Pitbull, over het ras

Pitbull, over het ras

Pitbull, over het rasAls je een Pitbull wilt als hond, dan is het goed om te weten wat voor karakter dit ras heeft. Kun je er goed mee trainen? Zijn het echte huishonden of waakhonden? In dit artikel lees je meer over het hondenras de Pitbull.

Pitbull, krachtige hond

Kijk je naar een pitbull dan zie je onmiddellijk een hond die kracht, passie een wilskracht uitstraalt. De kop van een pitbull heeft als je er goed naar kijkt de vorm van een baksteen (sorry, is niet vervelend bedoeld). De kop is extra breed tussen de wangen om de sterke kaken te kunnen omvatten. De pitbull heeft ook een sterke gespierde nek, dit is ook wel nodig om die sterke kop te kunnen dragen, je ziet deze nek lopen over een diepe, dikke opgeblazen borst. Ga je met een pitbull om dan zul je merken dat deze erg gespierd en gedrongen is, maar zeker ook behendig en extreem sterk voor zijn omvang. De ogen van een pitbull moeten rond zijn, je zult merken dat elke kleur voor kan komen. Je moet ook kijken of dat de tanden van de pitbull in schaarbeet staan, de vacht moet bestaan uit dikke maar korte glanzende haren. Let ook goed op de staart, deze moet aan het einde taps toelopen.

Pitbull, ras omschrijving

Ga je naar de beschrijving van een pitbull kijken dan lees je vaak dat deze hond een sluwe lach heeft, ook vastberaden ogen en een vreemd verlangen naar het behagen van anderen. Bij de Pitbull zie je emotie. Je kunt een pitbull dan ook op geen enkele manier een mensenhater of nog erger een menseneter noemen. Met een pitbull koop je een hond die van nature agressieve neigingen heeft naar andere honden en dieren, maar zeker niet naar mensen. Maak je veel en extra werk van het socialiseren van je een pitbull, dan  komt het ook voor dat deze zelfs ook niet agressief is tegen andere honden en dieren. Ben je een hondenliefhebber met respect voor het dier, dan heb je aan een pitbull een goede hond en vriend bijgekregen.

Pitbull, karakter

Je kunt wel zeggen als je een pitbull in je bezit hebt dat je een hond hebt die goed gehumeurd is, hij is amusant en extreem loyaal. Je zult met deze hond merken dat hij je bijna altijd gehoorzaam is en altijd blij is dat hij zijn baasje weer ziet. De pitbull is een zeer moedige en intelligente hond, ook zul je merken hoe vitaal deze hond is. Ben je zijn baasje dan zal de pitbull niet alleen jou maar ook je eigendom beschermen, hij zal de vijand tot de dood toe bevechten. Je zult merken dat de pitbull over het algemeen erg vriendelijk is maar vergis je niet, de pitbull weet precies wanneer hij iemand moet beschermen en wanneer niet. De pitbull heeft een eigen wil, je zult deze hond dan ook met een sterke hand, consequent, streng maar rechtvaardig op moeten voeden. Heb je nog andere huisdieren dan kunnen deze prima opgroeien met een pitbull, het is meestal wel zo dat ze er dan van puppy af aan mee op moeten groeien. Je kunt wel zeggen dat een pitbull een perfecte hond is voor kinderen, een pitbull heeft een hoge pijngrens en is altijd wel uit op een paar ruwe spelletjes. Voor erg kleine kinderen kan de hond een beetje te lomp zijn.

Het is bij een pitbull niet anders dan bij een andere hond, je moet nooit vreemde kinderen alleen bij deze hond laten. Je moet er altijd rekening mee houden dat een pitbull is gefokt als vechthond, dus een andere hond aanvallen kan altijd. Met een minimale training kun je de pitbull rustig en gehoorzaam krijgen. Socialiseer de hond zeer goed, je moet dit al op jonge leeftijd doen alleen dan kun je vechtlust tegengaan. Het is ook aan te raden dat je de pitbull onder controle houdt als je in de buurt komt van andere honden. Je zult zien dat de pitbull het erg goed doet als beschermer van je eigendommen, maar hij zal ook een goede gezelschapshond zijn. Als je de pitbull goed gaat trainen en socialiseren zul je er een goede hond en een familiemetgezel bij krijgen. Natuurlijk heb je altijd mensen die gebruik maken van het vechtinstinct van de pitbull, juist door deze mensen krijgt de pitbull een slechte naam.

