Top 5 populairste mangohouten meubels van het moment.

Top 5 populairste mangohouten meubels van het moment

Top 5 populairste mangohouten meubels van het moment.Mangohouten meubels zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Maar wat maakt mangohout zo’n populaire houtsoort? Wij zagen een stijging in populariteit en brachten de top 5 populairste mangohouten meubels in kaart! Ben je ook benieuwd naar deze trend? Lees dan snel verder!

Waarom zijn mangohouten meubels zo populair? 

Mangohout is zeer geschikt voor verschillende meubels. Dit heeft met verschillende dingen te maken. 

Mangohout is afkomstig van de Mangoboom. Deze bomen groeien voornamelijk in Zuidoost Azië en kunnen wel tot 40 meter hoog worden. De stam van een mangoboom wordt zo’n 3 tot 4 meter dik. Mangohout is een hardhout, dit maakt het een sterk materiaal. Doordat het zo’n hard materiaal is leent het zich goed voor bijvoorbeeld tafels, werkbladen en kasten. Het is namelijk slijtvast en kan goed tegen een stootje. 


Mangohout kenmerkt zich door de lichte tot donkere goudbruine kleur. Door het bewerken van het hout (bijvoorbeeld met beits) kan het een andere kleur krijgen. Het heeft een soort exotische uitstraling die goed gecombineerd kan worden met verschillende interieurstijlen. Industriële meubels zijn tegenwoordig erg populair. Mangohout past heel mooi bij de donkere stalen elementen die in deze stijl veel terugkomen. 

Hoe behandel je mangohouten meubels? 

Zoals met veel houtsoorten, is het goed om mangohout te behandelen met een (blanke) lak om het te beschermen tegen vocht en vuil. Veel mangohouten meubels zijn al voorzien van een dergelijke beschermende lak. Als je zelf aan de slag gaat met mangohout, dan raden we altijd aan een beschermende lak te gebruiken op alle zijden van het hout. 


Verder is mangohout erg gemakkelijk in onderhoud. Het is af te nemen met een licht vochtige doek. Verder wordt afgeraden om schoonmaakmiddelen te gebruiken die soliconen of ammonia bevatten. Dit kan hout namelijk op termijn uitdrogen of voor verkleuringen zorgen. Dit geldt eigenlijk voor alle houten meubels. Met een (licht) vochtige doek kom je al heel ver voor het schoonmaken van je meubels en verder heeft het eigenlijk geen extra onderhoud nodig. 

Onderhoud van mangohouten meubels is dus relatief makkelijk. Ook dit zorgt ervoor dat het zo populair is! 

De top 5 populairste mangohouten meubels

Dan komen we nu aan bij onze top 5 van populairste mangohouten meubels. Sommige mensen gaan voor een volledige mangohouten meubel set. Met een meubel set schaf je alle meubels voor je woonkamer of eetkamer in één keer aan. Op deze manier passen alle meubels bij elkaar en ben je in één keer klaar. Maar er zijn ook ontelbaar veel losse mangohouten meubels verkrijgbaar. Wij hebben gekeken naar de populairste mangohouten die niet worden gekocht als volledig set. 

  1. Mangohouten kasten – wandkasten en boekenkasten

Er zijn twee soorten mangohouten kasten die op dit moment erg in trek zijn. Dit zijn wandkasten en boekenkasten. Zoals gezegd zien we een grote vraag naar industriële meubels met mangohout. 


De wandkasten zijn vaak open en robuust. Denk hierbij aan een robuust donkeren stalen frame met dikke mangohouten planken. Deze kasten worden vaak gebruikt om voorwerpen met een decoratieve functie in te presenteren. 

