tattoo

Tattoo laten verwijderen

tattooHeb je een tijd geleden een tattoo laten zetten en wil je nu een andere of wil je hem laten verwijderen? Dan is het belangrijk te weten hoe je dit aan moet pakken. In dit artikel lees je meer hoe je een tattoo kunt laten verwijderen.

Tattoo verwijderen

Je hebt misschien wel jaren geleden een tattoo laten zetten en nu heb je er spijt van. Je wil de tattoo verwijderen, omdat je relatie over is, omdat de tattoo geen betekenis meer heeft, of omdat je het zonde vindt van je lichaam. Wat de reden ook is, voordat je een tattoo laat verwijderen, is het belangrijk dat je nagaat wat de mogelijkheden zijn. Er zijn namelijk verschillende technieken hoe dat je tattoo verwijderd kan worden. Voordat je tattoo verwijderd kan worden, moet er eerst het een en ander in kaart worden gebracht.

  • Je tattoo wordt eerst nauwkeurig bekeken, zodat er vastgesteld kan worden in hoeveel behandelingen jouw tattoo verwijderd kan worden.
  • Er wordt gekeken naar je lichamelijke conditie, afhankelijk daarvan weet je hoe snel de huid kan herstellen.
  • Er zal gekeken worden naar de kleuren en de grootte van de tattoo.
  • Is de tattoo door een professional of een amateur gezet? Afhankelijk daarvan kan gezegd worden hoeveel behandelingen er nodig zijn om je tattoo te verwijderen.

Yag laser tattoo verwijderen

Met een laser kun je een tattoo laten verwijderen. Er zijn verschillende specialisten die jouw tattoo kunnen verwijderen met bijvoorbeeld een yag laser. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Een tattoo bevindt zich vaak net onder de opperhuid. Met een yag laser worden er kleine puntjes op je tattoo gemaakt (dat gaat erg snel).
  • Door het laseren krijg je een soort witte was op de huid die is behandeld (dit noemen ze ook wel white snow). Het is eigenlijk een lichte verbranding van je opperhuid en binnen een paar minuten is dat weer verdwenen.
  • Na een paar dagen krijg je een korst op de huid die is behandeld en hoe snel je huid zal herstellen, hangt ook af van je lichamelijke toestand.
  • Na een behandeling moet je huid meteen gekoeld worden. Vervolgens wordt de huid ingesmeerd met een koelzalf en dan moet hij goed verbonden worden (er mag namelijk geen vuil in komen).
  • Je zult zelf ook merken dat de huid verbrand aanvoelt en dat hoort er bij, na een dag is dat weer verdwenen.
  • Twee weken na je behandeling mag je geen zonnebank bezoeken en ook zonnebaden wordt afgeraden.
  • Zwemmen wordt ook afgeraden de eerste twee weken na de behandeling.
  • Na ongeveer een week kun je het eerste resultaat zien van de behandeling. Een paar weken daarna zie je de tattoo nog meer vervagen.
  • Voordat er een nieuwe behandeling wordt uitgevoerd, moeten er eerst zes tot acht weken voorbij zijn, zodat het pigment zich kan herstellen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, hangt af van je leeftijd, maar ook van de kleur en hoe professioneel de tattoo is gezet. Er zijn gemiddeld tussen de vijf en de vijftien behandelingen nodig.
  • Een tattoo verwijderen kan pijnlijk zijn, daarom kun je van tevoren een verdovende zalf gebruiken en deze kun je via de huisarts krijgen. Je kunt deze een uur tot anderhalf uur van tevoren op de tattoo aanbrengen, vervolgens dek je de huid af en dat kan bijvoorbeeld met huishoudfolie, zodat de uitdroging van de zalf tegen kan worden gegaan.

Tattoo verwijderen door huidtherapeute

Er zijn een paar specialisten in Nederland waar je een tattoo en permanente make-up kunt laten verwijderen. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een top kwaliteit laser. Deze laser werd eerst alleen gebruikt in Universitaire ziekenhuizen en klinieken die de volledige specialisatie kenden van het verwijderen van een tattoo. Er kan bij het verwijderen van een tattoo gebruik worden gemaakt van een speciaal koelsysteem en dan kun je tijdens het verwijderen van je tattoo minder pijn ervaren. De tattoo kun je laten verwijderen door een gediplomeerd huidtherapeute met een expertise in het weg laseren van een tattoo. De huidtherapeute moet ook een grote diversiteit en kennis bezitten van de lasers en IPL-apparatuur.

Tattoo laserbehandeling

Bij het verwijderen van je tattoo kun je kiezen voor een laserbehandeling. Er wordt dan gebruik gemaakt van een laser samen met een lichtbundel die gericht wordt op jouw tatoeage. Vervolgens wordt de lichtbundel geabsorbeerd door de inkt van jouw tattoo in je huidlaag. De laser heeft veel energie en daardoor valt de inkt in kleine beetjes uit elkaar en dit wordt vervolgens door je eigen lichaam afgevoerd (het wordt gezien als afvalstoffen). Als de huid behandeld wordt met de laser, dan wordt de huid ook gekoeld, zo kan het omliggende weefsel beschermd worden. Als je huid is gelaserd, dan kan de huid wat rood zijn en ook wat gezwollen zijn. Dit is na een paar dagen weer verdwenen en dan zal de huid zich herstellen.

