Schrobmachine aanschaffen: waarom en hoe te gebruiken?

Schrobmachine aanschaffen: waarom en hoe te gebruiken?

Schrobmachine aanschaffen: waarom en hoe te gebruiken?Wil je een schrobmachine aanschaffen? Lees in dit artikel waarom en hoe je zo'n machine het beste kunt gebruiken voor een schone vloer.

Op een groot aantal locaties zoals laboratoria en bij andere bedrijven in verschillende sectoren zal er vaak een groot vloeroppervlak schoon gemaakt moeten worden. Om dit proces handmatig helemaal uit te voeren, kost natuurlijk enorm veel tijd en is daarnaast ook niet extreem effectief.
Een goede oplossing kan dan zijn om een schoonmaakmachine, ook wel een schrobmachine genoemd, aan te schaffen. Dit is een duur apparaat, maar kan zeker een goede investering zijn voor jou en je bedrijf. Ze functioneren goed op medium tot grote oppervlakten en zijn extreem efficiënt en effectief. Hieronder zullen we kort toelichten waarom een schrobmachine een goede investering is en een verstandige keuze is om aan te schaffen. Ook vertellen we je meer over hoe je een schrobmachine het beste kunt gebruiken.

Een schrobmachine is effectief en efficiënt

Een van de meest belangrijke redenen om een schrobmachine aan te schaffen, is omdat ze vrijwel essentieel zijn om vloeren schoon te maken. Ze bieden de mogelijkheid om zelfs de meest vette en viezige vloeren zonder problemen weer brandschoon te krijgen. Daarnaast gebeurt dit ook nog eens erg snel en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Een bijkomend voordeel van een schrobmachine is dat deze ook intelligente programma’s gebruiken om nog efficiënter schoon te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld technologieën die meten of de vloer schoon genoeg is, of dat er nog een rondje met de schrobmachine gedaan moet worden. Daarnaast kun je een hoop kosten besparen door deze programma’s.

Op een zuinige manier omgaan met water

Er zijn ingebouwde bassins om water vrij te geven en tegelijk weer op te zuigen in de schrobmachine gebouwd. Dit zorgt voor schonere vloeren en daarnaast wordt er op deze manier precies de juiste hoeveelheid water gebruikt. Ook zit er in een schrobmachine een ingebouwde stofzuiger om de vloer direct schoon te maken. Daardoor hoef je niet ook nog de vloer handmatig schoon te vegen, maar kun je direct veilig op de vloer lopen.

Geschikt voor meerdere afmetingen van vloeren

Door de nieuwste technologieën die worden gebruikt in de schrobmachines, wordt de functionaliteit steeds verder verbeterd. Hierdoor wordt de mobiliteit beter en heeft de machine ook een kleinere draaicirkel. Dit geeft als voordeel dat ook plekken, zoals kleine hoeken, nu gemakkelijker schoongemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn schrobmachines geschikt voor een groot aantal vloerafmetingen en zijn er afhankelijk van de grootte ook verschillende modellen op de markt om uit te kiezen.

Veel geld besparen door een schrobmachine

Een schrobmachine is een erg duur apparaat, waardoor het soms een onverstandige keuze lijkt om zoveel geld uit te geven. Toch moet je de schrobmachine zien als een investering, die na een bepaalde periode zijn geld terug verdient. Aangezien een schrobmachine erg snel en efficiënt kan werken, kun je een stuk sneller klaar zijn met de schoonmaakwerkzaamheden. Waar je eerst ruim twee uur bezig was met dweilen en schrobben, is het nu misschien wel haalbaar in tien minuten. Zo bespaar je een hoop kosten op werkzaamheden.Van groot belang voor veiligheid en gezondheid

In veel bedrijven is veiligheid en gezondheid van heel groot belang. Zo moeten er in laboratoria, in de gezondheidszorg of in de voedselverwerkende industrie strenge eisen nageleefd worden. Door gebruik te maken van een schrobmachine wordt het veel gemakkelijker om deze eisen te behalen.
Daarnaast wordt de kans op uitglijden enorm verminderd aangezien de schrobmachine het oppervlak ook direct droogt. Hygiëne is in vrijwel ieder bedrijf erg belangrijk. Werknemers werken graag in een schone en frisse ruimte. Dit zorgt niet alleen voor een prettige werkomgeving, maar verbetert tevens de gezondheid en de veiligheid binnen het bedrijf.

De machine is gemakkelijk in gebruik

Aangezien een schrobmachine een vrij massief apparaat is, lijkt het misschien moeilijk om mee om te gaan. Echter, niets is minder waar. Ze zijn verrassend makkelijk te gebruiken en binnen een korte training weet je alles om er op een juiste manier gebruik van te maken. Hieronder geven we een aantal adviezen om je alvast op weg te helpen bij het gebruik.

Tref de juiste veiligheidsmaatregelen

Voordat je begint met het schrobben met de machine, is het van groot belang om de juiste maatregelen te treffen. Lees allereerst de instructies op de fles met schoonmaakmiddel. Voor sommige middelen zul je namelijk extra veiligheidsmaatregelen moeten treffen, zoals het dragen van handschoenen of een masker.

Daarnaast is het ook verstandig om de nodige maatregelen te treffen tegen uitglijden en om valpartijen te voorkomen. Ook al wordt de vloer direct gedroogd, deze zal meestal voor een korte periode nog vochtig blijven. Zeker als je schoonmaakt in publieke omgevingen, zul je een waarschuwingsbordje moeten plaatsen. Werk je bij een bedrijf, dan kun je ook de aanwezige personen een waarschuwing geven om goed op te passen.

Het instellen van de schrobmachine

Na het treffen van de veiligheidsmaatregelen kun je de schrobmachine gaan voorbereiden. Lees de instructies op de schoonmaakfles, zodat je de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel toevoegt. Daarnaast zul je ook de borstel op de machine moeten plaatsen en zul je genoeg water in de bassins moeten gieten. Tot slot is het belangrijk om de machine te verbinden met de netstroom, mocht deze elektrisch zijn. Daarna kun je het juiste programma instellen, zodat je kunt beginnen met het schoonmaken van de vloer.

De schrobmachine daadwerkelijk gaan gebruiken

Nu kun je gaan beginnen met het gebruiken van de schrobmachine. Het is noodzakelijk om niet te veel druk uit te oefenen, maar om het apparaat het werk te laten doen. Druk langzaam met de machine over de vloer. Het is slim om aan de buitenkant te beginnen en vanaf daar langzaamaan naar het midden van de ruimte te werken. Kies je voor een rijdende schrobmachine? Dan is het proces om de machine te besturen vergelijkbaar, maar wordt er nu een stuur gebruik in plaats van het handmatig naar de juiste plek duwen.

Als je een erg vieze vloer hebt die schoongemaakt moet worden, dan kun je vaak kiezen voor de dubbele schrob instelling. Hierbij wordt na het schoonmaken de trekker en zuiger ingeschakeld en moet je nog een keer over het hele oppervlakte gaan om alles helemaal blinkend schoon te krijgen. Een schrobmachine zorgt ervoor dat je snel een schone vloer hebt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BrianA
Aantal keer gelezen: 1766x
Toegevoegd: 28-11-2019 10:18
Gewijzigd: 29-11-2019 09:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!