Op vakantie in Nederland

Op vakantie in Nederland? Bekijk de 8 mooiste plekken!

Op vakantie in NederlandHeb je er wel is aan gedacht om op vakantie te gaan in eigen land? Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om het buitenland in te ruilen voor een vakantie aan zee, op De Waddeneilanden of in de bosrijke omgeving van de Veluwe. Niet geheel onlogisch, want ook Nederland kent tal van prachtige regio’s waar je heerlijk kunt genieten en tot rust kan komen. Maar wat zijn de 8 mooiste plekken van Nederland volgens velen?

1. De Hoge Veluwe

Wie aan mooie plekken in Nederland denkt, komt al gauw uit bij de Hoge Veluwe. Dit prachtige natuurgebied wordt zorgvuldig bijgehouden waardoor vakantiegangers op en top kunnen genieten van de uitgebreide flora en fauna. Dankzij de talloze fietspaden en wandelroutes kunnen de échte natuurliefhebbers prima een dag vertoeven in deze bosrijke omgeving. Houd je meer van avontuur en zou je graag een dagje willen paardrijden of mountainbiken door de bossen? Ook dan zit je goed op de Hoge Veluwe. Door de verscheidenheid aan landschappen kom je van alles tegen. Van enorme zandvlaktes tot aan indrukwekkende heidevelden, stuk voor stuk weergaloos om te zien.  En vind je het leuk om dieren te spotten? In het nationale park van de Hoge Veluwe kom je zoal edelherten, vossen en wilde zwijnen tegen die zich vrij door de natuur bewegen. Kortom, een prachtig gebied waarbij iedereen optimaal aan zijn trekken komt.

2. De Waddeneilanden

Wie is er niet ooit al eens op een Waddeneiland geweest? Texel, Terschelling, Vlieland, stuk voor stuk verbluffend in de breedste zin van het woord! Van alle Waddeneilanden is Texel verreweg het grootste en het meest bezochte eiland. Texel is ook het eerste eiland wat je tegenkomt als je reist vanaf de haven van Den Helder. Ieder eiland is uniek in zijn soort maar toch vormen ze samen één geheel. Met hun brede zandstranden, uitgestrekte duingebieden en prachtige natuur hebben ze veel gemeen met elkaar. Maar toch hebben veel Nederlanders een voorkeur als ze aan de Waddeneilanden denken. Zo kiezen veel jongeren bijvoorbeeld voor Terschelling, terwijl families eerder naar Ameland zullen trekken. Maar naar welk Waddeneiland je ook gaat, ze zijn allemaal de moeite waard om eens te bezoeken.

3. Zeeland

Strandliefhebbers die van een heerlijke zeebries en het knarsende zand onder hun voeten houden, kunnen hun geluk op in Zeeland. Deze provincie ligt letterlijk in zee waardoor je dus omringd bent door water en enorme zandstranden. Hoewel Zeeland nog bij veel mensen tamelijk onbekend is, zo timmert de provincie wel behoorlijk aan de weg. Ieder jaar kiezen veel Nederlanders ervoor om vakantie te vieren in zuidwest Nederland vanwege de eindeloze mogelijkheden. Of het nou een avontuurlijke wandeling door de duinen, een romantisch moment met je geliefde op het strand of een sportieve belevenis aan de Zeeuwse kust is, Zeeland leent zich er allemaal voor.

4. Limburg

Personen die het Bourgondische leven omarmen komen al snel uit in de omgeving van Limburg. Vooral het zuidelijke gedeelte van deze provincie is enorm in trek bij Nederlanders. Alleen al vanwege het glorierijke heuvellandschap en het bosrijke gebied is het al de moeite waard om op vakantie te gaan in deze regio. Wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers kiezen dan ook massaal voor Limburg om er dagje op uit te gaan vanwege de grote verschillen in reliëf. Mocht je zelf plannen hebben om die kant op te gaan, combineer het dan met een bezoekje aan één van de zuidelijke steden en proef de Limburgse gezelligheid. Eet een overheerlijke vlaai of drink een typisch Limburgs biertje.


