Dam in Amsterdam

Uit in Amsterdam: de 12 leukste locaties!

Dam in AmsterdamAmsterdam is de grootste stad van Nederland en wordt vaak ook wel als het centrum gezien. Het is dan ook niet zo vreemd dat het uitgaansleven hier bruisend en vernieuwend is. In de stad Amsterdam vind je een mix van allerlei verschillende culturen en dit zie je ook weer terug in het uitgaansleven. Wil jij uit in Amsterdam? Wij hebben hier voor jou de 12 leukste locaties op een rijtje gezet!

1. Paradiso

Misschien wel de meest bekende uitgaansgelegenheid van Amsterdam: Paradiso. Vroeger was het een kerk, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een ware poptempel. Op het poppodium hebben in de afgelopen jaren verschillende grote namen opgetreden. Elke dag vindt er wel een concert plaats van grote artiesten of minder bekende artiesten. Paradiso bestaat uit een grote en een kleinere zaal. De capaciteit van de grote zaal ligt op de 1500 bezoekers. Ook in de kelder vinden nog regelmatig optredens plaats. De club is gelegen aan de Weteringschans vlakbij het Leidseplein en trekt ook veel toeristen aan.

2. Melkweg

Paradiso is misschien wel de meest beroemde uitgaansgelegenheid in Amsterdam, de Melkweg komt op een goede tweede plaats! Ook hier kun je dagelijks terecht voor een concert, een evenement of een feest. Het gaat hier niet alleen om muziek en feestjes, maar ook om film, fotografie, dans/theater en mediakunst. In de Melkweg hebben eveneens al diverse bekende artiesten opgetreden, zoals de Foo Fighters en N.E.R.D. De club is gelegen aan de Lijnbaansgracht nabij het Leidseplein.

3. Escape

De club Escape mag zeker niet worden vergeten in dit lijstje. Het behoort nu al jaren in de top drie van de meest populaire clubs van Amsterdam. In tegenstelling tot de Melkweg en Paradiso ligt deze club niet nabij het Leidseplein, maar op het Rembrandtplein. De club is uitgerust met een modern interieur, prachtige verlichting en veel visuele effecten. Je kunt op een hogere verdieping ook van tevoren even een hapje eten in een café dat ook bij de club hoort.

4. Bitterzoet

Een hippe club gelegen in het hart van Amsterdam is Bitterzoet. Deze naam klopt eigenlijk precies bij het programma. De muziek varieert namelijk steeds en je kunt kiezen voor een avond ‘bittere’ of ‘zoete’ muziek. Je vindt hier echt van alles, bijvoorbeeld indie, rock, hiphop of reggae, maar ook funk, punk of ska. De focus van de organisatoren ligt meestal bij opkomende talenten en zo wordt er een variatie aan bands, muzikanten en dj’s samengebracht. Bitterzoet is niet alleen een club; je kunt hier ook een optreden, een concert of een tentoonstelling bekijken.

5. Club AIR

Wil je uit in Amsterdam en houd je wel van moderne, hippe clubs? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan club AIR! Dit is een van de meest trendy clubs in de hoofdstad en de inrichting is ultramodern. Er wordt een vast programma per week aangeboden, maar er zijn ook afwisselende feestjes. Club AIR heeft voornamelijk bekendheid gekregen door de Amsterdamse serie Penoza, maar als je er binnenkomt zie je ook dat de club niet voor niets zo populair blijft.

6. De School

De club Trouw moest vorig jaar helaas de deuren sluiten, maar nu zijn de organisatoren van deze club een nieuw project gestart: De School. Deze uitgaansgelegenheid heeft net als club Trouw in het verleden een 24-uursvergunning. De club zelf is echter wel alleen tot in de vroege uurtjes open en daarna gaat er een ander gedeelte van het gebouw open. De School bestaat uit een concertpodium, een café, een restaurant en een sportschool die allemaal op verschillende gedeelten van de dag open zijn. Als je er niet van houdt om steeds tussen de toeristen te staan, is De School zeker de juiste plek om heen te gaan. Hier komen namelijk vrijwel geen toeristen.

7. ClubNL

ClubNl is misschien wel een van de eerste lounge clubs in Nederland. Het gebouw is gelegen nabij de Dam en de club is elke avond geopend. Je kunt hier niet alleen lekker ontspannen, maar je kunt ook de hele nacht dansen op de schitterende dansvloer. Het is een chique club met een prachtig decor van rood fluweel. Verschillende bekende artiesten – zoals P. Diddy en Mick Jagger – hebben deze club in Amsterdam al bezocht. Als jij hier nog niet bent geweest, raden wij het je aan om hier zeker een keer langs te gaan!

8. Jimmy Woo

Een beroemde club gelegen aan het Leidseplein is Jimmy Woo. Deze uitgaansgelegenheid moet je zeker eens een bezoekje brengen. Er zijn duizenden lichten in de club aangebracht en er wordt ook veel gebruik gemaakt van diverse visuele effecten, waardoor het net lijkt of je in een club in Parijs of New York staat. Verder zie je in deze club veel Chinese en Oosterse elementen terug. Wil je even lekker relaxen? Dan kun je plaatsnemen aan een van de tafeltjes in de grote loungeruimte.

9. Radion

Een iets minder bekende uitgaansgelegenheid is de Radion. Het is gevestigd op de Broedplaats ATCA in Amsterdam Nieuw-West en bestaat uit een eetcafé, een club en een expo-zaal. Het gebouw was vroeger een tandheelkundig centrum en het gebouw heeft een aparte uitstraling en is op een leuke manier ingericht. In de grote zaal staat een podium dat wordt ingezet voor clubavonden, maar daarnaast ook voor debatten, lezingen en toneel- en dansvoorstellingen. In het eetcafé vinden ook regelmatig optredens plaats en de expo-zaal wordt gebruikt voor seminars, exposities, indoor markten en modeshows.

10. Chicago Social Club

Wil je uit in Amsterdam en zoek je een club met een gezellige en intieme sfeer? Dan is de Chicago Social Club misschien wel precies wat je zoekt! Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in dit een leuke en intieme nachtclub met twee verdiepingen. Het programma is heel variërend, maar vaak wordt er techno of hiphop gedraaid. De Chicago Social Club is echter niet alleen een club, maar tegelijkertijd ook een bar. Als je hier op zondag komt, kun je lekker ontspannen en met je vrienden genieten van een drankje.

11. Sugar factory

Een geweldige club die muziek als kunst ziet is de Sugar Factory. Het programma in deze club is altijd uniek en fris. Je kunt hier lekker dansen op de muziek van een dj of een band, maar er worden ook gezellige salsa nachten georganiseerd. Een variatie aan muzieksoorten dus! Je moet bij deze club wel entree betalen, maar de drankjes binnen zijn niet zo duur. Aan het begin van de avond worden er regelmatig live optredens, theatervoorstellingen en cabaret shows gehouden. Ook zeker heel leuk om een keer mee te maken!

12. Panama

Een echte culturele hotspot in Amsterdam is Panama. Het is hier niet zo druk als bij de andere uitgaansgelegenheden van Amsterdam en dat kan soms echt heerlijk zijn. Je kunt hier komen om te feesten, maar het is ook mogelijk om te lunchen of te dineren bij de Panama. Vroeger was het gebouw een pakhuis, maar dat is nu helemaal veranderd in een hippe club. Er hebben hier al heel wat grote dj’s opgetreden en elk weekend is er weer een nieuw programma.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 4823x
Toegevoegd: 25-02-2016 20:07
Gewijzigd: 30-03-2016 21:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!