Rebound relatie

Rebound relatie: hoe herken je dit?

Rebound relatieEen rebound relatie is een relatie die eigenlijk enkel wordt aangegaan om een andere belangrijke relatie te vergeten. Als het over is met je ware liefde, kan het zijn dat je een rebound relatie aangaat om hem te vergeten. Soms ben je onbewust een rebound relatie aangegaan of het kan zijn dat het voor je partner een rebound relatie. In dit artikel leer je om een rebound relatie te herkennen.

Ben je zelf onbewust een rebound relatie aangegaan?

Als je zelf onbewust een rebound relatie bent aangegaan, kun je dat herkennen aan de onderstaande signalen.

Je vorige relatie is nog niet zo lang over
Het eerste teken waaraan je een rebound relatie zou kunnen herkennen is de tijd die is verstreken tussen deze nieuwe relatie en je vorige relatie. Als dit een korte periode is, zou het om een rebound relatie kunnen gaan. Zeker als je je vorige partner als de ware liefde zag en toch vrijwel geen tijd hebt genomen om het verdriet te verwerken.

Je bent nog veel bezig met je ex
Natuurlijk kan het zijn dat je een keer aan je ex denkt, maar misschien ben je hier nog wel echt heel veel mee bezig. Ga na of je meer aan je ex denkt dan aan de je huidige relatie, want dan weet je eigenlijk wel zeker dat het om een rebound relatie gaat. Probeer je manieren te bedenken om je ex ‘per ongeluk’ te kunnen zien? Ook dit wijst erop dat je enkel een nieuwe relatie bent aangegaan om je ex te vergeten.

Je neemt de relatie niet zo serieus
Je bent dan wel samen met je partner, maar eigenlijk neem je de relatie niet zo serieus. Misschien vertel je jezelf dat dit allemaal nog wat moet groeien of dat je nu eenmaal minder serieus met relaties bent geworden. Het niet serieus nemen van de relatie is echter een duidelijk teken van een rebound relatie. Ga eens na of je je huidige partner wel écht leuk vindt of dat het enkel voor de rebound is.

Jouw vrienden vinden dat er iets niet klopt
Uiteraard hoef je niet naar elk signaal uit je omgeving te luisteren. Als jouw vrienden je nieuwe relatie niet leuk vinden, moet je alsnog doen wat je zelf wilt. Toch is het wel een goed idee om na te denken over de dingen die je vrienden zeggen over jullie relatie. Vinden ze dat je wel heel snel een nieuwe relatie hebben? Of zeggen ze dat deze partner helemaal niet bij je past? In dat geval moet je er eens over na gaan denken of je geen rebound relatie bent aangegaan.Verdenk je je partner van een rebound relatie?

Als je je partner verdenkt van een rebound relatie, zijn de signalen waarschijnlijk ongeveer hetzelfde als wanneer je zelf een rebound relatie bent aangegaan. Deze signalen zie je dan echter terug bij je partner. Hieronder vind je de signalen waaraan je het kunt herkennen.

Jouw partner is pas net single
Net als bij een rebound relatie die vanuit jezelf komt, is bij een rebound relatie vanuit je partner ook de periode tussen de huidige en de vorige relatie een belangrijk kenmerk. Als je partner nog niet zo lang single is, is er een redelijke kans dat het om een rebound relatie gaat.

Je partner denkt nog veel aan zijn/haar ex
Als je partner nog veel bezig is met zijn/haar ex, kun je er vanuit gaan dat hij/zij jouw (onbewust) ‘gebruikt’ als rebound relatie. Je kunt dit herkennen aan praten over de ex, foto’s die nog steeds in het zicht staan en verdrietige social media statussen.

Je partner gedraagt zich soms afstandelijk
Je kunt een rebound relatie ook herkennen als je partner zich soms uit het niets afstandelijk gedraagt. Hier is geen duidelijke reden voor te vinden. Ook kan het voorkomen dat je partner soms erg bitter is.

Je partner toont overdreven veel liefde
Geeft je partner je soms ineens zoveel liefde dat het overdreven overkomt? Dan probeert hij/zij waarschijnlijk echt om het met jou te proberen, maar dit betekent eigenlijk dat hij/zij je niet leuk genoeg vindt. Voor je partner is het een rebound relatie, ook al probeert hij/zij er wel het beste van te maken. Het kan echter ook zo zijn dat je partner gewoon een keer heel lief voor je wil zijn, dus ga niet enkel op dit signaal af. Controleer ook of er andere signalen zijn van een rebound relatie.

Je zit in een rebound relatie: en nu?

Een rebound relatie heeft eigenlijk altijd wel negatieve gevolgen voor de partner die de rebound is. De partner die voor de rebound relatie heeft gekozen (bewust of onbewust) kan er wel voordeel mee opdoen. Echter geeft deze partner zichzelf niet de kans om het verdriet echt te verwerken, dus waarschijnlijk doet hij/zij zichzelf er uiteindelijk ook alleen maar pijn mee. Het is daarom het beste om altijd eerlijk tegen elkaar te zijn, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn.

Zelf een rebound relatie aangegaan

Als je zelf een rebound relatie bent aangegaan, is het natuurlijk moeilijk om dit aan je partner te vertellen. Toch is het wel het beste om te doen. Analyseer zelf of je de relatie echt alleen bent aangegaan om te rebounden en wees hier eerlijk over. Neem wat afstand van je huidige partner en laat je verdriet toe. Zo kun je je emoties verwerken en daarna weer met een frisse blik tegen de wereld aankijken.

Betekent dit dan dat je je huidige partner meteen moet opgeven? Dat ligt er maar net aan. Als je er nu achter bent gekomen dat je echt alleen een relatie met deze persoon bent aangegaan om je ex te vergeten en je verder niet zoveel om hem/haar geeft, betekent dit dat de relatie sowieso gedoemd is te mislukken. Wees dan blij dat je hier nu al achter komt, voordat je echt een toekomst met deze persoon hebt opgebouwd.

Het kan echter ook zo zijn dat je je huidige partner wel heel leuk vindt en dat het misschien ook een heel geschikte partner is. Je hebt je alleen zo snel al in de relatie gestort om je ex te vergeten. Dit is geen goede basis voor een relatie. Neem daarom wat afstand en verwerk eerst je verdriet. Daarna kun je langzaam een toekomst opbouwen met deze partner.

Jij bent de ‘rebound partner’

Als je zelf de rebound partner bent, is het belangrijk dat je hier eerst een eerlijk gesprek over voert met je partner. Zo kun je erachter komen of je voorgevoelens kloppen en of je partner wel om je geeft. Natuurlijk is het heel moeilijk om dit gesprek te voeren, maar als je dit niet doet houd je alleen jezelf voor de gek.

Merk je dat je partner je eigenlijk helemaal niet leuk vindt? Dan kunnen jullie er beter voor kiezen om met de relatie te stoppen, want dit gaat uiteindelijk toch niet werken. Als je partner je echter wel leuk vindt en tegelijkertijd veel met zijn/haar ex bezig is, kun je hem/haar het beste wat rust gunnen. Neem een stapje terug en laat je partner het verdriet verwerken. Jullie kunnen het daarna weer langzaam proberen en uiteindelijk toch een mooie relatie opbouwen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4778x
Toegevoegd: 17-01-2016 12:23
Gewijzigd: 01-02-2016 23:29

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!