Big Bags

Snel en veilig uw grondstoffen vervoeren!

Big BagsEen Big Bag is een soort van zak waarmee je gemakkelijk en snel grondstoffen kunt vervoeren van de ene plek naar de andere. Lees het artikel voor alle ins en outs over hét transportmiddel! Big Bags zijn zakken gemaakt van kunststof die bedoeld zijn om grondstoffen te vervoeren of te verplaatsen. Ze worden vooral gebruikt in de bouw, de voedselindustrie en de chemie. Er zijn allerlei verschillende soorten Big Bags.

Big Bags zijn zakken gemaakt van kunststof die bedoeld zijn om grondstoffen te vervoeren of te verplaatsen. Ze worden vooral gebruikt in de bouw, de voedselindustrie en de chemie. Daarnaast zijn de Big Bags enorm handig voor het opslaan van goederen! Er zijn allerlei verschillende soorten Big Bags.

Big Bags voor zand

Voor de wat kleinere en lichtere grondstoffen zoals zand en grind zijn vrijwel alle big bags geschikt. Omdat zand en grind niet scherp is kan een Big Bag met een lichte doek goed van pas komen. Dit scheelt in de kosten, en kan gemakkelijk de klus klaren!

Big Bags voor stenen

Stenen en rotsen zijn voorwerpen die vrij zwaar zijn en soms ook scherp. Het is daarom belangrijk dat je een Big Bag gebruikt die weerstand kan bieden tegen deze stenen. Daarom moet je kiezen voor een Big Bag die verzwaard en versterkt is. Een Big Bag is geschikt voor stenen en rotsen als de dikte van het doek boven de 180 gr/m2 is, en het liefst zelfs boven de 200 gr/m2. Bij dunne doeken worden de lussen vaak niet heel lang op de zak gestikt omdat het niet nodig is, maar dat is hier niet het geval. Bij Big Bags voor stenen moeten de stiksels lager zitten zodat de zak zelf ook goed gedragen kan worden!

Big Bags voor haardhout

Hout verschilt niet zoveel van stenen, behalve dat het gewicht vaak een stuk lichter is dan bijvoorbeeld stenen. Verder is het ook zo dat hout vaak nog enigszins vochtig kan zijn, en daarom is het belangrijk om te kiezen voor een geventileerde Big Bag! Het is handig om hier te kiezen voor een wat hogere Big Bag omdat hier meer in past en je dus niet dubbele Big Bags hoeft aan te schaffen en te gebruiken.

Big Bags voor glas-en steenwol

Op dit moment ligt er al een Europese verordening klaar om het vervoer van glas-en steenwol te reguleren. Het is zelfs in Duitsland al verplicht om op een bepaalde manier glas-en steenwol te vervoeren. Gelukkig zijn hier ook weer de nodige oplossingen voor.

Big Bags voor asbest

Als we het hebben over asbest dan weten we dat dit een gevaarlijk en gevoelig klusje kan zijn. Het is daarom ook hier belangrijk om te kiezen voor de juiste Big Bag. Voor kleine hoeveelheden kunt u gebruik maken van een asbest puinzak, maar als het bijvoorbeeld gaat om grote asbestplaten dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Er zijn Big Bags die speciaal gemaakt zijn voor asbestplaten, deze worden wel ‘platenzakken’ genoemd. Deze zakken zijn smaller en rechthoekig en zijn aan de binnenkant bekleed met een liner (plastic zak). Over het algemeen zijn deze Big Bags bedrukt met de verplichte waarschuwingslogo’s zodat iedereen op de hoogte is van de asbest in de zak!

Big Bags voor aardappelen en consorten

Voor sommige soorten voedsel is het belangrijk dat deze voldoende zuurstof krijgen dat het transport. Het gaat dan vooral om aardappelen, uien maar ook bijvoorbeeld haardhout. Door gebruik te maken van een netzak krijgt de inhoud van de zak genoeg zuurstof en is het licht van gewicht. Desalniettemin is het gebruikte materiaal alsnog zeer sterk! Je kan er eventueel nog voor kiezen om de zakken te voorzien van een sluitkoord. Hierdoor kan je de zakken eenvoudig afsluiten zodat het niet uit de zakken kan vallen. De grote van de zak bepaald hierbij hoeveel KG grondstoffen er in opgeslagen kunnen worden. Let hierbij ook goed op dat je de juiste soort netzak koopt, en dat deze ook goed past bij het product dat je vervoert!


