De voordelen van een steelstofzuiger

De voordelen van een steelstofzuiger

De voordelen van een steelstofzuigerNa jarenlang gewerkt te hebben in de stofzuigerbranche weet ik als geen ander de voor- en nadelen van specifieke modellen. In dit artikel sta ik stil bij alle voordelen van een steelstofzuiger.

Een steelstofzuiger is de laatste tijd enorm populair. Bijna elke stofzuiger-reclame die we op televisie voorbij zien komen gaan over deze steelstofzuigers. Laten we eerst kort stilstaan bij dit model stofzuiger.

Wat is een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger is stofzuiger die voorzien is van een steel. Het gaat bijna in alle gevallen op een draadloze stofzuiger die geen gebruik maakt van stofzuigerzakken. Steelstofzuigers zijn er van allerlei verschillende merken:

 • Dyson
 • Philips
 • AEG
 • Bosch

Dyson 'steelt' de show op het gebied van steelstofzuigers. Het toonaangevende stofzuigermerk biedt steelstofzuigers aan met verschillend vermogen. Daarbij is er sprake van een enorme hoeveelheid mondstukken.

Voordelen van een steelstofzuiger

Nu we weten wat een steelstofzuiger is, is het goed om nu in te zoomen op de voordelen hiervan. Zoals we al aangaven gaat het in veel gevallen om een draadloze stofzuiger én een zakloze stofzuiger. Hier komen gelijk al twee grote pluspunten naar boven: geen stofzuigerzakken én een oneindige actieradius.
Alle voordelen op een rij:

 • Vaak lichtgewicht
 • Draadloos
 • Ergonomisch stofzuigen
 • Vaak geïntegreerde kruimeldief
 • Makkelijk op te bergen

Natuurlijk zijn er ook wat punten waarmee een steelstofzuiger in jouw situatie wat minder interessant zou kunnen zijn. Zo moet je rekening houden met een wat hoger prijskaartje en moet je er rekening mee houden dat je vaker de stofbak moet legen. Deze is namelijk vaak kleiner dan bijvoorbeeld een zakloze stofzuiger op wielen om hem compact en licht te houden.

Wanneer een steelstofzuiger interessant is

Laten we stil staan bij de vraag waarom je in onze ogen goed zou kunnen kiezen voor een steelstofzuiger. Daar zijn een aantal verschillende situaties voor te bedenken: denk aan een kleine opbergruimte (bijvoorbeeld alleen de garderobekast) of een enorm huis waarmee je niet constant te maken wil hebben met een maximale snoerlengte.

Interessante situaties:

 • Grotere kamers
 • Snel last van je rug hebben
 • Geen zin om constant stofzuigerzakken te kopen
 • Veel stofzuigen op moeilijk bereikbare plekken

Wat is de gemiddelde prijs van een steelstofzuiger?

Daarnet meldden we bij de nadelen van een steelstofzuiger dat de prijs flink hoger kan zijn dan de traditionele stofzuiger. Gemiddeld ben je zo'n 350 euro kwijt voor een goede steelstofzuiger. Ze zijn er natuurlijk ook veel duurder: kijken we naar een variant van Dyson dan ontdekken we ze zelfs van boven de 1000 euro. Kijk je juist naar een model van Bosch, dan heb je er al eentje voor minder dan 200 euro. Een groot verschil dus. Het kan interessant zijn om te kijken naar mogelijkheden om te besparen op je steelstofzuiger aankopen. Zo zijn er vaak cashback-acties en kun je gebruik maken van exclusieve aanbiedingen.
Alle mogelijkheden om te besparen op je nieuwe steelstofzuiger:

 • Kijk naar aanbiedingen (vaak sale pagina's bij webshop)
 • Ga op zoek naar cash-back acties (dan krijg je geld terug van je aankoopbedrag)
 • Kijk naar 'tweedehands' modellen of 'retourdeals'
 • Maak gebruik van extra cadeaus, bijvoorbeeld een toolkit bij Dyson

Met bovenstaande tips in je achterhoofd kun je al snel honderden euro's besparen op je totale aankoop.

