Tuintrends voor deze zomer

Tuintrends voor deze zomer

Tuintrends voor deze zomerElk jaar zijn er weer nieuwe trends op gebied van de inrichting van je tuin. Wij zetten de belangrijkste trends voor je op een rijtje!

Zodra de zon begint te schijnen, willen we het liefst buiten zijn. Een drankje op het terras of gewoon lekker in je eigen achtertuin. Maar hoe zorg je er nou voor dat je tuin er ook dit jaar weer mooi bij ligt? Elk jaar zijn er weer verschillende trends om toe te passen. We snappen dus best dat je door de bomen het bos even niet meer kan zien. Daarom laten we je in dit artikel de nieuwste trends op gebied van de tuin zien!

Een oase van rust

Tegenwoordig hebben we best wat ballen hoog te houden. Werken, boodschappen, huishouden, sporten, contact met vrienden onderhouden, zorgen dat je kids op het rechterpad blijven en als er dan ergens nog een klein gaatje te vinden is mogen we wat tijd aan onszelf besteden. Maar hoort het wel zo te gaan? Moeten we niet meer tijd aan onszelf besteden? De zomer is daar een goed moment voor. Neem een paar daagjes vrij en ga lekker de tuin in.

Over een oase van rust gesproken: kijk eens naar bloemen en planten die niet alleen zorgen voor een rustig geheel in de tuin, maar ook echt rustgevend werken. Lavendel (of lavender) is hier een goed voorbeeld van, maar ook eucalyptus is erg geschikt. Lavendel staat slechts een paar weken in het jaar in bloei, maar de eucalyptus doet het het hele jaar mooi. Gelukkig kleuren deze planten ook nog eens mooi met elkaar. Heerlijk tot rust komen in een tuin vol heerlijke, rustgevende geuren!

Meubels voor binnen én buiten

We zijn steeds vaker bezig met duurzaamheid en niet alleen wat betreft ons energieverbruik. Ook in het interieur zien we steeds vaker meubels gemaakt van duurzame materialen. En wat tegenwoordig ook erg populair is, zijn meubels die zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden. Denk aan de kuipstoelen voor de eettafel of leuke bijzettafels. Tegenwoordig heb je ook speciale banken voor binnen en buiten waarvan de kussens gemaakt zijn van een speciale stof die waterdicht is. Zo blijf je nog jarenlang genieten van je meubels.

Dit is vooral een goede tip als je een wat krapper budget hebt. Heb je gespaard voor je nieuwe tuin en wil je nu eindelijk wat sfeer en warmte toevoegen aan je tuin? Een loungebank is voor velen onmisbaar in de tuin. Het biedt een heerlijke plek om te zitten met vrienden of even een oogje dicht te doen na een lange werkdag. Je hebt nu ook loungebanken met opbergruimte onder de zitplaatsen. Perfect voor mensen met een wat kleinere tuin!

Genieten van je privacy

Privacy is altijd al erg waardevol geweest, maar sinds kort zijn we er ook echt bewust mee bezig. En zodra jij in je zwemkleding ligt te zonnen in de tuin, heb je liever geen pottenkijkers. Een parasol, terrasoverkapping of schaduwdoek is dan zeker geen overbodige luxe. En deze opties zorgen er ook nog eens voor dat je niet volledig in de zon ligt, waardoor de kans op verbranden een stuk kleiner wordt. Want de zon in Nederland kan best gevaarlijk zijn..

Populaire kleuren voor in de tuin

Waar je voorheen altijd kleuren als bruin en grijs zag, staan we nu open voor meer kleurgebruik. Kleuren als groen, blauw, wit en zelfs paars zijn nu erg populair. Dan bedoelen we wel de natuurlijke varianten van deze kleuren. Geen felgroen, maar een vergrijsde groen zoals je in veel woonmagazines ziet. En geen spierwit, maar gebroken wit omdat dit vaak een stuk meer warmte geeft. Deze kleuren zijn ook nog goed met elkaar te combineren in meubels en accessoires. Neem vooral een kijkje op Pinterest, Instagram of leuke woonblogs om te zien hoe deze kleuren toegepast kunnen worden.


De muren optimaal gebruiken

We kijken vaak alleen naar de invulling van de vloer, maar vergeten daar vaak de muren bij. En dat terwijl het 'aankleden' van de muren of schutting juist extra warmte kan geven. Klimop is weer terug van weggeweest en is perfect voor wanden waar je even geen raad me weet. Maar ook spiegels voor in de tuin zijn steeds populairder geworden. Deze kan je aan een wand monteren, maar ook tegen de wand zetten. Zo kan je de spiegel ook nog op andere plekken zetten als je de inrichting van je tuin weer eens om wilt gooien.

Een buitenkeuken plaatsen

Nu het steeds lekkerder weer wordt, leven we steeds meer buiten. En dat doen we niet alleen, maar samen met onze familie en vrienden. Een lekker drankje, een hapje en aan het eind van de middag steken we ook nog even de barbecue aan. Veel mensen hebben al een barbecue in de tuin of in de schuur staan. Maar waarom maak je er geen speciale plek van. Een échte buitenkeuken, hoe tof is dat? Inclusief een mooi kastje voor wat servies. Niet alleen leuk als je met je gezin buiten wil eten, maar ook wanneer je een verjaardag hebt bijvoorbeeld!

De avond afsluiten met veel gezelligheid

Je hebt een zongebruind kleurtje gepakt, gelijk ook wat vitamine D opgedaan, je vrienden en familie zijn langsgekomen en je hebt ze een heerlijke maaltijd aangeboden. En aan het eind van de avond is het tijd om nog even wat herinneringen uit de oude doos te halen. Die leuke vakanties, de foto's van een aantal jaar geleden, feestjes en andere gezellige momenten die jullie samen hebben gedeeld. Jammer genoeg kan je niet altijd bouwen op het weer tijdens de zomer hier in Nederland, want 's avonds kan het best afkoelen. Zorg daarom dat je wat dekens hebt klaarliggen voor jou en je gasten, zodat ze het niet koud kunnen krijgen. En als je het echt goed wil aanpakken, investeer je in een mooie vuurtafel. Bij een vuurtafel is een inbouwbrander in het midden van de tafel geplaatst en er is daarnaast nog voldoende plek voor je hapjes en drankjes. Heb je nou niet zo'n grote tuin? Dan is een vuurzuil ook een leuke optie!

Sfeerverlichting

Nu we het toch over licht en warmte hebben, laten we het dan ook nog even hebben over sfeerverlichting. Want dat is ook niet geheel onbelangrijk. Spots waren tot een jaar of twee geleden erg populair. Maar nu kiezen we toch voor wat warmere bronnen van licht. De lichtslingers zijn bijvoorbeeld erg populair nu. Of kijk naar dimbare spots, waarvan je de warmte van het licht ook nog mee kunt bepalen. Zo is je tuin tot in de late uurtjes sfeervol.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: demiwebleaders
Aantal keer gelezen: 1442x
Toegevoegd: 30-07-2019 09:16
Gewijzigd: 30-07-2019 10:49

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!