5. De Achterhoek

Soms hoor je misschien mensen praten over het Verre Oosten. Zij spreken dan over de Arabische landen, maar over het oostelijke gedeelte van Nederland: De Achterhoek. Deze regio, die als motto ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ heeft, staat bekend om haar uitgestrekte weilanden, talloze boerderijtjes en indrukwekkende kastelen. Maar de Achterhoek biedt ook het nodige voor de natuurliefhebber. Met zijn enorme wandelpaden en fietsroutes kan je ook het landschap om eigen houtje ontdekken. En wie graag eens een kijkje over de grens wil nemen, de Achterhoek ligt tegen Duitsland waardoor je dus makkelijk kunt oversteken.

6. Friesland

Sommigen krijgen de indruk alsof ze in een compleet ander land zijn als ze Friezen met elkaar horen communiceren. Met hun eigen dialect lijkt het erop alsof Friesland geen deel van Nederland is. Maar toch is het zo, want deze noordelijke provincie biedt alles waar Nederland bekend om staat. Prachtige wateren, mooie natuur en spraakmakende steden zorgen voor een heel divers aanbod. Daarmee is Friesland bij uitstek een regio om een waanzinnige vakantie te beleven. Zeker watersporters kunnen hun lol op bij de Friese Meren en talloze watersportgebieden. Of bezoek de cultuurstad Leeuwarden waar je talloze terrasjes en restaurantjes vindt, maar ook waar je uitstekend kunt shoppen.

7. Drenthe

Drenthe, ook wel de provincie der hunebedden genoemd, wordt gezien als één groot openluchtmuseum vol met bezienswaardigheden. Niet alleen kent de regio meerdere natuurgebieden waar je goed kunt mountainbiken en wandelen, maar ook Assen is bijvoorbeeld de moeite waard om te bezichtigen. En wie van nostalgie houdt, komt al gauw uit bij het herinneringscentrum van Westerbork. Deze plek neemt je mee terug in de geschiedenis waar je nare gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog weer van dichtbij meemaakt.  Maar wie hier teveel herinneringen aan heeft kan er ook voor kiezen om het Drents Museum te bezoeken. Kortom, Drenthe is een provincie met enorm veel mogelijkheden.

8. Scheveningen

Uiteraard mag Scheveningen ook niet ontbreken aan de lijst met prachtige hotspots van Nederland. Deze aan de kust gelegen badplaats is een échte aanrader om ooit eens te hebben bezocht. Niet alleen zijn de zandstranden en de Pier een ware trekpleister, ook de gezellige strandtenten en de diverse horecagelegenheden bieden alleen maar genot. Wandel samen met je partner de zonsondergang tegemoet of geniet van een cocktail aan de Scheveningse boulevard. Sluit vervolgens bij het altijd gezellige Crazy Piano's af voor een onvergetelijke avond. De Zuid-Hollandse kustplaats is een echte toevoeging aan jouw lijstje.

Waar ga jij heen?

Nu je voorzien bent van rijkelijke informatie over de diverse gebieden in Nederland, vraag je je misschien af waar jouw volgende vakantie heengaat. Misschien heb je een bepaalde voorkeur of tast je nog volledig in het duister. Wat ook je volgende bestemming wordt, iedere regio heeft zijn eigen charme en mogelijkheden om een onvergetelijke vakantie te beleven. Combineer je bezoek aan een bepaald gebied met een verblijf in een hotel of vakantiepark in de buurt zodat je niet de hele tijd heen en weer blijft rijden. Met een overnachting in de buurt, kan je meer uit je tijd halen en zie je meer van de uitmuntende omgeving.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FTC
Aantal keer gelezen: 2705x
Toegevoegd: 03-04-2019 15:44
Gewijzigd: 05-04-2019 20:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!