Vakantie naar Noord-Holland – tips

Vakantie naar Noord-Holland – tips

Vakantie naar Noord-Holland – tips Een vakantie in eigen land is ontzettend populair – en niet zonder reden. Er zijn een aantal voordelen om op vakantie te gaan in ons eigen kikkerlandje, waaronder het feit dat je niet ver hoeft te reizen, maar ook omdat Nederland ontzettend veel te bieden heeft! Laten we eens kijken naar Noord-Holland.

Vakantie in eigen land – wat zijn de voordelen?

 Een vakantie in het buitenland klinkt natuurlijk super aantrekkelijk. Maar de keerzijde is dat het ook veel stress en gedoe kan opleveren. Wij hebben hier een mooie rijtje opgesomd met redenen om lekker in eigen land op vakantie te gaan.

1. Korte reis

 Als je binnen Nederland gaat reizen, dan heb je maar een relatief korte reis. Wat heerlijk! Geen lange wachttijden op het vliegveld, niet uren lang in de file bij grote drukke steden, maar gewoon binnen handbereik.

2. Er is geen taalbarrière.

 In Nederland kun je je gewoon overal verstaanbaar maken en zal het je niet overkomen dat je een winkel of restaurant binnenstapt en de taal niet begrijpt.

3. Prachtige natuur en duinlandschappen 

Nederland heeft zo ontzettend veel mooie plekjes en natuurgebieden. De kans is groot dat je wordt verbaasd van al het moois dat Nederland eigenlijk te bieden heeft waar je zelf nog niets vanaf wist. Wist je namelijk dat er in Nederland 21 nationale parken zijn? En dat in deze parken alle grote ecosystemen, zoals bossen, duinen, heide, laagveen en vennen te vinden zijn? Deze natuurparken bieden de ideale plek om een heerlijke wandel- of fietstocht te maken. Vind je het leuker om met een gids op pad te gaan? Ook dat is mogelijk! Kijk op de website van de anwb naar de precieze locaties en mogelijkheden.

4. Ook in Nederland vind je zon, zee en strand

Het is absoluut niet nodig om hiervoor helemaal naar het buitenland te gaan. De prachtige kustgebieden hebben in de zomer vaak volop zon en lange zonuren. Vergeet je zwemkleding dus zeker niet in te pakken zodat je ook een frisse duik kan nemen in de zee. De frisse zeelucht doet een mens goed.

5. Het is makkelijk om je hond mee te nemen

Jouw trouwe viervoeter hoort natuurlijk net zo goed bij de familie. Wanneer je de auto pakt en binnen Nederland op vakantie gaat is het weinig moeite om je hond mee te nemen. Kijk van tevoren natuurlijk wel goed bij welke accommodaties je hond wel of niet welkom is. Gelukkig mag het tegenwoordig in steeds meer vakantiehuizen en appartementen!

  

Vakantie Noord-Holland

Misschien vraag je je af, waar in Nederland je dan heen zou willen gaan. In dit artikel lichten wij toe wat je allemaal kunt doen tijdens een vakantie in Noord Holland, en dan specifiek in de kop van het Noord-Hollandse kustgebied omdat het hier echt prachtig is. Het is niet voor niets dat de kustlijn van Noord-Holland wereldberoemd en een ontzettend populaire vakantiebestemming is. Het prachtige duinlandschap, de mooie bosgebieden en de langgerekte kustlijn hebben alles in huis voor een ontspannen vakantie. Maar naast de natuur is het in de kustdorpjes ook ontzettend gezellig en is er veel te doen zoals shoppen en een hapje eten. Wat kun je allemaal doen in de regio (kop van Noord Holland)?

