Wanneer moet ik in relatietherapie met mijn partner

Wanneer moet ik in relatietherapie met mijn partner?

Wanneer moet ik in relatietherapie met mijn partnerIedere relatie kent ups en downs en ook ieder koppel heeft wel eens discussies of ruzies. Hier is niets geks aan. Echter, soms kunnen er uitdagingen zijn die jullie niet zelf kunnen oplossen. Bijvoorbeeld wanneer jullie aanhoudende communicatieproblemen hebben of constant ruzie maken. Er kan dan professionele begeleiding nodig zijn om de problemen op te lossen. Dit zijn enkele situaties waarin online relatietherapie een goede stap kan zijn.

Wat is relatietherapie?

Relatietherapie is de techniek die wordt toegepast om conflicten op te lossen. Een mediator weet de juiste dingen te zeggen waardoor twee partijen dichter bij elkaar kunnen komen. Vaak door de wensen van beide partijen eerst goed in kaart te brengen en ook de belangrijkste struikelblokken uit te lichten. 

Wanneer is relatietherapie nodig?

Relatietherapie wordt voornamelijk toegepast bij echtscheidingen. Vaak komen beide partijen er bijvoorbeeld niet uit over het verdelen van de bezittingen. Daarnaast wordt relatietherapie ook wel toegepast bij zakelijke conflicten. 

1. Communicatieproblemen

Een goede communicatie is de basis van iedere relatie. Toch vinden veel koppels het lastig om goed met elkaar te communiceren. Wanneer gesprekken over belangrijke onderwerpen regelmatig vastlopen, er veel misverstanden ontstaan of als jullie niet meer goed met elkaar kunnen praten, kan dit een grote impact hebben op jullie relatie. Een relatietherapeut helpt bij het verbeteren van jullie communicatievaardigheden.

2. Veel ruzies of conflicten

Een keer een ruzie of conflict is normaal; dit maakt ieder stel mee. Maar wanneer ruzies zich herhalen zonder dat er een oplossing wordt bedacht, kan dit schadelijk zijn voor de relatie. Ervaren jullie steeds terugkerende conflicten over hetzelfde onderwerp? Of gaan de ruzies eigenlijk over niets? Tijdens relatietherapie wordt de onderliggende oorzaak van deze ruzies en conflicten onderzocht zodat jullie elkaar beter kunnen begrijpen.

3. Veranderingen in intimiteit

Relatietherapeuten zien het veel voorbij komen: veranderingen in intimiteit tussen koppels. Wanneer de intimiteit of het verlangen tussen twee partners verandert, kan dit een teken zijn van een serieus probleem. Het kan bijvoorbeeld komen door een verminderde affectie, afstandelijkheid of in het ergste geval overspel. Relatietherapie kan helpen bij het herstellen van de band tussen jullie twee. 

Hoe sterk de liefde tussen partners ook mag zijn, geen enkele relatie is immuun voor problemen. Het is volkomen normaal dat er momenten zijn waarop meningsverschillen en conflicten opduiken, zelfs in de meest harmonieuze relaties. Wanneer deze problemen zich opstapelen en het moeilijk wordt om samen een oplossing te vinden, kan online relatietherapie een waardevolle optie zijn.

4. Het lukt niet om een partner te vinden

Je kan een volmaakt leven hebben, goede vrienden, een mooi huis en een mooie job, maar toch nog altijd een belangrijke schakel missen: een grote liefde. Men zegt altijd dat wanneer je niet naar liefde op zoek bent, deze onverwacht op je pad komt. Maar niet voor iedereen is dat helaas waar. Na jaren alleen zijn, kan het best zijn dat je het single leven beu bent, hoe goed je het dan ook hebt. Tijd dus om daar verandering in te brengen met online dating!




Tekenen dat relatietherapie nodig is

  • Er is een ondefinieerbaar gevoel dat er iets niet klopt in de relatie. De diepgang ontbreekt en jullie leven langs elkaar heen, maar wat precies de oorzaak is, blijft onduidelijk.

  • Jullie hebben voortdurend ruzie over dezelfde onderwerpen of kampen met terugkerende problemen. Veelvoorkomende conflicten gaan over kinderen, financiën en het huishouden, maar er kunnen ook andere kwesties spelen.

