vakantiewoning

Vakantiewoning kiezen, tips

vakantiewoningJe wil graag op vakantie, maar je hebt nog geen idee waar je naar toe wil? Dan wordt het de hoogste tijd dat je gaat bekijken welke plaatsen je aanspreken. Hoe kun jij je vakantiewoning laten stralen? In dit artikel vind je leuke tips zodat je snel je vakantiewoning kunt kiezen!

Vakantiewoning in eigen land

In eigen land op vakantie kan op verschillende manieren:

 • In een vakantiewoning, een kamer in een hotel of appartement aan zee;
 • In een vakantiewoning, in een appartement of hotel op een park, of attractiepark;
 • In de natuur in een boomhut (kamperen erg leuk voor kinderen), een vakantiewoning of (sta)caravan;
 • Dichtbij de stad en andere bezienswaardigheden in een hotel of appartement.

Voor de meest populaire vakantieplaatsen is het belangrijk om tijdig te reserveren, zeker als je in het hoogseizoen wilt boeken. Een seizoenplaats is ook mogelijk als je wat vaker per jaar op vakantie wilt gaan, wellicht elk weekend. Heb jij een ideale vakantieplek gevonden, waar je zeker weer terug wilt komen? Boek meteen de volgende vakantie bij de receptie als je de sleutel inlevert en je bent verzekerd van deze fijne plaats. Het is altijd fijn om er even tussenuit te gaan, zorg er daarom voor dat je je geen zorgen hoeft te maken over alles om je heen. Laat zoveel mogelijk regelen en dan geniet je echt van deze mooie dagen!

Met welk doel ga je op vakantie?

Hoe en waar je wilt verblijven tijdens je vakantie is afhankelijk van het doel van je vakantie. Er zijn veel doelen waarom je een vakantie boekt. Hieronder volgen er enkele:

 • Je wilt de omgeving van de vakantieplaats gaan bekijken. Je kunt dan wellicht elke vakantie een andere provincie kiezen en van daaruit de omgeving gaan bekijken en de bezienswaardigheden bezoeken; uitstapjes maken vanaf je vakantieverblijf. Je zult in de meeste gevallen al een planning hebben gemaakt wat je wilt gaan bezoeken en bekijken.
 • Je wilt vooral rust. Kies een vrijstaande vakantiewoning op een rustig park, waar je in je tuin in alle rust kunt genieten van de natuur en een mooi boek. Ook als fotografie je hobby is, kun je daar volop vooruit.
 • Je gaat voor de watersport. Je reserveert een kamer in een hotel, of een appartement aan zee of een ander water. Je kunt ook kiezen voor een stacaravan, waarin je veel ruimte tot je beschikking hebt en na de watersport heerlijk kunt kamperen en van het buitenleven kunt genieten.
 • De kinderen moeten fijn en veilig kunnen spelen. Een vakantiepark met vakantiewoningen voor gezinnen zorgt ervoor dat de kinderen heerlijk kunnen spelen, vriendjes maken en door een animatieteam bezig worden gehouden op een heel leuke manier, zodat ook de ouders even vrij zijn.
 • Je wilt veel gaan stappen, uitgaan met vrienden. Het huren van een appartement of hotel in de stad zorgt ervoor dat je dichtbij je vakantieverblijf kunt gaan stappen. Een vakantiewoning kan ook, maar vaak ligt deze wat verder van het uitgaansgebied af.
 • Je wilt de natuur in, veel fietsen en wandelen. Je kunt kiezen voor een vakantiewoning, een hotel, een appartement, een (sta)caravan, of een camper. Het meest ideale is een vakantiewoning, een caravan of een camper, omdat je dan je fiets mee kunt nemen. Zit je in een hotel of appartement dan moet je een fiets huren. In een vakantiewoning op een park zit je meestal dicht bij de natuur. Je neemt een fietsroute of wandelroute en jouw vakantiewoning is het vertrekpunt.

Vakantiewoning in het buitenland

Online vind jij een groot aanbod aan vakantiewoningen in het buitenland. Heb je een favoriete plek, boek dan snel, want deze vakantiewoningen zijn bij anderen wellicht ook erg geliefd. Om niet achter het net te vissen reserveer jij je vakantiewoning ruim op tijd. De vakantiewoningen die je kunt huren in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië enz. worden online goed omschreven. Je kent de ligging, de prijs, vaak ook de klantwaardering. Er staat vermeld of je huisdier al dan niet mee mag, of er een zwembad aanwezig is, hoe de ligging is (op loopafstand van het strand bijvoorbeeld) enz. Dit alles zorgt ervoor dat jij straks begint aan een top vakantie. Sluit een annuleringsverzekering en een reisverzekering af.

Zorg dat je de kosten kent, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Denk daarbij aan de toeristenbelasting bijvoorbeeld en andere toeslagen voor beddengoed, handdoeken enz. of afrekeningen van gas, water, elektra, maak duidelijke afspraken en zet deze op papier. Ken je iemand die in het buitenland woont, dan kun je aan woningruil doen. Maak daarover duidelijke afspraken. Je kunt ook in je eigen land aan woningruil met particulieren doen. De ervaringen lopen uiteen, van zeer geslaagd tot en met dat doen we nooit meer! Een andere optie is om in het buitenland of in eigen land een vakantiewoning te kopen. Oriënteer je vooraf goed wat de regels daarvoor zijn en uiteraard over de aankoop en de bijkomende kosten.

Maak van je eigen huis een vakantiewoning

Heb je dit jaar geen geld voor een vakantie buitenshuis? Maak van je eigen huis een vakantiewoning. Ook zonder een financieel probleem kiezen mensen er regelmatig voor om thuis te blijven in hun vakantie. En dat kan erg gezellig en zeer rustgevend zijn. Je moet dan wel enkele zaken aan de kant zetten:

 • Zet je werktelefoon uit.
 • Ruim je huis helemaal op en poets het voordat de vakantie begint en je kunt de boel in de vakantie de boel laten. 
 • Maak geen afspraken bij de tandarts bijvoorbeeld, zorg dat je enkele weken geen enkele verplichting hebt.
 • Zorg dat er boodschappen in huis zijn, zodat je ook daarvoor niet telkens weg moet.
 • Kleed je eenvoudig, of gebruik kleding die je van plan bent weg te doen (scheelt je in de was).
 • Leg wat boeken en films klaar en ga naar buiten als de zon schijnt, niet nog even dit en nog even dat afwerken, maar meteen genieten, HET IS VAKANTIE.
 • Zet de knop om, niets doen is NIET zonde van de tijd.
 • Sta eens heel vroeg op en geniet van de natuur, de vroege vogels, de stilte.
 • Deel de dag in zoals jij dat wilt.
 • Haal wat lekkers bij de bakker.
 • Koken hoeft niet elke dag, brooddag of pannenkoeken eten is ook lekker.
 • Laat je dag niet verpesten door slecht weer. Je kunt binnenshuis genoeg doen om je te vermaken: lezen, film kijken, legpuzzel maken, kruiswoordpuzzels enz. maken, knutselen, schilderen. Wellicht ontstaat er deze vakantie een nieuwe hobby.
 • Heb je een huisdier? Geniet daar extra van en geef hem of haar extra aandacht, je hebt de tijd!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 2609x
Toegevoegd: 09-05-2016 06:37
Gewijzigd: 31-05-2016 01:00

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!