Callantsoog

Callantsoog is van oudsher een van de mooiste, maar ook een van de eerste badplaatsen van Nederland. Callantsoog staat bekend om het gezellige dorpscentrum en de unieke ligging vlak bij het strand en de duinen. In ongeveer 3 minuten loop je van het strand naar het dorpsplein. Hoe ideaal!
Een van de leuke dingen aan Callantsoog is het feit dat de kleinschaligheid hier nog steeds aanwezig is. Er zijn een aantal gezellige winkels, terrassen en restaurants die samen de sfeer weten te houden. Als je hier heen komt in de zomer, dan is er veel vertier zoals muzikale evenementen, dorpsfeesten en markten.

Groote Keeten

Groote Keeten is een kustdorp iets ten noord van Callantsoog. In Groote Keeten vind je het breedste strand van de regio. Met ongeveer 300 inwoners vind je in dit dorp vooral rust en de mogelijkheid tot een ontspannen vakantie aan het strand. In Groote Keeten vind je veel verschillende vakantieverblijven van luxe appartementen tot gezellige bungalows. Ook hier zijn er in de zomer veel activiteiten in het dorp, en is het in de winter met name wat rustiger.

Natuurreservaat Het Zwanenwater

Het unieke natuurreservaat ‘Het Zwanenwater’ ligt iets ten zuiden in de duinen. Dit gebied omvat 600 hectae met uitzichten vanaf duintoppen, heideveldjes, bloemrijke duinvalleien en moerasbosjes. Hier zijn erg zeldzame planten te vinden en de twee duinmeren zijn echte blikvangers.
‘Het Zwanenwater’ is een fantastische plek om diverse vogels te spotten. Tijdens de trek komen hier veel vogels tot rust en bouwen ze een nestje. Bekijk ze goed vanaf een van de drie overdekte vogelkijkhutten. Kijk in de agenda op de site en ontdek verschillende wandelingen en speurtochten. Ook vind je hier bezoekersinformatie en nieuws.

Bergen

Wat mij betreft is Bergen echt een pareltje. Dit idyllische dorpje, van oorsprong een kunstenaarsdorpje, heeft alles. Het is dichtbij het strand, het centrum bruist, en het heeft een unieke ligging tussen bos en duin. In het midden van het centrum vind je de Ruïnekerk, en hiernaast zijn er markten, boetiekjes, terrassen en restaurants. Bergen is ontzettend charmant en echt een plek die thuis hoort tijdens een vakantie in Noord Holland.

Julianadorp

Ook Julianadorp is een geliefde plek bij jaarlijks terugkerende vakantiegangers. Een voorname reden hiervoor zijn de vele zeer goed uitgeruste bungalowparken. Daarnaast behoort het gebied rondom het dorp tot de zonnigste gemeenten van Nederland. Met een uitstekende ligging aan de duinen en zee trekken elk jaar weer vele vakantiegangers naar deze gezellige kustplaats. Net als Callantsoog en Groote Keeten zijn hier in de zomer vele gezellige activiteiten.

Sint Maartenszee

De badplaats Sint Maartenszee vult voornamelijk een toeristische functie. In de zomer is er veel te doen en te zien, en in de winter is de rust weer teruggekeerd. Sint Maartenszee is echt een vakantiedorp en je kunt er een aantal verschillende vakantieparken en campings vinden. Een kleine wandeling van ongeveer 10 minuten brengt je al op het mooi brede strand. Geniet van een heerlijk drankje op een van de twee strandpaviljoens.

Conclusie 

Kortom, al deze mooie plaatsjes en redenen zijn de ideale trekpleister voor veel jaarlijks terugkerende vakantiegangers. Je kunt hier optimaal genieten van de rust, maar ook allerlei sportieve activiteiten ondernemen zoals wandelen, fietsen, zwemmen en nog veel meer. Ook is hier veel vertier voor kinderen te vinden zoals bijvoorbeeld een subtropisch zwemparadijs en vele speelplaatsen!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Joep1981
Aantal keer gelezen: 1692x
Toegevoegd: 13-07-2020 13:55
Gewijzigd: 14-07-2020 10:20

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!