  • Jullie hebben uiteenlopende toekomstplannen, zoals verschillen in opvattingen over trouwen, kinderen krijgen, woonplaats, werk of andere levensstijlgerelateerde zaken.

  • Externe uitdagingen beïnvloeden jullie relatie. Denk aan financiële problemen, onvervulde kinderwens of de zorg voor een familielid.

  • Onlangs hebben jullie te maken gehad met ingrijpende veranderingen. Of deze nu positief of negatief zijn, grote veranderingen kunnen de routine verstoren en de relatie onder druk zetten.

  • Er is sprake van een plotselinge relatiecrisis. Misschien heeft je partner aangegeven niet verder te willen, of er is sprake van verliefdheid op een ander of ontrouw.

  • Een van jullie heeft (psychische) problemen, waar de ander moeilijk mee om kan gaan.

  • Jullie hebben besloten uit elkaar te gaan, maar er is nog veel samen te regelen. Dit willen jullie vreedzaam doen, met wederzijds begrip en respect.

Is relatietherapie effectief?

Onze relatietherapeuten maken in de behandeling gebruik van wetenschappelijk onderzochte en effectief bevonden therapieën, zoals Emotionally Focused Therapy (EFT),[1] cognitieve gedragstherapie (CGT),[2] Acceptance and Commitment Therapy (ACT)[3] en systeemtherapie.[4] De behandeling en therapievorm wordt volledig afgestemd op jullie unieke relatie, situatie en voorkeuren.

Hoe werkt online relatietherapie?

Wanneer je bij dit bericht terecht bent gekomen dan is de kans groot dat je in een echtscheiding ligt bijvoorbeeld. Als je op zoek bent naar een relatie specialist dan is er waarschijnlijk een conflict dat opgelost moet worden. We vertellen u graag wat meer over de relatie en wanneer dit nodig is. U zult ontdekken dat een mediator niet alleen bij scheidingen van pas kan komen. Als u op zoek bent naar een goede specialist die u kan helpen dan raden we aan om eens een bezoekje te brengen aan online-relatietherapie.nl. Hier vind je professionele specialisten die veel ervaring hebben met het oplossen van allerlei soorten conflicten.

Wie kunt u inschakelen voor relatietherapie?

Als je een goede therapeut nodig hebt dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij online-relatietherapie. Hier hebben goede mediators elkaar verenigd in een hecht collectief. Hierdoor kunnen ze elkaar versterken en wordt u beter geholpen. 

Onze professionele en ervaren online relatietherapeuten staan direct online voor jullie klaar. De gesprekken vinden plaats via beveiligd beeldbellen. Dat maakt online relatietherapie toegankelijk, laagdrempelig en vertrouwd.

 

Samen de balans herstellen, relatieproblemen oplossen en de liefde terugvinden is geen eenvoudig proces. Maar de juiste ondersteuning geeft wel nieuwe perspectieven en inzichten, en zorgt voor constructieve gesprekken over emoties, gedachten, behoeften en verwachtingen. Voor veel stellen is dat het begin van een nieuwe, verbeterde relatie!

FAQ

Hoe lang is de wachtlijst?

Ja, bij Internet therapeut kun je zonder wachtlijst direct bij een ervaren en professionele relatietherapeut terecht.

Met wat voor problemen helpen jullie?

Stellen zoeken vaak relatietherapie op voor terugkerende ruzies, communicatieproblemen, externe uitdagingen of ontrouw. Echter, geen probleem is te klein om besproken te worden. Zelfs het gevoel dat jullie langs elkaar heen leven, is reden genoeg om contact op te nemen met een van onze therapeuten.

Werkt online therapie echt?

Onze therapeuten maken gebruik van bewezen methoden zoals EFT, CGT en systeemtherapie. Online therapie vanuit huis is vaak laagdrempeliger, waardoor stellen makkelijker over moeilijke onderwerpen praten. We hebben al veel koppels succesvol geholpen op deze manier!







                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: rubinkoot1
Aantal keer gelezen: 272x
Toegevoegd: 26-06-2024 09:31
Gewijzigd: 09-07-2024 14:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3846 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!