Bedrijfsovername

Bedrijfsovername

BedrijfsovernameBedrijven die tot Google behoren mogen ook overnames doen, en dat is wat Nest onlangs gedaan heeft. Fabrikant van beveiligingscamera's, Dropcam, werd overgenomen.

Google heeft onlangs een bedrijf overgenomen dat slimme thermostaten maakt. Waarschijnlijk kan de technologie in andere apparaten gebruikt worden maar wil de internetgigant ook haar portfolio uitbreiden. De thermostaatmaker, Nest, heeft nu een overname gedaan op Dropcam. Zij maakt beveiligingscamera’s die zijn voorzien van wifi.

Nest werd door Google overgenomen voor een bedrag van 3,2 miljard dollar. Beide bedrijven benadrukken duidelijk dat Nest verantwoordelijk is voor de overname van Dropcam. Volgens blog Recode heeft het bedrijf 555 miljoen dollar betaald. Omdat Google het bedrijf niet heeft overgenomen mag gebruiksinformatie alleen gedeeld worden nadat Dropcam-gebruikers toestemming hebben verleend.

 

De populariteit van beveiligingscamera’s neemt al jaren toe. Mensen willen hun huis beveiligen en gebruiken de bewakingscamera’s naast goed hang- en sluitwerk en deurdranger. Producten va Dropcam krijgen dezelfde algemene voorwaarden als artikelen van Nest. Wellicht dat Google wel advertenties mag tonen met dit beleid, aangezien dat bij de thermostaten overwogen wordt.

Neuzen dezelfde kant op

Matt Rogers, hoofdtechnicus bij Nest, vertelt dat de teams goed op elkaar afgestemd zijn. Zo denken beide bedrijven hetzelfde na over de gebruikservaring van producten. Het gaat niet alleen om het product zelf, maar ook het uitpakken. “Mensen moeten verbonden kunnen blijven met hun huis als ze niet aanwezig zijn”, zowel de thermostaat als camera’s zorgen daarvoor.


Dropcam heeft namelijk diverse apps ontwikkeld waardoor mensen een camera met wifi-verbinding kunnen volgen. Ook heeft zij sensors uitgebracht die kunnen bepalen welke deuren en ramen dicht zijn, en wanneer deze open zijn gegaan. Gebruikers kunnen videobeelden ook delen. Voor tankstations waar regelmatig benzinediefstal plaatsvindt, kan het een uitkomst bieden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Histers
Aantal keer gelezen: 5188x
Toegevoegd: 04-07-2014 13:10
Gewijzigd: 16-05-2015 21:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!