Tips om een zorgeloze vakantie tegemoet te gaan

Tips om een zorgeloze vakantie tegemoet te gaan

Tips om een zorgeloze vakantie tegemoet te gaanDroom jij ook al van de zee en het strand tijdens je komende vakantie? Voordat je aan deze vakantie kunt gaan beginnen, zijn er verschillende zaken die geregeld moeten worden. In dit artikel geven we je enkele tips, die je helpen om een zorgeloze vakantie tegemoet te gaan. Kies jij voor een vliegvakantie, of reis je per auto naar het land van bestemming? Ook vakantie in de trein wordt populairder.

Bepaal je vakantiebestemming ruim voor vertrek

Voorheen was het niet ongebruikelijk om tot een laat moment te wachten met het boeken van de vakantie. Een last-minute korting kon destijds behoorlijk oplopen! Tegenwoordig zien we deze kortingen steeds minder vaak en blijkt het voordeliger te zijn om een vakantie al vroeg in het jaar te boeken. Is het niet vanwege de prijs, dan is het wel vanwege het ruimere aanbod waarvan je vroeg in het jaar profiteert. Kies je voor een vakantie naar het buitenland, of blijf je binnen Nederland? Door je vakantiebestemming ruim voor vertrek uit te zoeken, kun je direct een accommodatie boeken, vliegtickets reserveren of een controle voor je auto inplannen. In de inleiding van dit artikel werd al beschreven, dat ook een vakantie met de trein steeds populairder is. Denk bijvoorbeeld aan een rondrit door Europa! In de nacht slaap je in de trein, om overdag steden te bezoeken. Ook voor zo’n treinreis dien je tickets op tijd te boeken.

Online vergelijkingstools voor vlieg- en treintickets

Om verzekerd te zijn van de goedkoopste vlieg- en treintickets voor je vakantie, is het slim om een online tool te gebruiken. Er zijn verschillende websites, waarop je deze tickets snel en eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Wist je dat vliegtickets vaak het goedkoopst zijn, wanneer je deze voor een doordeweekse dag boekt? Een dinsdagavond blijkt vaak bijvoorbeeld een goed moment te zijn om te vliegen. In het weekend zijn de vliegtickets relatief duur. Evenals op een vrijdagavond! Om geld te besparen op je reis kan het slim zijn om hier rekening mee te houden. Probeer bij een treinreis door Europa tickets voor vaste plekken te boeken, in plaats van tickets die op ieder moment te gebruiken zijn. In het hoogseizoen kunnen de treinen al snel vol zitten.

Alles voor je auto regelen bij een vakantie

Wanneer je voor een autovakantie kiest, is het belangrijk om deze voor vertrek te laten controleren. Zo kunnen versleten onderdelen tijdig vervangen worden en verklein je de kans op pech onderweg. Er is immers niet vervelender, dan stil te komen staan langs de kant van de snelweg in het buitenland. Niet alleen is dit bijzonder gevaarlijk, ook zal men in het buitenland niet altijd even goed Engels spreken om je verder te helpen. Naast een controle van de auto, is het ook slim om een caravan of vouwwagen te laten controleren. Hierbij kijkt men onder meer naar de staat van de banden van de aanhanger, de remkabel en de verlichting. Kritieke onderdelen van de aanhangers!

 

Niet alleen is het belangrijk om de auto voor vertrek te laten controleren. Ook is het slim om bij een vliegvakantie een parkeerplek rond de luchthaven te reserveren. Zeker in het hoogseizoen is het erg druk rond de Nederlandse luchthavens. Dit betekent dat het lastig kan zijn om een plek te vinden, waar je de auto gedurende de vakantie kunt laten staan. Door een plek te reserveren profiteer je van een lage prijs en weet je zeker, dat de auto kwijt kunt. Vanaf deze parkeerplaatsen rijden vaak gratis shuttlebussen naar de vertrekhallen van het vliegveld. Je kunt een parkeerplaats over het algemeen online boeken.Verzekeringen afsluiten voor je aankomende vakantie

Een derde aspect om vooraf aan te denken, zijn de verzekeringen voor je vakantie. Veel mensen sluiten een reis- en annuleringsverzekering af. Een annuleringsverzekering is met name aan te raden, wanneer je de vakantie al vroeg in het jaar boekt. Mogelijk word je ziek, krijg je te maken met een stergeval in de familie of doet er zich een ander probleem voor rond het vertrek naar je vakantiebestemming. Met een annuleringsverzekering wordt een groot deel van de kosten voor je vakantie vergoed in zo’n situatie. Zo kun je op een later moment alsnog op vakantie gaan.

 

Een reisverzekering dekt onverwachte kosten in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan kosten als gevolg van diefstal van je spullen, kosten voor medische behandelingen in het buitenland, enzovoorts. Een Nederlandse zorgverzekering dekt veel van deze behandelingen niet, wanneer ze in het buitenland worden uitgevoerd. Reden genoeg om jezelf hier goed tegen te beschermen met een reisverzekering.

Kort- of doorlopende reisverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je de keuze tussen een kort- en doorlopende verzekering. Vaak geldt dat het bij een vakantie van twee of drie weken goedkoper is om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Ga je langer dan drie weken per jaar op vakantie naar het buitenland, dan is een doorlopende reisverzekering de goedkoopste oplossing. Een online vergelijkingstool kan je helpen om een voordelige verzekering te vinden.

Het inpakken van je spullen voor vertrek

Nu alles geregeld lijkt te zijn voor een zorgeloze vakantie, kun je beginnen met het inpakken van je spullen. Doe dit ruim voor je vertrek naar de vakantiebestemming! Zo heb je nog wat tijd, als blijkt dat je nog spullen moet kopen. Het is verstandig om bijvoorbeeld zonnebrand in Nederland te kopen, wanneer dit in de aanbieding is. In Nederlandse drogisterijen is zonnebrand veel goedkoper, dan wanneer je dit in het buitenland moet kopen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor het speelgoed van je kinderen. Een luchtbed in Nederland kopen is doorgaans goedkoper, dan het kopen van een luchtbed of band in het buitenland. Zeker wanneer je aan het strand verblijft. Je kunt het luchtbed na gebruik bij je accommodatie laten liggen, om deze niet weer in te hoeven pakken.

 

Tip: kijk voor vertrek op internet welke medicijnen je mee kunt nemen naar het vakantieland. Denk bijvoorbeeld aan paracetamol, een kleine EHBO-koffer om eerste hulp te kunnen verlenen en eventueel diarreeremmers. Mogelijk zijn er andere medicijnen, die in bepaalde landen ook goed van pas komen. Op internet lees je hier meer over! Kijk hierbij goed welke medicijnen eventueel meegenomen mogen worden in je handbagage.

De dag van vertrek

Op de dag van vertrek dien je ruim op tijd op het station of de luchthaven aanwezig te zijn. Zo voorkom je dat een file of ander oponthoud voor stress kan zorgen. Op de luchthaven worden de gates vaak enige tijd voor vertrek gesloten. Houd hier rekening mee! Bij een station is dit niet het geval, maar blijft het verstandig om ruim voor vertrek aanwezig te zijn om te voorkomen dat je de trein mist.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 2880x
Toegevoegd: 17-04-2019 08:20
Gewijzigd: 18-04-2019 14:30

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!