sieraden ringen

Populaire sieraden

sieraden ringenSieraden worden altijd nog veel gedragen in Nederland. Bepaalde sieraden zie je ook erg veel, waar we het in dit artikel graag over hebben.

Het dragen van sieraden is voor veel mensen meer dan een passende combinatie maken met je outfit waarbij je rekening houdt met je agenda van die dag. Je wilt immers niet al te veel uit de toon vallen maar wel jezelf kunnen zijn. Daarmee is het dragen van accessoires niet per definitie een reflectie van wie je bent of hoe jij je voelt, maar wordt er in groeiende mate gekozen voor het maken van een statement. De beroemde zangeressen Rihanna en Beyonce zijn hier een goed voorbeeld van. Beide waren recent in het nieuws in verband met het dragen van opvallende designs die een politieke boodschap in zich hadden.

Bodypieces als tweede huid

Beroemdheden als Beyonce, Madonna en Rihanna hebben in hun carrière statements gemaakt door het dragen van sieraden die soms subtiel en soms juist heel aanwezige boodschappen herbergden. Het gevolg hiervan was, ook dit jaar weer, dat de ontwerpen die zij showden als inspiratiebron dienden voor veel designers van sieraden. Zo is het bodypiece intussen gemeengoed geworden. Je kunt een bodypiece kopen die een groot deel van je lichaam bedekt, bijna als een harnas, maar je kan ook bodypieces kopen die kleiner en meer elegant zijn.

Opvallend en stijlvol naar een cocktailparty

Het ziet er naar uit dat 2016 een trend heeft gebracht die we na deze zomer nog lang zullen zien. De bodypiece. Een sieraad dat bestaat uit een serie aan kettingen die elkaar op een centraal punt ontmoeten en vandaaruit opnieuw een serie kunnen maken en op de verbindingspunten afgewerkt kunnen zijn met broches die zijn belegd met Swarovsky diamantjes of in sommige gevallen met gepolijste natuursteentjes. Het is het ideale sieraad voor cocktailparty’s, een zwoele zomeravond loungen of op een officiële gelegenheid zoals een jubileum.

Haar sieraden met een mysterieuze uitstraling

In navolging van de bodypieces is de trend ontstaan waarbij je vergelijkbare sieraden in je haar draagt. Deze bijzondere lieflijke accessoires creëren een look die nog het meest doet denken aan de elfen uit de Lord of the Rings. De haarkettingen zijn veelal van zilver of goud, of een combinatie daarvan. Het wordt vaak gedragen als diadeem die langs het haar wordt geleid alsof het daar hoort en op natuurlijke wijze met het haar verweven raakt. Als je kiest voor een haarsieraad dat bestaat uit zeer dunne kettinkjes is het effect het meest subtiel en creëer je een zachte, mysterieuze look.

Olijftakken voor in het haar en ‘het derde oog’

Meer opvallende sieraden voor in het haar zijn kleiner van stuk en hebben verder geen kettingen of andere zaken die door het haar gevlochten worden. Het meest populair momenteel is de zilveren olijftak. Het is een symbool van vrede en past in een tijd waar statements gemaakt worden door het dragen van sieraden. Je kunt de olijftakken in verschillende uitvoeringen kopen. Klein en groot, ingelegd met steentjes of heel ingetogen gehouden. Een ander geliefd sieraad is het ‘derde oog’, op het voorhoofd. Het oog bestaat vaak uit een gepolijste steen of meerdere kleine steentjes die met dunne kettingen om het hoofd zijn gebonden.

Zelfbewustheid uitstralen met een uitgebalanceerde serie armbanden

Veel en druk. Daar kiezen veel moderne vrouwen voor. Hierbij gaat het vooral om armbanden. In de meeste gevallen zijn het handgemaakte sieraden en kunnen van allerlei materialen zijn gemaakt. Het was ooit Madonna die midden jaren tachtig met armen vol sieraden een ware sensatie wereldwijd veroorzaakte. Er liep geen jonge vrouw meer rond zonder tientallen verschillende soorten armbanden aan de armen. Dezelfde trend laait nu weer op al is de keuze voor de armbanden nu meer georganiseerd. De armbanden moeten vooral met elkaar in balans zijn. Ook hier kan een lijn worden getrokken naar zelf bewustzijn en dit willen uitdragen.

Oorbellen en broche-bellen

Oorbellen mogen weer opvallen. Maar maak het niet te gek. Stijlvol is het sleutelwoord en daarbij mag je best groot gaan. Er zijn sieraden voor het oor te koop die met parels in de vorm van een bloem zijn gelegd. Uitstekend geschikt om te dragen naar een bruiloft of een champagne party. Een andere trend zijn de broche-bellen. Deze hangers, die soms wel meer dan 10 centimeter meten kun je in het dagelijks leven dragen. Het centrum van de grote oorbellen is veelal een gepolijste natuursteen of een lichte imitatie daarvan die omringd is met kleine steentjes, stukjes leer, metaal of glas.

Beroemd oor sieraad

Net als Madonna in de jaren tachtig heeft ook Whitney Houston ooit een trend gecreëerd die daarna eigenlijk nooit echt is weg geweest. Er zijn perioden dat je dit sieraad niet tegen komt maar dan ineens zie je het weer. Opmerkelijk hierin is dat het oplaaien van deze trend vaak wordt veroorzaakt door een beroemdheid die het sieraad draagt. Het gaat om het beroemde op de huid liggende oor sieraad dat vaak gemaakt is uit zilver en ingelegd met Swarovsky kristallen. Het lijken kleine bloemetjes die het gehele oor bedekken. Het oogt zeer exclusief en kan je dragen bij officiële gelegenheden in combinatie met een stijlvolle avondjurk.

Oorbel aan de achterzijde van het oor

Net als bij de armbanden, de body pieces en kettingen, is het momenteel heel trendy om oorbellen te dragen die zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Vaak zelfs een combinatie daarvan. Materialen als glas, metaal, zilver, goed en kleine natuurstenen worden op subtiele wijze tot een sieraad gesmeed dat een zeer persoonlijk karakter uitstraalt. Daarnaast zijn de ingetogen knopjes erg in trek maar valt daar wel bij op dat de bevestiging aan de achterzijde van het oor een stuk groter is. Deze opvallende oorbel aan de achterzijde vormt met het kleinere exemplaar aan de voorzijde een mooie combinatie. Dit kan je overal op dragen, elke dag van de week.

Aanwezige kettingen van natuurlijke materialen

Kettingen mogen gezien worden. Je mag daarbij best meerder kettingen over of met elkaar dragen. Draag ze niet te lang maar laat ze de ronding van je nek en hals volgen. Groot, pompeus, zeer aanwezig en absolute aandacht trekkers. Gemaakt van natuurlijke materialen als glas en metaal, eventueel met zilver en/of goud, en in veel gevallen voorzien van gekleurde natuursteentjes. De vormen zijn vloeiend, organisch. Een natuurlijke uitstraling is een absolute must. Deze trend zal zich het komende jaar gaan doorzetten tot ver in de wintermaanden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Paulover
Aantal keer gelezen: 4573x
Toegevoegd: 06-07-2016 05:10
Gewijzigd: 06-07-2016 23:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!