje? Breng dan een bezoek aan Renesse en ervaar feestjes zoals je deze nergens anders ziet.


In Nederland op vakantie naar Friesland

Friesland is een vakantiebestemming waar je prima voor een weekend of week kunt verblijven. De mooie natuur en serene rust maakt deze provincie ideaal om vakantie te beleven. Er zijn allerlei mogelijkheden wat betreft watersport, het bezoeken van stadjes en ook de natuur biedt mogelijkheden. Friesland beschikt over veel verschillende museums en zo is er ook als het regent iets interessant te beleven. Ontdek de Friese meren met een boot of huur een vakantiehuisje in de buurt om de mogelijkheden in Friesland van dichtbij te zien.
Heb je al een idee hoe je vakantie in Nederland wordt? Hopelijk heb je op deze pagina een idee van de mogelijkheden gekregen. Wanneer je niet in Nederland op vakantie wilt zijn er uiteraard ook in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk allerlei mogelijkheden om dichtbij huis van een vakantie te genieten. Bezoek een reisbureau om alle mogelijkheden te verkennen of zoek eens via Google Maps om te zien welke vakantiebestemmingen er bij jou in de buurt zijn.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 21910x
Toegevoegd: 28-05-2015 16:00
Gewijzigd: 22-08-2015 12:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!