Goedkoop reizen met dus bus

Goedkoop reizen: hoe doe je dat?

Goedkoop reizen met dus busHeb je niet veel spaargeld en wil je toch gaan reizen? Ook al heb je niet zoveel geld te besteden, het is wel degelijk mogelijk om op reis te gaan! Er zijn zelfs personen die een reis maken terwijl ze helemaal geen geld hebben. Wil jij ook goedkoop reizen? We geven je in dit artikel een aantal adviezen om tijdens je reis op een voordelige manier rond te komen.

Vervoer naar bestemming

Als je wilt gaan reizen,  heb je in ieder geval vervoer nodig om in een ander land te komen. Veel mensen boeken een vliegtuig of de trein naar het land waar ze naartoe willen en dit kan heel wat kosten met zich meebrengen. In de meeste gevallen is de bus echter een stuk goedkoper. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om met de bus te gaan, omdat dit soms echt te ver is. Maar als je wilt reizen naar landen als België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje, kun je vaak net zo goed voor de bus kiezen en zo een heleboel kosten besparen.

Wil je echt goedkoop reizen en zo min mogelijk aan vervoerskosten kwijt zijn? Kijk dan niet voor een reis naar een bepaalde bestemming (of meerdere specifieke bestemmingen), maar probeer te ontdekken naar welke bestemmingen je het goedkoopst kunt reizen. Bepaal aan de hand van de prijzen voor vervoer naar welke verschillende bestemmingen je precies wilt reizen.

Let ook op de data waarvoor je wilt boeken. Als je je tijd flexibel kunt indelen, is het vaak beter om de prijzen van verschillende data te vergelijken en zo de data uit te kiezen waarop je gaat reizen. Kijk ook eens naar lastminute vliegtickets, want die kunnen vaak ook heel voordelig zijn.

Vervoer op de bestemming

 

De meeste reizigers zijn ook heel wat geld kwijt aan openbaar vervoer op de plaats van bestemming. Je hoeft hier echter helemaal niet zoveel geld aan uit te geven. Het is vaak het beste om zoveel mogelijk te lopen; zo zie je ook veel meer van de stad of het dorp. Alleen wil je op het moment dat je aankomt waarschijnlijk niet met al je bagage kilometers lopen naar je verblijfplaats en hetzelfde geldt natuurlijk voor de terugweg naar de vervoersplaats.


Kijk dan welke optie het goedkoopst is om te reizen in de stad. De tickets voor de bus, metro en tram zijn vaak dezelfde prijs en over het algemeen ben je met deze vervoersmiddelen voordeliger uit dan met de trein. In veel steden kun je eenmalige tickets kopen, meerdere tickets met een korting of een onbeperkt reizen ticket voor een beperkt aantal dagen. Kijk daarom goed wat de voordeligste optie is als je tickets voor het OV wilt kopen. Je kunt soms nog goedkoper uit zijn door een fiets te huren in de stad, maar dit is niet altijd even handig met veel bagage.

Verblijf

Veel mensen denken direct aan een hotel als ze willen gaan reizen. Dit is echter de allerduurste optie en helemaal niet zo gezellig. Een hostel is al een stuk voordeliger en je ontmoet hier ook andere toeristen. Meestal deel je een kamer met een aantal personen, wat misschien niet zo comfortabel is, maar wel heel gezellig. Je kunt er echter ook voor kiezen om een tent mee te nemen en op een goedkope camping te gaan staan of als het mogelijk is gewoon gratis in een weiland.

Een andere manier om goedkoop te reizen is door middel van Couchsurfing. Via deze website kun je een persoon vinden die in jouw plaats van bestemming woont en een slaapplaats aanbiedt. Je kunt hier dan gratis overnachten en meteen ook een lokaal persoon ontmoeten. Zo kun je echt het leven meemaken van de lokale bevolking en iets leren over de cultuur.

Eten & drinken

Goedkoop reizen kan alleen als je echt let op de dingen die je koopt. Als je op reis bent, koop je namelijk heel snel dingen die je anders niet zou kopen. Een leuk souvenir, een mooie jurk of een dure zonnebril: heel leuk, maar dit gaat je ook veel geld kosten. Daarnaast willen we allemaal uit eten, omdat we het eten in de stad willen proeven. En we moeten natuurlijk ook even een drankje doen op dat schitterende plein. Maar zijn deze dingen allemaal echt wel nodig?

Eten en drinken zijn eigenlijk de enige dingen die je echt nodig hebt. Om geld te besparen kun je het beste zo vaak mogelijk naar de supermarkt gaan en zelf eten koken. Als je ervoor kiest om via Couchsurfing een slaapplaats te zoeken, kun je samen met je host een lokale maaltijd bereiden en zo toch genieten van een lokaal gerecht.

Qua drinken kun je proberen zoveel mogelijk water te drinken uit de kraan. Is het niet mogelijk om uit de kraan te drinken in het land waar je aan het reizen bent? Flesjes water uit de supermarkt zijn vaak ook goedkoper dan andere soorten drinken, dus is het alsnog beter om voor water te kiezen. Daarbij is water ook nog eens gezond!

Bezienswaardigheden

Natuuurlijk wil je tijdens het reizen wel een aantal dingen zien op je plaats van bestemming. Een rondleiding, tourbus of rondvaartboot brengt de nodige kosten met zich mee, maar is dit eigenlijk wel nodig? Als we zelf met een kaart door de stad lopen, zien we vaak net zoveel. En op internet kun je zelf de informatie vinden over de bezienswaardigheden.

Wil je naar binnen in een bepaald gebouw of wil je een bezoekje brengen aan een museum? Soms is dit gratis, maar in veel gevallen kost dit eveneens geld. Personen die echt goedkoop reizen kunnen beter zo min mogelijk geld uitgeven aan het bezoeken van bezienswaardigheden. Het is vaak net zo leuk om de buitenkant te bekijken en de architectuur in de stad te bewonderen. Natuurlijk wil je wel een aantal bezienswaardigheden bezoeken, maar bedenk goed wat je het liefst wilt zien. Maak vervolgens een weloverwogen keuze en probeer zo min mogelijk geld uit te geven.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 7057x
Toegevoegd: 25-10-2015 11:01
Gewijzigd: 27-10-2015 11:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!