Hoe emotionele aantrekkingskracht werkt

Hoe emotionele aantrekkingskracht werkt

Hoe emotionele aantrekkingskracht werktEmotionele aantrekkingskracht houdt in dat je affiniteit hebt met een andere persoon op basis van zijn persoonlijkheid of andere innerlijke kenmerken. Wanneer je je emotioneel tot iemand aangetrokken voelt, voel je vaak een verlangen om meer over hem te weten te komen vanwege wie hij is als persoon en niet vanwege zijn fysieke verschijning.

Heb je vrienden om je heen die hechte relaties hebben en wil je wel eens weten hoe ze dat voor elkaar krijgen? Daten kan soms vermoeiend zijn en liefde en relaties lijken dan zo ingewikkeld. Jij wilt ook een hechte connectie met een man delen. Dan is het wel handig als je weet hoe emotionele aantrekkingskracht werkt. Vooral omdat emotionele aantrekkingskracht krachtiger is dan fysieke aantrekkingskracht en leidt tot langdurige, gelukkige relaties.

Hoe emotionele aantrekkingskracht werkt

Sommige mensen praten over chemie, de vonk die overslaat, die je wel of niet voelt wanneer je iemand ontmoet. Andere mensen praten over liefde op het eerste gezicht en weer anderen praten over soul mates. Het idee dat je bij willekeurig toeval iemand ontmoet waarmee je een klik voelt en je het in je hele lichaam voelt dat die persoon bij je past.
Vaak is het een combinatie van factoren waardoor je elkaar aantrekt. Denk maar aan fysieke aantrekking, seksuele spanning, emotionele binding en intellectuele betrokkenheid. Het is allemaal niet zwart-wit. Je kunt in het begin alleen een seksuele aantrekkingskracht voelen en later een emotionele aantrekking. Soms word je in eerste instantie niet seksueel aangetrokken tot een persoon maar vind je de persoonlijkheid heel aantrekkelijk. Dit kan ervoor zorgen dat je seksueel tot deze persoon wordt aangetrokken. Is er teveel emotionele aantrekkingskracht, zonder seksuele aantrekkingskracht, dan kan de relatie eindigen in de ‘maatjes-zone'; ofwel vriendenzone. De uitdaging zit in het vinden van de juiste balans.
Voor echte chemie heb je meer dan alleen maar seksuele aantrekking nodig. Ook al heb je met elkaar fantastische seks. Want als je na de seks geen leuke conversatie met elkaar kunt hebben of het nergens over eens wordt, bijvoorbeeld over wat er op tv wordt opgezet, dan houdt het ergens op. De meeste mensen zijn toch op zoek naar meer dan alleen maar dierlijke aantrekkingskracht. Ze willen een connectie voelen met die ander op emotioneel en intellectueel niveau.
Dus als we over chemie praten, dan bedoelen de meesten van ons het gevoel dat we een directe binding hadden of dat we zoveel plezier samen hadden dat de tijd voorbij vloog omdat er zoveel was om over te praten. We willen in elkaars hoofd zitten en elkaars wereld begrijpen.

Hoe emotionele aantrekkingskracht werkt met interesse tonen

Heb je het zelf ook gemerkt dat we mensen die ons complimenten geven eerder leuk vinden? Daarom mogen we instinctief ook vaak de mensen die ons mogen en interesse tonen in ons leven. Wanneer we echt iemand van binnen willen leren kennen dan is interesse tonen geen show spel. Actief luisteren en vragen stellen is dan belangrijk. Dieper ingaan op het onderwerp, vragen om iets nader uit te leggen als het niet begrepen wordt en opvolgvragen geven aan dat je geïnteresseerd bent. Het is dan net als het schillen van een ui, hoe dieper je vragen gaan, hoe meer je naar de kern gaat.


We willen allemaal gehoord worden en we voelen ons ook allemaal speciaal als er naar ons geluisterd wordt. En dat gebeurt niet bij eenrichtingsgesprekken waarbij één persoon alleen maar praat en de ander alleen luistert. Door gehoord te worden voelen we ons meer verbonden met die ander en chemie gaat over verbondenheid.