Steelstofzuigers kopen: hier moet je op letten

Ben je na het lezen van bovenstaande voordelen van de steelstofzuiger eruit en wil jij zo'n stofzuiger in huis halen? Dan hebben we een aantal kooptips voor je. Zo moet je niet vergeten om te letten op het gewicht van de stofzuiger en de grootte van het stofreservoir.
Alle kooptips op een rij:

 • Kijk naar het gewicht van de steelstofzuiger
 • Bekijk hoe het gesteld is met de grootte van het stofreservoir
 • Check het energielabel
 • Ga na hoe groot de maximale accuduur is
 • Kijk hoe lang de steelstofzuiger nodig heeft om op te laden
 • Bekijk de boordelingen en reviews van eerdere kopers
 • Vergelijk prijzen bij diverse webshops en verkooppunten
Daarbij blijft het natuurlijk belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken!

Mijn ongezouten mening over steelstofzuigers

Ik wil het artikel afsluiten met mijn persoonlijke - ongezouten - mening over steelstofzuigers. Voor onbekenden: ik ben Peter van Vliet en ik heb jarenlang gewerkt in de stofzuigerbranche (ik zal het merk achterwege laten vanwege objectiviteit). Ik weet als geen ander waar je rekening mee met houden als je een stofzuiger koopt en waar je zoal op moet letten. Een steelstofzuiger is een heel interessante ontwikkeling in de stofzuigermarkt. Het model is niet heel nieuw en is in landen als Amerika al jarenlang enorm populair, maar nu lijkt het ook in Nederland een interessante vervanger te gaan worden voor de stofzuiger op wielen. Een steelstofzuiger heeft heel wat voordelen, zoals ik daarnet al heb benoemd. Zo is hij draadloos en hoef je dus geen rekening te houden met het constant hoeven te wisselen van stopcontact. Daarbij kun je makkelijk naar andere verdiepingen lopen zonder een zware stofzuiger op te hoeven tillen. Een steelstofzuiger is een heel interessante ontwikkeling in de stofzuigermarkt. Het model is niet heel nieuw en is in landen als Amerika al jarenlang enorm populair, maar nu lijkt het ook in Nederland een interessante vervanger te gaan worden voor de stofzuiger op wielen. Een steelstofzuiger heeft heel wat voordelen, zoals ik daarnet al heb benoemd. Zo is hij draadloos en hoef je dus geen rekening te houden met het constant hoeven te wisselen van stopcontact. Daarbij kun je makkelijk naar andere verdiepingen lopen zonder een zware stofzuiger op te hoeven tillen.
Ook is het in veel gevallen einde verhaal voor het zoeken naar geschikte stofzakken. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het soms een enorme klus kan zijn. Nog even helemaal los van de prijs van de zakken. Daarbij bieden steeds meer steelstofzuigers mogelijkheden om ook makkelijk boven op een kast te kunnen stofzuigen of onder een bureau: de stofzuigerstang van zo'n steelmodel kan vaak buiten of gekniekt worden om op hele lastige plaatsen het stof te kunnen verwijderen. Wel moet ik eindigen met het feit dat een steelstofzuiger vaak ontzettend duur is. In sommige gevallen is de prijs zo hoog dat je jezelf moet afvragen of je dat kwijt wil zijn voor een stofzuiger. Als we nog even teruggrijpen op bijvoorbeeld enkele modellen van Dyson is meer dan duizend euro in mijn ogen bizar voor een stofzuiger. Aan de andere kant koop je een stofzuiger natuurlijk wel voor een aantal jaar en zul je met een goede aankoop jarenlang niet om te hoeven kijken naar een nieuw model. Heb je geen zin in stofzuigerzakken en heb je grotere kamers in de woning? Dan is de steelstofzuiger waarschijnlijk voor jou het beste model. Wil jij liever gewoon normaal kunnen stofzuigen en is een kleine actieradius geen enkel probleem? Dan kun je vaak honderden euro's in je zak houden door gewoon te kiezen voor een stofzuiger op wielen.
 Ik hoop dat mijn artikel je meer informatie heeft gegeven over een steelstofzuiger. Heb je meer vragen? Laat het dan hieronder gerust weten in de comments; ik help je graag verder op weg!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: petervanvliet
Aantal keer gelezen: 1910x
Toegevoegd: 12-03-2021 14:55
Gewijzigd: 15-03-2021 09:46

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!