Bij boekenkasten zien we een mix van vergelijkbare open kasten zoals hierboven beschreven, half open kasten en boekenkasten die volledig gesloten zijn. Zeker bij de boekenkasten die volledig gesloten zijn, wordt er veel mangohout gebruikt. Vaak in combinatie met kleine donkere details.  1. Dressoir van mangohout – industrieel of toch retro

Een dressoir van mangohout is een lage kast met vaak veel opbergruimte. Vaak zitten er lades in een dressoir maar ook zijn er veel dressoirs met deurtjes. Een dressoir heeft vaak een decoratieve functie in combinatie met praktische opbergruimte. 


Als je op zoek bent naar een decoratief meubelstuk dan is mangohout natuurlijk een goede keuze! Mangohout heeft een warme uitstraling en is altijd uniek. De nerven en structuur van ieder stuk mangohout zijn uniek en geven een mooi patroon. 


Ook hier zien we veel industriële varianten van voorbij komen. Toch hebben we ook een andere trend gespot! Het mangohouten retro dressoir doet zijn intrede! Dressoirs met retro vormgeving (bekend van de jaren 60). Denk hierbij aan tapse pootjes, lichte/gouden details en een bruine kleur die doet denken aan cognac. 

  1. Eettafel van mangohout

Mangohout is naast een hele stijlvolle keuze ook een praktisch verantwoorde keuze voor een eettafel. Mangohout is namelijk slijtvast en kan goed tegen een stootje. Heel handig dus als je regelmatig aan een tafel zit te eten, borrelen, werken en noem het maar op. 


Bijna alle mangohouten eettafels die op dit moment verkocht worden, zijn industriële eettafels. Al jaren zijn industriële meubels verreweg het populairst. Eettafels van mangohout hebben vaak een donker onderstel en een licht tafelblad. De tafelbladen worden bijna standaard bewerkt met een lak waardoor het hout verder beschermd wordt tegen vuil en beschadigingen.


Door de natuurlijke en lichte kleur van het mangohout passen vrijwel alle eetkamerstoelen erbij. Een trend die we hierbij gespot hebben, zijn stoelen met een stoffen bekleding in allerlei kleuren. 

  1. Mangohouten tv-meubel

Het vierde meubelstuk wat veel mensen aanschaffen, is een mangohouten tv-meubel. Hierin zien we wederom een tweestrijd in stijlen. Net als bij het dressoir zien we steeds vaker retro tv-meubels van mangohout verschijnen. Maar toch zijn de industriële varianten nog verreweg het populairst. 


En hoe zien deze tv-meubels er dan uit? Of ze zijn volledig zwart gelakt. Hierdoor is de structuur van het mangohout niet meer zo duidelijk te herkennen. Of er is juist veel hout zichtbaar en net als bij de kasten gewerkt met zwart stalen frames, details  en pootjes. 

  1. Mangohout bijzettafels

Tot slot de mangohouten bijzettafels. De warme eigenschappen van het mangohout zorgen voor een mooie toevoeging aan iedere woonkamer. Je kunt met een gerust hart een glas of kopje op de mangohouten bijzettafel zetten. Het mangohout is namelijk niet extreem gevoelig voor kringen of krassen. 


Vooral ronde bijzettafels lijken gewild te zijn. Veel bijzettafels worden verkocht in een set van twee of meer vergelijkbare tafels. Je ziet hier qua afwerking vergelijkbare tafelbladen als bij de eettafels. Licht mangohout voert de boventoon in combinatie met een zwart onderstel. Daarnaast zijn mensen op zoek naar bijzettafels met een ‘grey wash. Dit houdt in dat het hout is afgewerkt met een grijze beits of lak waarbij de structuur van het hout nog wel goed zichtbaar is maar wel een grijze kleur heeft. 


Wij zijn benieuwd welk mangohouten meubel jouw favoriet is! Staan ze allemaal al in je interieur of wordt er nog uitgebreid?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BlogQueen
Aantal keer gelezen: 499x
Toegevoegd: 03-02-2022 15:56
Gewijzigd: 07-02-2022 09:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3535 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!