Tattoo verwijderen, methoden

Als je een tattoo wil laten verwijderen, zijn er een paar aspecten van groot belang om te weten. Hoe snel heelt je huid namelijk? Heb je andere huidaandoeningen gehad? Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Heb je last van een aandoening die wondgenezing kan belemmeren of van een auto-immuunziekte? Deze factoren beslissen namelijk mee welke methode het meest geschikt is voor je als je een tattoo wil laten verwijderen. De verschillende methoden op een rijtje:

  • Een doe het zelf crème of fade away. Het zou een nieuwe ontwikkeling zijn om een tattoo te verwijderen en deze is relatief goedkoop als het vergeleken wordt met chirurgische methoden. Ook zou het minder pijnlijk zijn en het zou zonder risico zijn op littekenvorming. De methode bestaat uit verschillende crèmes die je op je huid aan moet brengen en ze zouden samen een reactie vertonen, zodat de inkt op je huid af wordt gebroken. Je lichaam zou de inkt dan zelf verwijderen.
  • Het bedekken of een cover-up van een oudere tattoo. Het kan zijn dat je je tattoo niet meer mooi vindt en een andere tattoo wil. Het is een relatief pijnloze en een goedkope manier om een andere tattoo eroverheen te laten zetten. Let wel goed op dat wanneer je een vrij donkere tattoo hebt, dat deze niet gedekt kan worden door een lichtere tattoo.
  • Medische en chirurgische methoden bestaan ook, zoals Dermabrasie. De huid en de tattoo inkt worden verwijderd door het afslijpen of het afschuren van jouw oppervlakkige huid, ook de middelste lagen van de huid worden hierbij behandeld. Het resultaat is dat er nieuwe en verse huid tevoorschijn komt. De behandeling mag alleen uitgevoerd worden onder plaatselijke of volledige verdoving. De kans op bloedingen is hierbij erg waarschijnlijk. Als de behandeling klaar is, dan moet de huid verbonden worden of wordt de huid met crème ingesmeerd. Alleen een arts mag deze behandeling uitvoeren.
  • Een chemische peeling kan ook gekozen worden. Je huid wordt hierbij door een chemische oplossing oppervlakkig wat beschadigd. Een peeling kan erg diep zijn, dat hangt af van de concentratie van de chemische oplossing. De vloeistof die gebruikt wordt kan een brandend gevoel veroorzaken of kan schrijnend aanvoelen. Er zullen blaren ontstaan en de huid zal gaan vervellen. Na het vervellen krijg je nieuwe huid.
  • Een tattoo kun je ook laten verwijderen door hem weg te snijden. Dit noemen ze ook wel excisie. Dit wordt toegepast wanneer het gaat over een kleine tattoo. Je hebt hierbij als voordeel dat de tattoo in een keer weg is. Als je een grotere tattoo hebt, dan zal het in meerdere behandelingen plaats moeten vinden.
  • De prikpen techniek kan ook gebruikt worden als je een tattoo weg wil laten halen, dan worden er kleine gaatjes in de huid geprikt en er ontstaan dan kleine openingen en dan kan de ingekapselde inkt naar buiten. Het wordt zonder verdoving gedaan en als de behandeling klaar is, dan zal de huid ingesmeerd worden met een crème.
  • De plus- en de minpool techniek, dit is een verouderde methode die gebruikt wordt om een tattoo te verwijderen. Deze methode houdt in dat er een pluspool over de tattoo heen en weer wordt bewogen en dan wordt de minpool naast je tattoo gehouden. Hierdoor zullen de inktmoleculen kapot gaan en dan wordt er direct een oppervlakkig stuk van je eigen huid verwijderd. Er zal een korst ontstaan op deze plaats, zodat daar het inktpigment in kan gaan zitten. De korst valt er na een tijdje af, dan verdwijnt ook de inkt. Er zijn wel risico’s aan deze behandeling verbonden zoals blaren en littekenvorming.
  • De lasertechniek, op dit moment het meest populair. Deze techniek zorgt voor een goed resultaat. Veel mensen willen een methode die zorgt voor het beste resultaat. Laseren kan wel pijnlijk zijn, maar als je een tattoo wil laten verwijderen, moet je er soms ook wat voor over hebben. Het is belangrijk dat je weet wat de methoden voor effect kunnen hebben op je huid. Laseren kan bij de meeste mensen zo uit worden gevoerd en voorafgaand aan de start kan er gekeken worden hoeveel behandelingen er nodig zijn, voordat de hele tattoo verwijderd is.





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 4008x
Toegevoegd: 12-08-2016 14:35
Gewijzigd: 27-08-2016 22:26

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!