Relatiegeschenken

Top 5 meest innovatieve relatiegeschenken van 2017

RelatiegeschenkenRelatiegeschenken zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen. Maar wat voor soort promotiegeschenk kies je? Hoe bepaal je de keuze? Kijk vooral naar een presentje dat past bij je bedrijf en bij je relaties. En denk eens in een thema, bijvoorbeeld innovatie. Een top 5 van meest innovatieve relatiegeschenken.

Relatiegeschenken doen het nog steeds goed

Uit onderzoek blijkt dat relatiegeschenken gewaardeerd worden. Bijna de helft van de mensen die hebben meegewerkt aan het onderzoek zegt relatiegeschenken met daarop reclame op prijs te stellen. Bijna alle mensen die aan het onderzoek meewerkten, vinden relatiegeschenken een goede besteding van reclamegelden. Dat is een interessant gegeven om over na te denken als je een marketingplan gaat schrijven en het budget moet verdelen. Relatiegeschenken worden gebruikt, op het werk maar ook in de privé sfeer. Zo kom je als gever dus ook bij je relaties thuis.

1. Lenzenset voor smartphone

Woorden zeggen veel, maar beelden zeggen alles. Je kan foto’s maken met een fototoestel. Maar dan moet je die speciaal meenemen. Daarom maken steeds meer mensen foto’s met hun smartphone, die hebben ze altijd bij zich. De mobiele telefoons van tegenwoordig hebben goede camera’s dus foto’s hiermee maken is een makkie. Maar als je echt speciale foto’s wil maken, is de lens van de telefoon niet toereikend. Gelukkig zijn er speciale lenzensets die passen op een smartphone. Met een fisheye lens of een groothoeklens zijn de mogelijkheden veel groter. Zo maak je van je mobiel een uitgebreider camera. Voor die beelden die meer zeggen dan woorden!

2.  Bluetooth speaker

Muziek maakt je leven leuker. Een abonnement op Spotify of een van de andere muziek streamingdiensten maakt het mogelijk altijd te luisteren naar al je favoriete muziek. Op je werk, in de tuin, onderweg, op vakantie, in de badkamer (let op dat je speaker dan wel waterdicht is). Alles is mogelijk. Met een compacte bluetooth speaker kan je je muziek echt overal luisteren! Zonder dat er een snoer of stroom nodig is. De bluetooth verbinding tussen je telefoon of tablet en de speaker maakt het mogelijk. Dit relatiegeschenk valt gegarandeerd in de smaak bij je relaties.

3. Solar charger

We leven in een tijd waarin mensen voortdurend hun mobiele telefoon of tablet bij zich hebben. We kunnen niet meer zonder! En wat is vervelender dan dat je batterij van de telefoon leeg is. Je wilt immers bereikbaar blijven, kunnen bellen, mail en social media checken. Je kunt niet overal je telefoon opladen omdat je niet overal stroom hebt. Maar dat is verleden tijd met een oplader op zonne-energie. Deze oplader bevestig je met een zuignap op een ruit, bijvoorbeeld op kantoor of in de trein. De zon laadt hem op en even later is je telefoon weer voorzien van stroom. Slim en duurzaamheid in een mooie vorm gegoten. De ontvanger stelt dit relatiegeschenk zeker op prijs.


4. Waterfles

Water drinken is goed voor je. Het is gezond en goedkoop. Drink je water uit een fles die je vele malen kunt vullen! En als je water drinkt uit een fles die je niet na één keer gebruiken weggooit is het ook nog beter voor het milieu. We willen tenslotte allemaal minder plastic afval. De Bobble Infuse is een drinkfles waar je veel kanten mee op kunt. Je kunt hem gebruiken met een recyclebare koolstoffilter. Daarmee verbeter je de smaak van kraanwater omdat dit filter onder meer chloor uit het water verwijdert. Met een filter vul je 300 waterflesjes. En als je filter niet gebruikt, bijvoorbeeld omdat het water in jouw woongebied prima smaakt, kun je water voorzien van een fruitsmaak. Met echt fruit! De stukjes fruit doe je eenvoudig in de fles, eventueel met ijsblokjes. Het filter houdt de stukjes fruit tegen bij het drinken. De fles is 100% recyclebaar en is FDA goedgekeurd en vrij van weekmakers (BPA) en PVC. Zeker weten dat dit relatiegeschenk gewaardeerd wordt door je relaties!

5. Stappenteller

Lopen is gezond. Voor veel is mensen is gezondheid belangrijk. Dan speel je dus goed in op de interesse en behoefte van de meeste mensen als je relatiegeschenk een stappenteller is. Die zijn er in vele soorten. Een stappenteller telt hoeveel stappen je zet op een dag en hoeveel calorieën je daarmee verbrandt. Sommige meten zelfs hoeveel stappen je nog moet zetten om aan een vooraf opgegeven aantal stappen te komen. Handig als je relatie zichzelf een doel stelt om gezonder te worden. Met een stappenteller als relatiegeschenk draag je bij aan de gezondheid van je relaties en dat wordt vast op prijs gesteld. Er is zelfs een stappenteller die meet hoeveel CO2 je minder verbruikt door te lopen in plaats van met de auto te gaan. Goed voor de gezondheid, goed voor het milieu. En, niet onbelangrijk, goed voor je relatie met je klanten.

Innovatie

Je kunt bij het beslissen welk relatiegeschenk je kiest nadenken over een bepaald thema. Je kunt bijvoorbeeld een geschenk geven dat past bij een seizoen, bijvoorbeeld de zomer of de tijd rondom kerst. Maar ook bij een thema als duurzaamheid of innovatie heb je veel mogelijkheden om een geschikt artikel te vinden. Binnen de categorie kun je de ontvanger verrassen met een innovatief, een vernieuwend relatiegeschenken. Innovatie kan op verschillende manieren. De vorm of uitvoering kan innovatief zijn. Een waterfles bijvoorbeeld is nou niet direct innovatief. Maar als deze is uitgevoerd met een speciaal filter dat de smaak van kraanwater verbetert en dat filter gaat ook nog eens lang mee, dan spreek je van innovatie. Dat geldt ook voor de functie die een reclameartikel kan hebben. De bluetooth speaker bijvoorbeeld maakt gebruik van de mogelijkheid om naar muziek te luisteren waar je maar wilt, zonder dat je een snoer nodig hebt. Ook dat is innovatie.

Blijvende relatie

Je geeft een relatiegeschenk niet zonder reden. Je wilt graag dat de relatie een klant is of een klant blijft. Je kiest het geschenk dan ook met grote zorg, want het is een investering. Niet alleen in geld, maar ook in een relatie. Wat vooral belangrijk is bij de keuze van een passend relatiegeschenk is dat je kijkt naar het bedrijf dat een promotieartikel geeft en naar de relaties die dit geschenk ontvangen. Probeer altijd na te denken over het verhaal dat je meegeeft bij je promotiemateriaal. Stem dit af op jouw diensten of producten. En stem het af op de relaties die je hebt. Dus niet alleen het geschenk is belangrijk maar ook het linkje dat je maakt van jouw bedrijf naar de ontvanger. Door goed na te denken hierover, vergroot je de kans dat jouw relatie graag veel gebruik maakt van jouw relatiegeschenk. En daarmee vergroot je dus ook de kans op een blijvende relatie!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: W-B
Aantal keer gelezen: 2371x
Toegevoegd: 22-06-2017 11:54
Gewijzigd: 07-08-2020 13:41

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!