parkeren Brussel

Parkeren Brussel Airport

parkeren BrusselEr zijn in totaal 12.000 parkeerplaatsen op Brussel Airport die 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend zijn. Op wandelafstand van de terminal bevinden zich 10.800 van deze parkeerplaatsen. Er zijn meerdere parkings die verschillende voorzieningen hebben. Waar kun je precies parkeren Brussel Airport?

Kiss & Fly

Als je slechts voor een zeer korte tijd wilt parkeren Brussel Airport om iemand weg te brengen, kun je kiezen voor de zogenaamde Kiss & Fly-zone die zich naast de vertrekhal bevindt. Hiervoor dien je vanaf de aankomst bij Brussel Airport de verkeersborden richting de Kiss & Fly te volgen. Het is verboden om hier te parkeren en je kunt dus echt alleen even snel iemand wegbrengen. Je hebt alleen de tijd om de bagage uit de auto te halen en afscheid te nemen.

Het is ook mogelijk om iemand op te halen bij de Kiss & Fly zone, maar dit wordt niet aangeraden. De aankomsttijden kunnen namelijk verschillen en dan kan het zijn dat het ophalen een langere tijd in beslag neemt dan gedacht. Het is dus beter om bij het ophalen van een familielid of vriend te kiezen voor een parkeerplaats op een van de parkings, aangezien het niet mogelijk is om in de Kiss & Fly zone te parkeren.

Lang parkeren Brussel Airport

Als je iemand wilt ophalen of als je meer tijd nodig hebt om iemand af te zetten, kun je beter kiezen voor lang parkeren Brussel Airport. Bij het afzetten van de passagier is het dan ook mogelijk om de passagier naar de terminal te begeleiden. Ook als je zelf op vakantie gaat en je auto op Brussel Airport wilt parkeren, dien je uiteraard te kiezen voor lang parkeren. Je kunt de keuze maken uit verschillende parking voor lang parkeren. Bij alle parkings staan er gratis trolleys voor het vervoeren van de bagage tot je beschikking.

Express Parking

Allereerst is er de Express Parking waar je kunt parkeren voor maximaal drie uur. Deze parking is aan te raden als je iemand wilt ophalen of wegbrengen en je niet voor de Kiss & Fly-zone wilt kiezen.

 • Afstand tot terminal: 2 minuten
 • Aantal parkeerplaatsen: 80
 • Maximale inrijhoogte: 1.90 meter

P1 Fast Zone

Daarnaast is er de zogenaamde P1 Fast Zone vanaf waar je al in één minuut lopen in de terminal kunt zijn. Hier is het mogelijk om voor een langere tijd te parkeren en het wordt aanbevolen om van deze parking gebruik te maken als je de auto één tot vijf dagen op Brussel Airport wilt parkeren. Het aantal vrije en bezette parkeerplaatsen wordt van tevoren aangeduid.

 • Afstand tot terminal: 1 minuut
 • Aantal parkeerplaatsen: 332
 • Maximale inrijhoogte: 2.10 meter

P1 Front Parking

De P1 Front Parking wordt ook aangeraden voor bezoekers die hun auto één tot vijf dagen willen parkeren en ook hier wordt het aantal vrije en bezette parkeerplaatsen aangeduid.

 • Afstand tot terminal: 3 minuten
 • Aantal parkeerplaatsen: 2320
 • Maximale inrijhoogte: 2.10 meter

P2 Economy Parking

Parkeren op de P2 Economy Parking kan net iets voordeliger zijn en is aan te raden als je één tot zeven dagen weg bent.

 • Afstand tot terminal: 4 minuten
 • Aantal parkeerplaatsen: 3172
 • Maximale inrijhoogte: 1.90 meter

P3 Holiday Parking

De P3 Holiday Parking wordt aangeraden als je een weekend of meer dan zes dagen je auto op Brussel Airport wilt parkeren. Het aantal vrije en bezette plaatsen wordt aangeduid.

 • Afstand tot terminal: 6 minuten
 • Aantal parkeerplaatsen: 2400
 • Maximale inrijhoogte: 2.10 meter

Reservation zone

Bij de Reservarion zone is het mogelijk om van tevoren online te reserveren. Als je een weekend of zes dagen of langer bij het vliegveld wilt parkeren, wordt onder andere deze parking aangeraden.

