Buitenschilderwerken: de mogelijkheden en kosten

Buitenschilderwerken: de mogelijkheden en kosten

Buitenschilderwerken: de mogelijkheden en kostenEen schilder inschakelen heeft meerdere voordelen, en dat geldt ook voor de buitenschilder. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en wat dit gaat kosten? Lees dan verder!

Wat valt er onder buitenschilderwerk?

Voordat we de kosten kunnen bespreken is het goed om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Onder buitenschilderwerk vallen namelijk ontzettend veel verschillende onderdelen. 

De gevel schilderen 

De gevel is de voorkant van je woning en wordt ook wel het visitekaartje genoemd. Het is vaak het eerste wat iemand opvalt wanneer ze naar een huis kijken. Daarom is het belangrijk dat de gevel goed onderhouden wordt. Door de gevel te schilderen kun je het beschermen tegen vocht, kou, regen en andere weersomstandigheden. 

Deuren en kozijnen verven 

Buitendeuren en binnendeuren vragen om een andere manier van onderhoud. Een buitendeur krijgt namelijk veel meer te verduren. Vaak wordt er een lakverf gebruikt zodat het een strakke uitstraling krijgt. Daarnaast worden ook de kozijnen van de deur mee genomen, en hebben ook de raamkozijnen zo af en toe een nieuw verf laagje nodig. Wanneer je kunststoffen of aluminium kozijnen hebt, is dit natuurlijk niet het geval. 

Niet vergeten: dakkapel en dakgoten schilderen 

Dakkapellen bestaan voor een groot deel uit hout en daarom vraagt het om de zoveel jaar om onderhoud. Wanneer de dakkapel geschilderd moet worden is het verstandig een professionele schilder in te schakelen vanwege de hoogte. Zo neem je geen onnodige risico’s.
Naast de dakkapel kun je er ook voor kiezen de dakgoten te laten schilderen. Ondanks dat dit een werkje is wat niet vaak voor komt kan het heel effectief zijn. Met de juiste verfkleur kun je er een prachtig geheel van maken. 

Waarom de schuur, garage en tuinhuisje schilderen?

Ben je wel een beetje klaar met die oude kleur? Of is de verf beschadigd en bladdert het af? Kies er dan voor om een nieuwe laag aan te brengen. De schilder maakt de muren eerst goed schoon en schildert vervolgens de muren over. Niet alleen bij houten muren, maar ook gemetselde muren kunnen geverfd worden. Zo krijgt jouw schuur, garage of tuinhuisje weer een frisse uitstraling. 

Geef de schutting een kleurtje!

De schutting is iets wat elke dag het weer moet trotseren, en hierdoor kan de verflaag snel beschadigd raken. Toch kan de juiste behandeling ervoor zorgen dat het hout van de schutting langer mooi blijft. Zoals bij veel van de genoemde punten gaat het allemaal om onderhoud. 

Wanneer een buitenschilder inschakelen? 

Onderhoud is iets wat je één keer in de zoveel tijd uit moet voeren. En omdat buitenschilderwerk een vorm van onderhoud is, is het hierbij geen uitzondering. Zo moet een gevel elke zes tot tien jaar opnieuw geverfd worden, en wordt het aangeraden houten dakkapellen zelfs elke 3 jaar opnieuw te doen. Natuurlijk kun je het vaker laten doen, omdat onderhoud natuurlijk niet de enige reden is om een nieuw laagje verf aan te brengen. Ben je de saaie witte gevel zat, maar zijn de zes jaar nog niet voorbij? Geen probleem, dan laat je de schilder gewoon een beetje eerder komen. 

Bij houten kozijnen is het belangrijk dat je ze goed in de gaten houdt. Als tip wordt mee gegeven om ze elke twee jaar te controleren op houtrot. Je kunt dit herkennen aan zachte plekken of kleine barstjes in het schilderwerk. Is dit bij jou het geval? Verf dit dan niet meteen over, maar onderzoek eerst het probleem. Zo voorkom je dat je elke maand ze opnieuw moet laten doen. 

