Deurmat kopen? Let hierop tijdens het bestellen

Deurmat kopen? Let hierop tijdens het bestellen

Deurmat kopen? Let hierop tijdens het bestellenHet lijkt zo eenvoudig, even een deurmat kopen, voor of achter de deur leggen en klaar. Vaak werkt dit prima voor thuisgebruik maar voor een winkel of kantoor is het allemaal zo makkelijk nog niet. Er zijn namelijk behoorlijk wat punten waar u op moet letten tijdens het bestellen van een deurmat voor uw winkel of kantoor. In dit artikel gaan we het daar uitgebreid over hebben.

 

Deurmat voor thuis

Wanneer u thuis een deurmat nodig hebt gaat u even langs de Hornbach, Leenbakker, Gamma, Praxis, Hema, Xenos, Ikea etc. etc. Er is meer dan genoeg keus voor een leuk design en het is vaak ook nog eens niet zo heel duur, althans wanneer we het hebben over textiele deurmatten.
De deurmatten voor thuis komen in allerlei soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld textiele deurmatten, kokosmatten, borstelmatten en rubbermatten. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Een textiele deurmat kan bijvoorbeeld veel vocht opnemen maar borstelt het vuil niet echt goed onder de voeten weg zoals een kokosmat of borstelmat dit kan. Daarentegen kunnen de kokosmat en borstelmat het vocht niet goed opnemen.
Het is dus maar net waarvoor u de mat het meest gebruikt. Zoekt u bijvoorbeeld een deurmat voor de voordeur van een appartement, dan is er meestal een gezamenlijk portiek waar het altijd droog is. Ook is bij de ingang van dat portiek vaak al een textiele deurmat aanwezig. Het is in zo'n situatie dan verstandig om een kokosmat of borstelmat te gebruiken bij uw voordeur zodat u het laatste vuil van uw voeten kunt wegborstelen voordat u uw huis binnentreed.

Deurmat voor winkel of kantoor bestellen

Er moet dus meer gekeken worden naar functie dan naar vorm. Het is natuurlijk ook goed te combineren wanneer u een deurmat wilt bestellen. Dan komen we op de deurmatten van projectkwaliteit die zeer geschikt zijn voor kantoren en winkels. Deze deurmatten zijn gemaakt voor intensief gebruik en kunnen gepersonaliseerd worden. U kunt dan in de eerste instantie naar de functie van de mat kijken en daarna kunt u de mat precies zo maken zoals u wilt. Denk aan uw eigen logo, ontwerp of tekst, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Schoonloopmat, droogloopmat, beide of een combinatie?

Wanneer we in de eerste instantie kijken naar de functie, kunnen we kiezen uit een schoonloopmat, een droogloopmat of een mat die beide best goed doet maar niet uitmuntend. Een schoonloopmat is een mat die vooral schoon loopt. Deze schraapt het vuil onder de voeten maar is meestal niet zo sterk in het afvoeren van water. Bij een droogloopmat is dit precies andersom. Deze droogt juist de voeten maar het vuil, zoals modder, wordt niet zo goed weggehaald.
Wanneer u voldoende ruimte hebt, kunt u het beste kiezen voor beide matten. Voor de deur legt u een schoonloopmat zoals een borstelmat en achter de deur legt u een droogloopmat zoals een textiele logomat. Zo maakt u gebruik van het beste van twee werelden.

Heeft u deze ruimte niet tot uw beschikking, dan kunt u het beste een deurmat kiezen met een goede schoonloopfunctie en droogloopfunctie. Vaak kunt u op de website van uw leverancier wel zien wat de schoon- en droogloopscore van de mat is. Laat u anders adviseren door contact op te nemen met een van de medewerkers. Vaak is er wel een contactformulier, telefoonnummer of chat aanwezig op de website van de leverancier.

Uw deurmat laten bedrukken, waar op te letten?

Wanneer u de juiste functie van de mat hebt bepaald, heeft u de mogelijkheid om de mat te laten bedrukken. Vraag bij u leverancier na of de mat oppervlakkig wordt bedrukt of tot in de kern van de vezel, in geval van een textiele mat. Dit is belangrijk wanneer de mat intensief wordt gebruikt zodat deze niet snel vaal wordt.

Het detail van uw logo, ontwerp of tekst

Bij verschillende soorten en kwaliteiten matten horen verschillende soorten detail van personalisering. Een textiele mat kan met meer detail bedrukt worden dan bijvoorbeeld een borstelmat. Bij een textiele mat is dit ook nog afhankelijk van de gekozen kwaliteit. We praten dan over de 'Logomat'. Deze bestaat in een pro kwaliteit en een lite kwaliteit. Dit heeft te maken met de poolhoogte. Hoe lager de pool, hoe meer detail zichtbaar is. Bij de borstelmat worden de afzonderlijke borsteltjes gekleurd. Deze borsteltjes liggen ver uit elkaar vergeleken met de haartjes van een textiele mat. U kunt zich dan wel voorstellen dat een borstelmat met weinig detail gepersonaliseerd kan worden.

De deurmat op maat laten maken

Geen enkele entree is hetzelfde. Het is daarom handig dat u de deurmat voor uw winkel of kantoor precies op maat kan laten maken zodat deze precies aansluit. U kunt er zelfs voor kiezen om wel of geen rubberen rand eromheen te laten maken. Meestal is dit standaard maar het kan zijn dat u de deurmat op maat wil (laten) insnijden. Dit is ook een keuze waar u over moet nadenken bij het bestellen van een deurmat.

De hoogte van de mat

Natuurlijk moet de deur nog wel open en dicht kunnen. Als de mat te dik is kan dit erg vervelend zijn. Let daarom op de totale hoogte van de mat. Meestal is dit te vinden in de specificaties van de mat.




Voor langdurig gebruik, kies een wasbare deurmat

Vaak zijn textiele deurmatten wasbaar tot 60º maar zeker niet elke leverancier levert deze wasbare deurmat. Kijk daar dus goed naar. Het betekend overigens niet dat u de mat zelf kunt wassen. U zult dit moeten laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Vaak kan de leverancier van uw deurmat ook zorgen dat deze van tijd tot tijd gewassen wordt. Zo blijft uw entree er altijd keurig en uitnodigend uitzien.

Antislip door de rubberen rug

officieel is een mat antislip wanneer er sprake is van een rubberen rug. Er zijn ook matten met een PVC rug. Deze is officieel niet antislip maar zal niet spontaan wegglijden. Wordt de mat intensief gebruikt, dan kunt u het beste een mat nemen met een rubberen rug. Stel de veiligheid van uw bezoekers / klanten altijd voorop!

Zo ziet u maar, er valt nog hoop te kiezen tijdens het bestellen van een deurmat voor thuis, winkel of kantoor. Laat u daarom ook altijd adviseren wanneer u bijvoorbeeld een offerte opvraagt. De keuze voor de juiste deurmat kan u erg veel profijt brengen. Daarentegen, de keuze van een onjuiste deurmat kan u een hoop irritaties geven. Kies voor een leverancier waar u goede onafhankelijke (Google) reviews over leest. Dan weet u zeker dat u te maken hebt een specialist op gebied van deurmatten.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: adlogomat
Aantal keer gelezen: 1204x
Toegevoegd: 08-08-2019 10:19
Gewijzigd: 09-08-2019 09:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3257 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!