 • Afstand tot terminal: 6 minuten
 • Aantal parkeerplaatsen: 700
 • Maximale inrijhoogte: 1.90 meter

Lock parking

Lock parking is eveneens de beste keuze voor een vakantie in het weekend of van zes dagen of langer. Hier is het ook mogelijk om online te reserveren en je auto is automatische verzekerd tegen diefstal en brand.

 • Afstand tot terminal: 4 minuten
 • Aantal parkeerplaatsen: 1250
 • Maximale inrijhoogte: 1.90 meter

VIP Premium

De VIP Premium ligt in de terminal en het is mogelijk om hiervoor online te reserveren. Verder kun je profiteren van een diefstal- en brandverzekering en een valetservice. Daarnaast is er ook een betalende carwash service.

 • Afstand tot terminal: in de terminal
 • Aantal parkeerplaatsen: 354
 • Maximale inrijhoogte: 2.10 meter

P15 Parking

De P15 parking is speciaal bedoeld voor hoge bestelwagens of campers die te hoog zijn om te parkeren in de andere parkings. Je kunt hier maximaal een paar uur parkeren en de parking is dus enkel bedoeld voor de korte termijn.

Discount Parking

Als je graag goedkoop wilt parkeren Brussel Airport, kun je het beste kiezen voor de openluchtparking Discount Parking. Deze parking ligt iets verder van de terminals, maar er wordt wel 24 uur per dag gratis vervoer van en naar de terminal aangeboden. Overdag kun je gebruikmaken van de bussen van De Lijn en ‘s nachts van de shuffle service. Je dient de parkeerplaats van tevoren te reserveren.

Car Hotel

Het is ook mogelijk om te parkeren in het Car Hotel waar je auto continu bewaakt wordt. De auto wordt van tevoren gescreend en er wordt gezorgd dat de auto weer in precies dezelfde staat terugkomt. Je dient een parkeerplaats in het Car Hotel ook van tevoren te reserveren. Met de shuttle service die gratis aangeboden wordt kun je snel van en naar de terminal reizen.

Voorzieningen

Mindervalide parkeerplaatsen

Vrijwel alle parkings op Brussel Airport beschikken over parkeerplaatsen die zijn gereserveerd voor mindervalide personen. Je kunt deze parkeerplaatsen herkennen aan het rolstoelpictogram. De parkeerplaatsen liggen zo dicht mogelijk bij de uitgangen van de parkings, waardoor het voor mindervalide personen eenvoudiger is om van en naar de terminal te komen. Als je over een gehandicaptenparkeerkaart beschikt en deze goed zichtbaar achter de voorruit van je auto plaatst, mag je van deze parkeerplaatsen gebruikmaken.

Pcard+

Het is mogelijk om een Pcard+ aan te schaffen om het in- en uitrijden bij de parkings van Brussel Airport eenvoudiger en sneller te laten verlopen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het presenteren van je Pcard+. Hiermee kun je dus zonder ticket parkeren in de 71 Interparkings van België. Een ander voordeel is dat alle kosten aan het einde van de maand worden gefactureerd, waardoor je ook een duidelijk overzicht krijgt van de gemaakte kosten. Daarnaast kun je met de Pcard+ ook gebruikmaken van promotie van de parkings die hierbij aangesloten zijn.

Parkeren Brussel Airport: tarieven

Als je wilt parkeren bij Brussel Airport, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat te tarieven zijn. De prijzen voor één uur parkeren liggen tussen de 4 en 5 euro. Daarnaast gelden er ook dagtarieven en deze liggen tussen de 15 en 28 euro. De prijzen zijn namelijk afhankelijk van de parking waar je je auto parkeert. Naarmate je de auto meerdere dagen op het vliegveld wilt parkeren, worden de gemiddelde prijzen per dag lager. Als je ervoor kiest om je auto langer dan tien dagen op Brussel Airport te parkeren blijven de tarieven nagenoeg gelijk (qua prijs maakt het dan dus niet uit of je de auto nog een aantal dagen langer parkeert) of ze gaan maar in geringe mate omhoog.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 3654x
Toegevoegd: 11-02-2016 17:27
Gewijzigd: 17-03-2016 23:17

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!