Steigerhouten meubelen maken

Steigerhouten meubelen maken

Steigerhouten meubelen makenWil je zelf steigerhouten meubelen maken? Dan is het goed om te weten wat steigerhout is, wat de voordelen zijn en welke steigerhouten meubelen je zoal zelf kunt maken. In dit artikel informeren we je verder over de steigerhouten meubelen.

Wat is steigerhout?

Meestal is steigerhout gemaakt van vurenhout met een originele diameter van 32x200 mm. Dit hout wordt dan ook veel gebruikt in de bouw. Het is een trend vanwege de robuuste uitstraling en ook vanwege de massieve dikte van het hout. Het hout heeft altijd een uniek karakter, zowel in de regen, in de wind als ook in de zon. Veel mensen kiezen voor ecologisch milieuvriendelijke producten en kiezen dan voor steigerhouten meubelen.

Steigerhouten meubelen onderhouden

Het steigerhout is van naaldhout gemaakt en vaak van vuren, maar het kan ook van de lariks of van grenen zijn. Je hebt verschillende soorten kwaliteit. Let bij de aankoop altijd goed op de kwaliteit van het hout. Het belangrijkste is dat de steigerhouten meubelen goed in de lucht kunnen drogen.

Steigerhouten meubelen behandelen

Je hoeft de steigerhouten meubelen niet te behandelen. De steigerhouten meubelen zijn een natuurproduct, het hout zal buiten dus ook gaan werken. Daarom moet het ook op de juiste manier behandeld worden als je de werking zoveel mogelijk wilt voorkomen. Ook een goede montage is belangrijk. Vaak vinden mensen het jammer om het hout te bewerken en laten het liever puur en zij nemen de weersinvloeden op de koop toe.

Steigerhouten meubelen

Veel mensen vinden steigerhout ‘natuurlijk’ mooi. Als je de steigerhouten meubelen mooi wilt houden, dan:

  • Plaats je ze niet op een vochtige plaats.
  • Let je bij de aankoop op de kwaliteit van het hout.
  • Let je bij de aankoop op de juistheid van de montage.
  • Plaats je de steigerhouten meubelen iets van de grond, zodat optrekkend vocht de kwaliteit van de steigerhouten meubelen minder snel aantast.
  • Kies je voor steigerhouten meubelen, die goed aan de lucht kunnen drogen.

Zelf steigerhouten meubelen maken

Steigerhouten meubelen zijn erg populair. Veel mensen willen ze dan ook zelf maken, dit heeft als voordeel dat je kunt maken wat je wilt, maar ook dat je op een leuke manier bezig bent. Zelf iets creëren maakt dat jij een uniek meubel in elkaar zet.

Voordelen steigerhouten meubelen zelf maken

Het voordeel als je zelf de steigerhouten meubelen gaat maken is dat je ze op iedere gewenste maat kunt maken en je kunt het maken wanneer je maar wilt. Daarnaast is het zelf maken van steigerhouten meubelen een stuk goedkoper en je bent heerlijk met je handen bezig. Zo krijgt je creatieve kant een kans zich te ontplooien.

Nadelen steigerhouten meubelen zelf maken

Als je niet zo handig bent, kost het je vaak veel tijd en inspanning om zelf steigerhouten meubelen te maken. Als je liever steigerhouten meubelen laat maken, dan kun je je wensen doorgeven, de prijs opvragen en dan gaan anderen voor je aan de slag. Of je die keuze maakt, hangt af van hoeveel ervaring je hebt en hoe handig je bent. Je hebt uiteraard ook de ruimte nodig als je zelf gaat timmeren.

Afmetingen steigerhouten meubelen

Vaak zijn de standaard afmetingen van de steigerhouten planken 200 mm breed, 32 mm dik en de lengte varieert van 2 meter tot 5 meter lang. Dan zijn er de steigerhoutenbalkjes en daarbij zijn de standaard afmetingen: 30x30mm en 30x60mm met lengtes tot 3 meter. Meestal kun je de steigerhouten planken bij een bouwmarkt kopen of bestellen. Het is nog handiger wanneer je deze bij een bouwbedrijf in de buurt haalt, dat is namelijk een stuk goedkoper. Als je begonnen bent met het maken van de steigerhouten meubelen, dan zul je zien dat je er steeds handiger in wordt en dat je het steeds leuker gaat vinden. Het zou zomaar een nieuwe hobby kunnen worden. Wie hebben er al een bestelling bij je geplaatst?

Bouwtekeningen steigerhouten meubelen

Goede bouwtekeningen van de steigerhouten meubelen zijn erg belangrijk. Je moet precies weten wat je nodig hebt en hoe je stapsgewijs je steigerhouten meubel kunt maken. Er bestaan standaard bouwtekeningen die je op internet kunt downloaden en dan kun je zelf een tafel proberen te maken of een stoel. Wanneer het goed bevalt, kun je altijd meer steigerhouten meubelen maken en eventueel ook voor anderen. Jij zult niet de eerste zijn die van zijn hobby zijn beroep maakt.

Steigerhouten meubelen, aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders die steigerhouten meubelen maken. Door de grote concurrentie kun je de aanbieders met elkaar vergelijken en op een aantal punten letten. Je moet daarbij goed letten op het volgende:

  • De prijs: Vaak wordt er op bestelling gemaakt en dien je een offerte aan te vragen en dan weet je wat de mogelijkheden zijn. Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders en vergelijk de prijzen met elkaar. Is dit inclusief of exclusief eventuele bezorgkosten?
  • De kwaliteit: Let er op dat de prijzen niet te laag zijn, of de meubels voor binnen of buiten geschikt zijn, hoe de meubels af zijn gewerkt, hoe en waarmee de meubels in elkaar zijn gezet.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 7704x
Toegevoegd: 27-07-2015 14:50
Gewijzigd: 22-08-2015 12:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!