pokemon go

Pokémon go, hoe te spelen?

pokemon goHet nieuwe spelletje voor de mobiele telefoon: Pokemon Go is uit! Het vervelende is alleen dat het spel nog niet officieel te spelen is in Nederland terwijl de rest van de wereld dit al wel kan spelen. Nu is er een oplossing zodat jij nog ook kan genieten van dit prachtige spel en lees hieronder hoe dit te doen.

Pokemon go downloaden Iphone

Hoewel Pokemon go nog niet officieel uit is in Nederland is er wel een weg om het te downloaden voor zowel Apple als Android
Pokémon GO is een enorme hit. Mensen gaan in groepen naar buiten om te zoeken naar nieuwe Pokémon en Gyms te bezoeken. Ook in Nederland is de game al een enorm succes, terwijl hij nog niet in de Nederlandse App Store te vinden is. Daar komt spoedig verandering in, nadat de release van Pokémon GO werd uitgesteld.

Open de app store op iPhone en scroll helemaal naar onderLog hier je bestaande Apple ID uit een maak een nieuwe aan.  Zet het land van komst op Australië vul hier je e-mail adres en wachtwoord in. En volg de rest van alle stappen. Klik bij stap 2 aan de je geen betaalmethode wilt en vul de rest van de stappen in zet bij het adres een  bestaand adres zoek  deze op Googlemaps op. Het belangrijkste is dat de regio op Australië staat.  Als je dit gedaan hebt open je je bevestiging mail en bevestig je deze. vervolgens log je in op de app store met je nieuwe Apple ID en download je Pokemon go. Vervolgens kan je uitloggen en weer op je oude Apple ID verder spelen.

Pokemon voor Android

Open je instellingen ga naar beveiliging en zoek hier naar de optie onbekende bronnen schakel deze in zodat onbekende installaties toegestaan worden. Ga nu naar apk en zoek op pokemon go klik deze aan en scroll vervolgens naar beneden. Klik op de rode download knop open vervolgens je download en klik op het apk bestand. Vervolgens vraagt je telefoon of je pokemon go wil instaleren klik hierop en vervolgens kun je spelen.
Bij de Pokémon spelletjes die je vroeger speelde maakte je jouw Pokémon sterker door er mee te vechten en XP te verdienen. Met Pokémon GO is dat anders. Nu gaat het erom dat je de CP van je Pokémon verhoogt door ze Pokemon Candy en Stardust te. CP is in feite de waarde die de sterkte van je Pokémon aangeeft. Meestal kies je dan ook de Pokémon met de hoogste CP bij Gym Battles
Er zijn twee manieren om de CP (en HP) van je Pokémon te verhogen:

  1. Gebruik Power Up
  2. Gebruik Evolve

Maakt de grootte of het gewicht uit?

Voor zover bekend maakt dit nog geen verschil. De grootte van de pokémon en het gewicht zijn wel van belang voor sommige badges. Bijvoorbeeld bij de Fisherman Badge, dan moet je een x aantal Magikarp pokémons vangen boven een bepaald gewicht.

Power Up

Het levellen van je Pokémon verlangt een mix van Stardust en Candy. Stardust kan gebruikt worden bij elke willekeurige Pokémon, Candy daarentegen alleen op die specifieke evolutielijn. Meestal kost een Power Up één Candy en een paar honderd Stardust. Maar hoe voller de maximale CP-balk van jouw Pokémon is hoe duurder het level up maken van je pokémon wordt. Dit heeft niets te maken met het stadium van evolutie. Je ziet aan de witte halve circel achter de Pokémon hoe vol de CP-balk is.

Evolutie

Om je Pokémon te laten evolueren heb je een bepaald aantal Candy (snoepjes) nodig die specifiek zijn voor die evolutielijn. Hoeveel Candy het kost ligt aan de pokémon en de aantal evoluties die er zijn. Over het algemeen zijn de kosten bij een één-trap-evolutie 50 Candy. Bij een twee-stap-evolutie kost het de eerste keer 12 Candy en de twee keer 50 Candy. Maar er zijn hierbij uitzonderingen. De meest bekende is denk ik die van Magikarp. Wil je een Garydos dan zul je 400 Candy moeten verzamelen oftewel 100 Magikarp moeten vangen (3 voor de vangst, 1 voor de transfer naar de Professor). De upgrade van Gastly naar Haunter kost 25 Candy en de verder upgrade naar Gengar zelfs 100!

Het evolueren van je Pokémon heeft een paar bijwerken. Ten eerste zal deze weer volledig geheeld zijn. Maar hij krijgt ook een set nieuwe moves. Dus kies je Pokémon die je wilt evolueren niet op de Move-set, deze zul waarschijnlijk veranderen. Een andere (leukere) bonus is de 500 XP die je krijgt voor het evolueren van een Pokémon, dit kan ik combinatie met een Lucky Egg (dubbele XP) lekker oplopen. En evolueer je je Pokémon in een Pokémon die je nog niet hebt gevonden, dan krijg je nog eens 500 XP extra!

Dus wat moet je doen? Power Up of toch Evolve?

Eigenlijk maakt het niet veel uit. Uiteindelijk kost het je evenveel Candy en Stardust. Maar op een of andere manier maak ik persoonlijk, bij de Pokémon die ik wil houden, toch altijd de CP-balk vol voordat ik evolueer.

Hoe krijg je Candy en Stardust?

Je kunt Candy en Stardust (gelukkig) niet kopen in de winkel, je moet deze echt verdienen
door het spel te spelen. Daarvoor zijn een paar manieren:

  1. Pokémon vangen – door het vangen van Pokémon krijg je 100 Stardust en 3 Candy.
  2. Pokémon eieren – wanneer je een ei uit laat komen door 2, 5 of 10 km te wandelen krijg veel meer Candy dan van een wilde Pokémon. Daarnaast krijg je een leuke XP bonus.
  3. Transfer – zoals eerder vermeld kun je je Pokémon aan de Professor geven. Deze haalt je Pokémon door een heel speciale Pokémon gehaktmolen en je krijgt daarvoor Candy.
  4. Verdedig je Gym – Wanneer je een Pokémon in je Gym achterlaat krijg je hiervoor een bonus van 10 Pokecoins en 500 Stardust per Pokémon per 21 uur. Hier zit wel een maximaal aantal aan van 10 Pokémon.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 3141x
Toegevoegd: 15-07-2016 00:08
Gewijzigd: 15-07-2016 00:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!