Voordelen als je een lange tijd vrijgezel bent

Voordelen als je een lange tijd vrijgezel bent

Voordelen als je een lange tijd vrijgezel bentVrijgezellen wijzen stellen vaak op de gezelligheid die zij samen hebben, de activiteiten die zij ondernemen, enzovoorts. Toch heeft ook het leven als vrijgezel voordelen! Denk bijvoorbeeld aan de beperkte afhankelijkheid van anderen. Iets waar je in een relatie veel meer last van hebt. In dit artikel worden de belangrijkste voordelen van het leven als vrijgezel voor je op een rijtje gezet. Welke van deze voordelen herken jij?

Niet langer afhankelijk van een vaste partner

Wanneer je een relatie hebt, betekent dit dat je afhankelijk bent van iemand anders. In de eerste maanden van jullie relatie zal dit niet direct merkbaar zijn. Je hebt allebei je eigen leven en spreekt af op de momenten dat dit uitkomt. Er zal echter een fase aanbreken, waarin de relatie steeds serieuzere vormen aanneemt. Zo besluiten jullie mogelijk te gaan samenwonen en staat ook een gezinsuitbreiding op de planning. Tijdens het samenwonen neemt de afhankelijkheid van elkaar steeds verder toe. Je eet niet meer op een moment dat dit voor jou uitkomt, maar op het moment dat jullie allebei tijd hebben. Daarbij zal je in de weekenden vaker van huis zijn door een feestje of familiebijeenkomst van je partner.

 

In een leven als vrijgezel heb je niet of nauwelijks te maken met een dergelijke afhankelijkheid. Vanzelfsprekend heb je vrienden en familie, die je regelmatig zal bezoeken. Deze afhankelijkheid is echter niet te vergelijken, met de afhankelijkheid in een relatie. Je bepaalt zelf wat je op welk moment van de dag doet! Daarbij hoef je bij de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat niet te discussiëren over het meest geschikte model. Je bepaalt dit helemaal zelf als vrijgezel.

Je hebt de mogelijkheid jezelf te leren kennen

Binnen een vaste relatie zijn mensen gewend om zich aan te passen aan anderen. Dit is ook niet gek! Als je zelf een partner hebt, hoop je ook dat deze zich enigszins naar jouw wensen en gebruiken aanpast. Op deze manier zal iemand nooit helemaal hetzelfde zijn in een relatie, als dat hij of zij zou zijn buiten een relatie om. Vaak wordt dat ook gezegd, dat je als single de mogelijkheid hebt om jezelf te leren kennen. Je past je niet aan je partner aan, maar neemt zelf beslissingen. Dit zijn beslissingen die je in een relatie wellicht helemaal niet, of in een andere vorm had genomen.

 

Geef jezelf om deze reden de tijd om je ware persoonlijkheid te vinden. Wat zijn de dingen waarvan je geniet in het leven? Op welke manier zou een partner zich in de toekomst aan jou kunnen aanpassen? Wat zijn voor jou de verbeterpunten in een relatie? Enzovoorts. Zeker wanneer je al wel relaties gehad hebt in het verleden, kan het leven als vrijgezel de mogelijkheid bieden om op jezelf te reflecteren. Wat ging er in deze relaties fout? Op welk moment in de relatie werd het contact met je partner minder prettig? Enzovoorts. Zo kun je hier bij een volgende relatie rekening mee houden. Op deze manier wordt de kans op een succesvolle relatie met een volgende partner aanzienlijk groter.Vrijheid om te gaan en staan waar je wilt

Eerder in dit artikel beschreven we al, dat je als vrijgezel veel minder afhankelijk bent van anderen. Dit geldt op allerlei vlakken! Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om je seksuele fantasieën de vrije loop te laten. Waar je partner zijn of haar eigen wensen in bed had, kun je hier nu veel vrijer in zijn. De kans is immers klein, dat jij en je ex-partner exact hetzelfde over seks dachten. Daarbij is het in een relatie geen optie om het bed tijdelijk met iemand anders te delen, zodat je alsnog vrijer kon zijn in je seksleven. Als vrijgezel heb je deze vrijheid wel.

Er zijn verschillende manieren om deze vrijheid te benutten. Ga bijvoorbeeld op zoek naar andere singles, die een gezellige avond met je willen beleven. Bezoek een uitgaansgelegenheid en kijk waar de avond eindigt, schrijf je in voor een online datingsite, enzovoorts. Een aantal van deze datingsites zijn specifiek gericht op het koppelen van mensen, die hun fantasieën op seksueel gebied de vrije loop willen laten.

Je leert steeds meer nieuwe mensen kennen  

Naast de mogelijkheid om je in te schrijven op een datingsite voor het uitvinden van je seksuele interesses, kun je hier ook nieuwe contacten opdoen. Het leuke aan een datingsite is dat je hier vaak niet alleen mogelijke nieuwe partners vindt. Ook kun je hier contacten opdoen, die de rest van je leven behouden blijven. Weliswaar niet in de vorm van een relatie, maar wel als vrienden. Bezoek elkaar eens in de zoveel tijd, ga een avondje samen kaarten of bezoek een film. Mogelijk vind je tussen deze mensen toch nog een dame of heer, die past bij je karakter en persoonlijke smaak. Zo bloeit er uit deze contacten op termijn wellicht alsnog een mooie relatie! Het zou wel een einde betekenen aan de voordelen die het vrijgezelle leven met zich meebrengt.

 

Ook kiezen vrijgezellen er veel vaker voor om bijvoorbeeld naar een feest te gaan, dan mensen met een vaste partner. Mede doordat zij niet afhankelijk zijn van anderen en het zo laat kunnen maken, als ze zelf willen. Tijdens deze feestjes of een bezoek aan de kroeg leer je nieuwe mensen kennen, die net als de mensen op een datingsite vrienden voor het leven kunnen blijven. Zeker op een latere leeftijd wil je niet thuis hoeven te blijven zitten! Veel leuker is het, wanneer je een rijk sociaal netwerk om je heen hebt. Een vaste partner is in dit geval niet nodig om eenzaamheid tegen te gaan.

Een huisdier gaat eenzaamheid tegen

Mocht je onverhoopt toch een gevoel van eenzaamheid ervaren als vrijgezel, dan zou de keuze voor een huisdier interessant kunnen zijn. Huisdieren kunnen goed op zichzelf leven in veel gevallen, waardoor het je iets minder afhankelijk maakt dan bij een vaste partner. Daarbij is het ontzettend gezellig om leven in huis te hebben, als je hier vaak alleen bent. Je kunt onder meer kiezen voor een kat, die vaak vrij aanhankelijk is en tegelijkertijd goed op zichzelf kan leven. Ook een hond is een ontzettend leuk huisdier om eenzaamheid tegen te gaan. Het nadeel hiervan is echter, dat je iets afhankelijker bent dan bij een kat. De hond moet immers meerdere keren per dag worden uitgelaten en is doorgaans minder graag alleen thuis. Heb jij al een huisdier om een gevoel van eenzaamheid tegen te gaan?

 

Naast de voordelen van het vrijgezellenleven uit dit artikel, zijn er diverse andere voordelen te bedenken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1473x
Toegevoegd: 17-04-2019 08:18
Gewijzigd: 18-04-2019 14:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!