Big Bags voor containers

Mocht u een grote hoeveelheid grondstoffen zoals voedsel hebben dan kunt u gebruik maken van een container liner. Deze container liners zijn gemaakt van hoogwaardig polypropyleen en worden voornamelijk gebruikt om voedsel hygiënisch te transporteren. De volgende producten worden veelal gebruikt voor transport in deze containers:

 • Kunstmest
 • Granen
 • Rijst
 • Zaden
 • Poeders
 • Granulaten
 • Suiker
 • Mout
 • Mineralen

Met behulp van onze Big Bags kan je de goederen die vervoert worden beschermen tegen verontreinigingen en vocht. Doordat de liner in de container gehangen wordt, komt het product niet in aanraking met de container zelf. Door deze liner is de inhoud altijd goed beschermt. Dit is ook de reden dat deze container veelal in de voedselindustrie gebruikt wordt.

Accesoires voor Big Bags

Als je een aantal Big Bags gekocht of besteld hebt is stap 1 voltooid. Vervolgens moet je de Big Bags gaan vullen met de grondstoffen die daarvoor bestemd zijn, en dit kan je doen met behulp van een vulsysteem voor je Big Bag. Als je Big Bags gevuld zijn met de grondstoffen kan je hem gaan vervoeren naar de volgende bestemming. Dit kan je doen met bijvoorbeeld een vrachtwagen, maar als je het maar een klein stukje hoeft te vervoeren (bijvoorbeeld binnen je bedrijf) dan is het handig om gebruik te maken van een Big Bag Car. Dit is een laadkar waarmee je snel en gemakkelijk Big Bags kunt vervoeren. Deze karren zijn vaak bestemd voor Big Bags tot 1000 kilogram. Dankzij de Big Bag Car verlopen je werkprocessen een stuk efficiënter en bespaar je hiermee op de arbeidskosten en de tijd.

Het voordeel van deze Big Bag Car zijn de volgende:

 • Minder verontreiniging en transport
 • Geen dubbele verpakking
 • Sneller, schoner, en gemakkelijker
 • Afval maar één maal verwerken
 • Scheiding bij de bron
 • Veiliger werkomstandigheden
 • Minder fijnstof
 • Containers worden overbodig
 • Passeert moeiteloos deurposten en liftdeuren.

Big Bag Dispenser

Een andere accessoire bij het gebruik van Big Bags is een Big Bag dispenser. Een dispenser is een apparaat die je kan koppelen aan je Big Bag. Dit apparaat zorgt er voor dat de Big Bag gemakkelijk gecontroleerd geleegd kan worden. De dispenser heeft twee snijvlakken (met een veiligheidsklem) die gebruikt wordt om de Big Bag open te snijden. Vervolgens kan je een schuif overhalen om de dispenser te openen en te sluiten. Dankzij een borgring wordt de dispenser veilig vastgeklampt. Op deze borgring kan je een slang koppelen. Deze flexibele lospijp heeft een snap-on montage en kan het materiaal wat je in je Big Bag vervoert gemakkelijk in elke gewenste richting verplaatsen. Met behulp van deze handige dispenser zorg je voor een veilig hulpmiddel. Daarnaast bespaart het een hoop tijd en moeite in de toekomst.

Er zijn natuurlijk altijd nog alternatieven voor een Big Bag. Denk hierbij aan silo's of containers. Maar al met al zijn de voordelen van Big Bags dusdanig groot dat het aan te raden is om ze uit te proberen. De inhoud wordt namelijk goede beschermd tegen verschillende boosdoeners. Daarnaast zijn de zakken efficiënt en goedkoop. Probeer de Big Bags uit en je zult versteld staan van de voordelen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 2217x
Toegevoegd: 02-07-2018 15:49
Gewijzigd: 04-07-2018 23:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!