theorie leren man

Theorie rijexamen oefenen

theorie leren manHeb je binnenkort theorie rijexamen? Dan is het belangrijk om van tevoren goed te oefenen. In dit artikel geven we je tips voor het oefenen!

Theorie examen

Voordat je praktijk examen mag doen voor je rijbewijs, moet je eerst in het bezit zijn van je theoriecertificaat. Het is goed dat je je goed gaat voorbereiden op de theorie. Je theorie examen kun je eenvoudig leren thuis uit de boeken. Je krijgt vaak twee boeken, een boek met de theorie in verhaalvorm en een boek met vragen (en antwoorden). Hierdoor kun je ieder hoofdstuk wat je hebt geleerd meteen toetsen. Je komt er zo snel achter welke stof je al goed beheerst en welke hoofdstukken je nog moet bestuderen. Ook proefexamens kun je ruimschoots oefenen. Een proefexamen van de theorie geeft je een beeld van wat je nog moet leren, voordat je examen gaat doen.

Online theorie examen oefenen

Het voordeel van online je theorie examen oefenen is, dat je er direct mee aan de slag kunt waar en wanneer je maar wilt. Door gebruik te maken van video’s, 3d animatie en afbeeldingen kun jij je de theorie sneller eigen maken en dan heb je een grotere kans dat je slaagt.

 • Online heb je de mogelijkheid om gratis proefexamens te maken.
 • Theorie rijexamen kun je voor de auto, maar ook voor de motor en de bromfiets online oefenen.
 • Er kan online snel begonnen worden met leren, zo weet je waar je nog tijd en aandacht aan moet besteden.
 • Het voordeel van online theorie examen oefenen is, dat je snel vorderingen gaat maken in de praktijk. Je kunt in korte tijd veel leren en inzien wat je al kent.
 • Doordat je op tijd met de theorie begint, heb je meer inzicht in het verkeer. Dit zal je onnodige kosten en tijd besparen voor het aantal rijlessen bij je rijschool. De kans is groot dat je minder lessen nodig hebt als je de theorie kent en goed kunt toepassen, waardoor je dus ook minder geld kwijt bent aan de rijschool.

Theorie examen

Gemiddeld slaagt één op de drie mensen de eerste keer voor het theorie examen. Voordat je de weg op mag met je auto, bromfiets of motor, moet je eerst in het bezit zijn van je rijbewijs. Maar voordat je je rijbewijs mag halen, zul je eerst in het bezit moeten zijn van het diploma voor je theorie examen. Aan de hand van dat examen wordt er gekeken of je de theorie beheerst om veilig te kunnen rijden.

 • Voor het auto theorie examen slaagt 38,27% de eerste keer.
 • Genoeg oefenen zorgt er voor dat je meer kennis tot je neemt en ook een grote kans hebt om te slagen.
 • Oefen je niet voldoende of begin je te laat met leren? Dan is de kans groot dat je zakt voor je eerste theorie examen en misschien ook wel voor de tweede en derde. Zorg daarom dat je op tijd begint met leren en neem ook de tijd om alle informatie tot je te nemen. Het is veel informatie, deze heb je jezelf pas eigen gemaakt na voldoende leertijd en inzicht in het verkeer. Kijk voor dat laatste ook onderweg om je heen of als je met iemand meerijdt en observeer diverse situaties bij een rotonde bijvoorbeeld, wat zou jij doen?

Voorbereiding theorie examen

Je theorie examen ga je niet zomaar maken zonder te leren. Er zijn voorbereidingen nodig.

 • Je gaat eerst de theorie leren voor je je theorie examen gaat maken. Je leert de theorie uit boeken en je oefent online.
 • Bij het CBR kun je online theorie examens maken om te oefenen. Ook zijn er andere websites waar je kunt oefenen, om te zien of je de test beheerst en zo kunt slagen.
 • Leer de theorie op de manier die het beste bij je past. Sommige mensen leren graag uit boeken, anderen krijgen liever les over de benodigde stof (in groepen tijdens theorielessen), maar je kunt ook online de theorie lezen. Er zijn namelijk ook online theorieboeken, die je kunt raadplegen en vervolgens kun je dus ook de theorie examens oefenen.
 • De online theorieboeken hebben als voordeel dat er gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen, video’s en 3d animaties en vervolgens wordt de situatie direct op een duidelijke manier aan je uitgelegd. Je leert hierdoor de lastige verkeersregels sneller onder de knie te krijgen.

Vragen theorie examen

Bij het theorie examen worden de vragen duidelijk gesteld en voorzien van geluid en van foto’s. De examens zijn altijd up-to-date volgens de laatste richtlijnen van het CBR. Wanneer je het examen hebt gemaakt, krijg je kort daarna de uitslag. Je krijgt te horen of je geslaagd of gezakt bent. Het kan zijn dat je fouten hebt gemaakt en dan krijg je te horen binnen welke categorie, zodat je weet waar je nog de nodige aandacht aan moet besteden. Ook tijdens het oefenen kun je bij sommige aanbieders al inzicht krijgen in de vragen waarbij je fouten hebt gemaakt en zo weet je ook waar je nog extra aandacht aan moet besteden.

Waarom online theorie oefenen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om online je theorie examen te oefenen. Een van de redenen is dat we tegenwoordig veel doen op de computer, dus ook het leren en voorbereiden van examens.

 • Online heb je de beschikking over een volwaardig theorieboek.
 • De laatste verkeersregels en belangrijke theorie zijn online te vinden.
 • 3D animaties, video’s en afbeeldingen helpen je om inzicht te krijgen in lastige verkeerssituaties.
 • Oefen- of proefexamens zijn te vergelijken met het echte examen.
 • Het voordeel is ook dat je kunt oefenen waar je maar wil, als je maar beschikt over een internetverbinding.

Theorie examen auto

Voor het theorie examen van de auto krijg je in totaal 65 vragen. 25 vragen gaan over gevaarherkenning, 30 vragen gaan over de verkeersregels, 10 vragen gaan over verkeersinzicht. Je hebt 45 minuten de tijd voor je examen en per vraag heb je een bepaalde tijd. Voor de vragen over de gevaarherkenning heb je acht seconden per vraag om antwoord te geven. Je moet minimaal 13 van de 25 antwoorden van deze categorie goed hebben. Dan heb je de vragen over de verkeersregels en het verkeersinzicht, daar moet je 35 van de 40 vragen goed van beantwoorden. Het is geen gemakkelijk examen, zoals je kunt lezen, je moet veel antwoorden goed hebben. Goed leren is daarom belangrijk, niet alleen voor je examen, maar het drukke verkeer vraagt erom dat je adequaat kunt handelen.

 • Begin op tijd met leren.
 • Neem op tijd pauze.
 • Verplicht jezelf niet om alles in één keer te kennen, maar maak een planning.
 • Wissel lastige situaties af met eenvoudige verkeerssituaties om te oefenen.
 • Vraag hulp als je er niet uit komt of twijfelt over de informatie.
 • Laat je overhoren door anderen over bijvoorbeeld de verkeersborden.
 • Overhoor jezelf door bijvoorbeeld je hand over de afbeeldingen te leggen.
 • Begin op tijd met online examens oefenen, zodat je alvast kunt wennen aan het theorie examen.
 • Kijk onderweg om je heen en weet jij wat de borden die je tegenkomt betekenen? Zo niet, kijk het thuis na en op die manier ben je goed bezig om je de theorie eigen te maken.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2246x
Toegevoegd: 17-11-2016 18:48
Gewijzigd: 05-12-2016 00:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3519 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!