Tips voor het inrichten van je nieuwe werkplek

Tips voor het inrichten van je nieuwe werkplek

Tips voor het inrichten van je nieuwe werkplekIedereen vind het fijn om te werken in een goede werkplek. Het is ook bewezen in verschillende onderzoeken dat een goede werkplek ervoor zorgt dat er efficiënter gewerkt wordt. Wanneer je van plan bent om een nieuwe werkplek in te richten is het aan te raden om deze tips te volgen om ook zo’n efficiënt mogelijke werkplek te creëren.

Je werkplek is belangrijk voor je bedrijf

Wanneer je naar een kantoorpand hebt gekeken en uiteindelijk een beslissing hebt gemaakt is het tijd voor het inrichten van een werkplek. Het is verstandig om niet je werkplek voor korte termijn in te richten maar ook meteen naar de toekomst te kijken, zo heb je ook genoeg ruimte om met je bedrijf te groeien. Ook is een kantoorpand vaak de plek waar klanten langskomen, het is dus van belang dat dit er verzorgd en netjes uitziet, je werkplek is tenslotte een onderdeel van het visitekaartje van je bedrijf. Een leuke manier om dit kenbaar te maken is om bijvoorbeeld de kleuren van je bedrijf in de inrichting te verwerken. Zo wordt het pand ook meer bedrijfseigen en zien je klanten ook echt dat het bedrijf bij het kantoorpand past.

Maak een plan

Goed kantoormeubilair kopen is niet een van de goedkoopste dingen om te doen. Maak daarom een schets van wat je ongeveer wilt in je pand zodat je een idee krijgt wat je ongeveer wilt. Begin met een schets op papier of gebruik een 3D software op je computer. Zo kan je ongeveer zien hoe het eruit gaat zien wanneer je uiteindelijk je meubilair gekocht hebt. Het is natuurlijk een schets vooraf en tijdens het inrichten kan je idee voor je werkplek veranderen. Maar dit is wel een goede basis om mee te beginnen voordat je teveel of het verkeerde kantoormeubilair koopt en je daar vervolgens mee zit.

Denk aan de ventilatie

Ook de luchtkwaliteit is van belang om een goede werkplek te kunnen realiseren. Wanneer je ventilatie in je werkomgeving niet goed is, is er vaak iets verkeerds aan de ventilatie. De warme lucht moet naar buiten kunnen en de frisse koude lucht moet naar binnen kunnen zodat er genoeg zuurstof is in de ruimte waar je werkt. Wanneer je namelijk niet genoeg zuurstof hebt en je werkt in een omgeving met vuile lucht, kan het voorkomen dat je snel duizelig wordt en hoofdpijn krijgt. Alleen een raam open doen voor frisse lucht is niet voldoende, het is belangrijk om een goed werkende ventilatie te hebben die ervoor zorgt dat er 24 uur per dag frisse lucht beschikbaar is.

Richt je werkomgeving slim in

Voldoende zonlicht is belangrijk om goed te kunnen functioneren en werken. Wanneer je te weinig zonlicht hebt is de kans op klachten zoals hoofdpijn groot. Maak dus gebruik van de ramen die je hebt en zet hier je bureau dicht van in de buurt zodat je genoeg zonlicht op je werkplek hebt.

Keuken

Een keuken is altijd handig in een kantoorpand en het is zeker geen overbodige luxe. Het beste is om deze in een afgesloten ruimte neer te zetten zodat andere werknemers geen last hebben als een collega eten aan het voorbereiden is, zo blijven de etensgeuren ook uit je werkomgeving. Het is handig om bij je keuken een koffiemachine neer te zetten zodat er ook makkelijk koffie en thee gezet kan worden. Het is bevorderlijk voor de werksfeer om met alle collega’s te lunchen, je kan bij je keuken dus ook een leuke tafel neerzetten waar je aan kan eten met alle werknemers. Bij een keuken kan je ook een vaatwasser neerzetten, hierdoor hoef je de kopjes en borden niet meer met de hand af te wassen wat weer een vieze klus en tijd scheelt.Afleiding

Het klinkt misschien gek om afleiding te hebben op kantoor maar dit is zeker goed voor de concentratie en creativiteit van je werknemers. Wanneer je tussen het harde werk door nog even iets anders kan doen kan je je hoofd weer even leeg maken. Dit zorgt ervoor dat je weer anders gaat denken en je dus creatiever wordt. Ook omdat je tijdelijk even ergens anders mee bezig bent kan je je beter concentreren op het andere werk. Vaak helpt het om tussendoor een activiteit met andere collega te doen. Zo is het leuk om een Playstation 4 op kantoor neer te zetten met bijvoorbeeld FIFA. Ook zijn activiteiten zoals tafelvoetbal en darten zeker aan te raden om eventjes je hoofd leeg te maken. Wanneer je niet zo van die drukke activiteiten houdt, kan het ook al helpen om even ergens anders dan je bureau een kopje koffie te drinken, of om een klein rondje buiten te lopen. Zorg er wel voor dat voor de activiteiten een aparte ruimte beschikbaar is. Zo is de verleiding tijdens het harde werk minder en kan je gerichter op je werk concentreren. Maak duidelijke afspraken over de activiteiten zodat dit niet ten koste gaat van het werk.

Groen

Veel mensen vergeten om groen in hun werkomgeving toe te voegen tijdens het inrichten van een nieuwe werkplek. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten bloemen ervoor zorgen dat er een betere werksfeer en betere concentratie is. Door planten en bloemen in je werkomgeving toe te voegen kunnen je werknemers efficiënter werken. Ook ziet het er stukken gezelliger uit met meerdere kleurrijke planten en bloemen op je kantoor.

Ergonomie

Tijdens het inrichten van een werkplek is het verstandig om na te denken over de ergonomie. Met goede ergonomische producten krijg je minder snel last van bijvoorbeeld je rug of nek en kan je langer ongestoord aan een bureau zitten. Het helpt bijvoorbeeld om een ergonomische bureaustoel te gebruiken in combinatie met een zit-sta bureau. Ook is het belangrijk om je beeldschermen op de juiste hoogte in te stellen zodat je geen last van je nek kan krijgen.

Opbergruimte

Om je werkplek overzichtelijk en netjes te houden is het aan te raden om een goede opbergruimte te hebben. Dit kan je bijvoorbeeld doen in een aparte kamer waar je een stelling hebt staan. Mocht je deze ruimte niet hebben kan je er ook voor kiezen om een nette grote kast neer te zetten op een goede plek in je kantoor. Zorg wel dat deze kast afgesloten is. Het staat namelijk erg slordig als er een open kast met spullen in je kantoor staat.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2516x
Toegevoegd: 28-01-2019 11:54
Gewijzigd: 03-02-2019 23:14

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!