Een buitenschilder inschakelen kan het hele jaar door, maar de beste periode is tussen april en oktober. Dit komt doordat de temperatuur dan ideaal is, namelijk tussen de 10 en 25 graden. Bij te koud weer is het een stuk lastiger om te schilderen, en hetzelfde geldt voor te heet weer. Ook de luchtvochtigheid is in deze maanden het beste. 

Wat is een winterschilder? 

Het is eigenlijk heel simpel: Een winterschilder is een schilder die in de winter werkt. Oftewel vanaf eind november tot eind maart. Zoals je misschien is opgevallen valt dit buiten de aangeraden maanden. Dit betekent dat de schilders werken bij niet de ideaalste weersomstandigheden. Maar dit heeft ook een aantal voordelen. 

  • Korting. De winterschilder is vaak goedkoper dan een schilder die in de zomer werkt. Dit is omdat ze vaak korting geven om klanten aan te trekken. 

  • Klanten. In de winter hebben schilders minder klanten, en dat kan voor jouw een voordeel zijn. Zo is de kans dat je lang moet wachten op een schilder kleiner! 

  • Uurloon. Het uurloon van een winterschilder is lager dan die van een andere schilder. Dit betekent dat het uiteindelijke bedrag ook lager zal zijn. 

Wat kost een buitenschilder? 

Wanneer je er voor kiest buiten schilderwerk uit te laten voeren zijn er waarschijnlijk een aantal vragen waar je graag antwoord op wil. Één van deze vragen is vast: hoeveel gaat dat kosten? Helaas is de rekensom die bij deze vraag komt kijken iets lastiger dan je denkt. Er zijn namelijk een aantal factoren die hierin mee spelen. 

  • Werk. Hiermee wordt bedoeld dat niet al het werk evenveel kost, en dat komt omdat niet elk werk evenveel tijd en moeite kost. Zo is het schilderen van een voordeur bijvoorbeeld duurder dan dat van een achterdeur. Ook wordt er vaak gekeken naar oppervlakte en wordt de prijs per m² berekent. 

  • Type woning. Denk hierbij aan een appartement of een tussenwoning. De prijs hierbij verschilt niet enorm, maar er zit toch een klein kosten verschil in. 

  • Uurtarief. En dan natuurlijk het uurtarief. Niet elke schilder vraagt hetzelfde per uur, en vaak kost een ervaren schilder meer dan iemand die net begonnen is. Daarnaast verschilt de prijs ook per bedrijf. 

Kosten overzicht 2023


Type woning

Prijs (Totaalbedrag) 

Appartement

€ 1.000,- tot € 2.000,-

Tussenwoning

€ 1.500,- tot  € 3.000,-

Hoekhuis

€ 3.000,- tot € 6.000,-

Vrijstaand huis

€ 6.000,- tot € 12.000,-


Werk 

Prijs 

Gevel

€ 35,- tot € 40,- per m²

Voordeur

€ 120,-

Achterdeur

€ 60,-

Raamkozijn

€ 10,-

Schilder 

Uurtarief 

Winterschilder 

€ 20,- tot € 35,- 

Buitenschilder 

€ 40,- tot € 50,- 

Bespaartips 

Bij het inschakelen van een buitenschilder zijn er ook een aantal manieren waarop je kunt besparen op de kosten. 

Tip 1: Doe alvast de voorbereidende werkzaamheden (bijvoorbeeld schoonmaken). Dit scheelt de schilder tijd, en zo bespaar je op de kosten per uur. 

Tip 2: Schakel een winterschilder in! 
Tip 3: Zoek een bedrijf uit de buurt. Op deze manier bespaar je geld op de voorrijkosten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: rubinkoot1
Aantal keer gelezen: 293x
Toegevoegd: 21-02-2023 10:43
Gewijzigd: 22-02-2023 08:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!