Hoe emotionele aantrekkingskracht werkt met gemeenschappelijkheden

We houden van mensen waar we iets gemeen mee hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan datingsites. Steeds meer verschillende datingsites voor verschillende doelgroepen worden opgezet. Zodat we elkaar makkelijker kunnen vinden en bij voorbaat al weten dat er een gemeenschappelijke factor in het spel zit.
Door gemeenschappelijkheden voelen we ons meer verbonden, dat is waar chemie over gaat. We voelen ons begrepen en op ons gemak. Door oprecht geïnteresseerd te zijn en vragen te stellen, komen we achter de gemeenschappelijkheden. Vooral als je vraagt ‘waarom’ iemand ergens wat van vindt, creëer je kansen om gemeenschappelijkheden te vinden.

Hoe emotionele aantrekkingskracht werkt met passie

Praten over je passie is aantrekkelijk. We worden namelijk aangetrokken tot mensen die een passie hebben voor iets in hun leven. Het laat zien dat die persoon interesse heeft voor zaken buiten de dagelijkse beslommeringen. Passie werkt aanstekelijk voor onze eigen emoties. Misschien heb je het zelf ook ervaren, wanneer je gepassioneerde mensen over hun passie hoort praten, is het moeilijk om niet aangestoken te worden door hun enthousiasme. Je ziet dan mensen werkelijk in hun kracht staan en de energie is erg voelbaar. Mensen zeggen niet voor niets: “Passie werkt aanstekelijk”.

Hoe emotionele aantrekkingskracht werkt met emoties

Emoties zorgen ervoor dat we geprikkeld worden. Vooral emoties als nieuwsgierigheid, opwinding en plezier waarderen we enorm. Daarom voelen wij, vrouwen, ons ook zo goed als een man ons aan het lachen kan maken. Als je aan het daten bent, is het vertellen van verhalen een uitstekende manier om emoties te delen. Met het vertellen van verhalen amuseer je de ander en heb je de kans om te laten zien hoe leuk je als persoon bent. Als jullie bijvoorbeeld aan het praten zijn over vakanties dan heb je de kans om een leuke anekdote te vertellen over een vakantieblunder of iets dergelijks.
Je doel is om die ander een goed gevoel te geven. Zodat die ander een goed gevoel over de date heeft. Daarom werkt humor bij ons dames ook zo goed. Tijdens het daten is het niet het moment om te praten over droevige gebeurtenissen in je leven. Of bepaalde moeilijkheden waarmee je worstelt. Bewaar dat voor later als er genoeg positieve herinneringen zijn opgebouwd. Want communiceren vanuit angst en onzekerheid creëert afstand bij een man.
Mannen worden aangetrokken tot die ene vrouw vanwege het gevoel dat ze bij hem losmaakt. Vanwege het gevoel dat hij heeft als hij bij haar is. Voor geen andere reden. Niet eens als de vrouw de meest lieve, zorgzame en intelligente vrouw in de wereld is. Dus de emotionele ervaringen die een man heeft als hij bij een vrouw is, is de meest krachtige reden waarom hij wel of niet een langdurige relatie met haar wil. Dus mannen worden emotioneel aangetrokken tot vrouwen die meer positieve emotionele ervaringen creëren bij de man.

Conclusie

Je fysiek tot iemand aangetrokken voelen is een opwindende ervaring, maar ook vluchtig.
Als je door moeilijke situaties gaat, helpt een sterke emotionele band om je relatie lang te laten duren. En het zijn deze gedeelde ervaringen die uiteindelijk betekenis geven aan ons leven.
Emotionele aantrekkingskracht is belangrijk omdat het een afspiegeling is van een diepe verbondenheid en vaak ontstaat wanneer iemand zich echt gezien en gehoord voelt door iemand.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: John69
Aantal keer gelezen: 1460x
Toegevoegd: 30-12-2022 09:46
Gewijzigd: 02-01-2023 16:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!