Pitbull, gewicht

Je kunt zeggen dat een pitbull gemiddeld tussen de 15 en 45 kilo kan gaan wegen, meer dan 45 kilo zie je bijna niet voorkomen. De pitbulls van vroeger wogen zelfs nog veel minder. Vroeger kwam je niet hoger dan een kilo of 15. Vroeger moest een pitbull klein blijven omdat je ze dan goed kon laten vechten, dit was toen namelijk het voornaamste doel voor de fokkers. Een van de veelvoorkomende foute gedachte over een pitbull is dat deze hond een gewicht moet hebben van 50 kilo, dat hij zeer gespierd en zeer vals moet zijn, gelukkig is dat meestal niet zo. Als je een pitbull hebt gekocht die zo zwaar wordt dan is deze hond zeer waarschijnlijk gekruist met een andere hond.

Pitbull kopen

Koop je een pitbull dan koop je over het algemeen een gezond ras, wel is het zo dat een pitbull vatbaar kan zijn voor heupproblemen, erfelijke grauwe staar, grasallergieën en hartziektes. Woon je op een appartement ook dan kun je gerust een pitbull kopen, mits deze genoeg beweging krijgt. Bij het kopen van een pitbull, moet je er ook altijd aan denken waar je de hond voor wilt. Zoek je een hond die leuk is voor de kinderen? Zoek je een maatje voor een andere hond? Wil je een waakhond of zoek je echt een gezelschapsdier? Het beste kun je de Pitbull van pup af aan aanschaffen dan kun je er samen mee opgroeien en weet je ook precies wat je aan je hond hebt. Als je een hond uit het asiel gaat halen is dat heel anders en ken je zijn geschiedenis niet. Het kan zomaar zijn dat de hond een vervelend verleden heeft en je hebt geen idee wat de hond allemaal mee heeft gemaakt. Als je een hond zoekt die leuk is voor de kinderen en voor je andere huisdieren, dan is het verstandig om ze allemaal van kleins af aan met elkaar op te laten groeien.

Pitbull, de ontwikkeling

Kijk je naar de ontwikkeling van een pitbull dan zie je dat dit is gebeurd vanuit verschillende bull rassen en terriër rassen, dus kun je er niet omheen dat een pitbull een onmiskenbaar vechtersverleden heeft. Je kunt wel zeggen dat de vasthoudendheid en de bijkomende kracht het sterkste is in de hondenwereld. Hoe rijk en interessant het verleden van de pitbull ook is, in de toekomst zul je zien dat de pitbull nog interessanter gaat worden. Vroeger was de pitbull een geliefde en betrouwbare metgezel, maar door allerlei incidenten heb je een verkeerd beeld van deze hond gekregen. Door een vertekend beeld en door de media is de toekomst van de pitbull erg beschadigd, hier kun je iedereen de schuld van geven maar de hond zeker niet. Heb je een pitbull dan heb je een prachtige hond met meer dan genoeg goede eigenschappen, het ligt voor bijna 100 procent aan de omgeving hoe een pitbull zich gedraagt.

Pitbull trainen

Het trainen van een hond vraagt veel tijd, ook als je een pitbull neemt. Het ligt een beetje aan het karakter van de reu of teef die je gekozen hebt hoe goed je met de hond kunt trainen. Sommige honden werken graag voor je en zullen dan ook snel leren. Maar je hebt er altijd een paar bij die extra training nodig hebben of er gewoon geen zin in hebben. De basiscursus is in ieder geval wel aan te raden. Zorg dat hij goed luistert naar de commando’s zit, hier, blijf en af. Als je de hond veel binnen hebt, dan is het goed dat hij overdag zijn energie buiten goed kwijt kan. Apporteren kan dan ook heel erg leuk zijn met deze hond. Zorg er dan voor dat hij het commando ‘los’ ook goed kent. Hierdoor kun je een paar minuten met de hond spelen en dan zal hij daarna binnen lekker rustig zijn. Let wel goed op dat je dit op moet bouwen, met een pup mag je nog niet teveel spelen en nog niet teveel laten rennen, hij zal eerst volgroeid moeten zijn als je volop samen wilt spelen. Maar je weet nu wel een manier om je hond moe te maken, zodat hij daarna gewoon binnen rustig zal zijn. Regelmatig buiten een spelletje doen met je hond en in het begin korte wandelingen maken (die je later kunt uitbreiden), zorgen ervoor dat hij zich binnen netjes zal gedragen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: E.
Aantal keer gelezen: 23319x
Toegevoegd: 02-06-2015 09:13
Gewijzigd: 22-08-2015 12:24

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!