Cruciale voorbereidingen voor de vakantie

Cruciale voorbereidingen voor de vakantie

Cruciale voorbereidingen voor de vakantieNa een lange werkdag kan het genieten beginnen. Je gaat namelijk één, twee of misschien wel drie weken op vakantie. Een citytrip in Europa of een reis door Indonesië, even er tussen uit is de ultieme manier om te ontspannen. Voor je écht kan genieten moeten er nog wel een aantal zaken worden geregeld. Wanneer je niet geregeld op vakantie gaat is het van belang om op tijd te beginnen met de voorbereidingen.

Regels handbagage

Het verblijf en de vlucht zijn waarschijnlijk de eerste dingen die je hebt geregeld. De volgende stap is het in kaart brengen van andere voorbereidingen die veel tijd in beslag nemen. Eén van deze voorbereidingen is het controleren van de veiligheidsregels betreft de handbagage. Je kan niet zomaar alles me het vliegtuig in nemen. Elke vliegmaatschappij hanteert haar eigen regels. Daarentegen komen ze grotendeels wel overeen.
De regels beginnen al bij het aantal koffers en/of tassen dat je (gratis) het vliegtuig mee in mag nemen. Per persoon mag je één bagagestuk meenemen in de cabine. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je een tweede tas meenemen. Bij een aantal maatschappijen moet je bijbetalen als je extra bagage mee wil nemen. De afmetingen kunnen per vliegmaatschappij verschillen. De meest gehanteerde afmetingen zijn 55x35x25 cm. Het maximale gewicht van de hangbagage ligt tussen de 7 en 15 kilogram. Er wordt aangeraden om de regels van jouw vliegmaatschappij goed na te lezen.
Naast de afmetingen en het gewicht van de handbagage zijn er ook regels verbonden aan de vloeistoffen in de handbagage. Onder vloeistoffen vallen drinken, body lotion, gel, parfum, tandpasta en vloeibaar make-up. Tijdens een kleine vakantie is de kans groot dat je alleen handbagage mee neemt. Dit scheelt immers ook weer wachttijd bij de bagageband. Wil je toch vloeistoffen meenemen in je hangbagage dan moet je er voor zorgen dat je per product niet meer dan 100 ml meeneemt. In totaal mag je maximaal 1 liter vloeistof per persoon mee nemen. Wanneer je vloeistoffen koopt op het vliegveld is het van belang dat je deze met bon en het plastic tasje bij de hand houdt wanneer je door de douane gaat.

Vervoer/parkeren vliegveld

Wellicht heb je de luxe dat je gebracht kan worden naar het vliegveld. Echter, wanneer je op een onprettig tijdstip vliegt, zul je waarschijnlijk toch zelf vervoer moeten regelen. Het is dan net zo praktisch om zelf met de auto te gaan. Zo hoef je de terug weg op niemand te wachten en kan je je eigen auto in stappen zodat je weer snel thuis bent. Je zal dan wel je auto moeten parkeren op het vliegveld. Op grote vliegvelden zoals Schiphol bevinden zich verschillende parkeergarages waar je je auto veilig kan parkeren. De prijzen van de parkeerplekken zijn afhankelijk van de locatie. Zo kan het zijn dat je nog 10 minuten met een shuttlebus vanaf de parkeerplek naar het vliegveld moet rijden. Voornamelijk in de vakantieperioden is het aan te raden om op tijd een parkeerplek te reserveren. Via een vergelijkingssite is het mogelijk om de goedkoopste parkeerplek op een goede locatie te vinden.

Reis- en/of annuleringsverzekering

Wanneer je op vakantie gaat, wil je zorgeloos kunnen genieten van onder andere de cultuur, het lekkere eten en de rust. Toch is het altijd mogelijk dat er iets gebeurd, je wordt bijvoorbeeld slachtoffer van een straatroof. In dat geval helpt je reisverzekering je. Zij keren onder andere geld bij schade uit. Maar zij kunnen je ook helpen met andere zaken. Daarnaast is het ook verstandig om een annuleringsverzekering te nemen. Als je door onverwachte omstandigheden niet op vakantie kan gaan of naar huis moet tijdens je vakantie, wordt je gedeeltelijk of helemaal schadeloos gesteld. Zo ben je niet al je geld kwijt als je een been breekt net voor je wintersportvakantie. Beide verzekeringen zijn kortlopend en doorlopend af te sluiten. Wanneer je twee weken per jaar op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering al gauw voordeliger dan een kortlopende.


Financiële aspecten

Het is altijd handig om contant geld op zak te hebben. Als je onverwacht vertraging hebt of je transfer toch niet geregeld blijkt te zijn kan het zijn dat je niet kan pinnen. Wanneer je op vakantie gaat naar een ver land, is de kans groot dat euro’s niet geaccepteerd worden. In dat geval zul je geld in een andere valuta moeten meenemen. Het wisselen van geld kan je doen bij een geldwisselkantoor maar ook bijvoorbeeld bij je eigen bank. Echter is het de moeite waard om verschillende wisselkoersen te vergelijken. Wanneer je een groot bedrag af neemt kan het je veel geld schelen. Er zijn namelijk tal van aanbieders.
Buiten contant geld om is het ook belangrijk om voor de vakantie te informeren naar de mogelijkheden om te pinnen op je vakantiebestemming. Wordt je bankpas wel geaccepteerd? Misschien heb je wel een creditcard nodig. Als je buiten Europa op vakantie gaat is het altijd verstandig om een creditcard mee te nemen. Zo kom je nooit zonder geld te staan. Een creditcard wordt nagenoeg overal geaccepteerd. Helaas kan je niet standaard buiten Europa pinnen. Wanneer je van plan bent om te pinnen buiten Europa zal je dit moeten aanpassen in de instellingen van je bankrekening. Dit moet per werelddeel worden aangegeven.

Transfer naar hotel en vervoer in het vakantieland

Wanneer je na een lange reis aankomt op het vliegveld wil je zo snel mogelijk bij je hotel zijn en inchecken. Het is dan ook erg vervelend als je op het vliegveld moet wachten of een taxi moet regelen. Tevens kunnen de prijzen erg hoog zijn wanneer je ter plekke op het vliegveld een taxi moet regelen. Hotels of andere accommodaties bieden vaak de gelegenheid aan om je op te halen van het vliegveld. Het is aan te raden dit van tevoren te regelen. Zo hoef je bij aankomst niks te regelen en heb je een chauffeur die precies weet waar hij moet zijn.

Juridische aspecten

In Europa kan je met je identiteitskaart reizen. Als je op vakantie gaat buiten Europa zal je een paspoort moeten aanschaffen. Doe dit op tijd, want ook hier gaat tijd overheen. Wanneer je bijvoorbeeld naar de verenigde staten gaat heb je een visum nodig. Ook hier gaat veel tijd in zitten waardoor dit op tijd aangevraagd moet worden. Voornamelijk in Afrika maar ook in Azië worden bepaalde vaccinaties aangeraden. Je wil natuurlijk niks oplopen tijdens een vakantie. Doordat sommige vaccinaties pas na een aantal dagen werken en de prijzen erg kunnen verschillen is het aan te raden hier op tijd naar te kijken en te regelen.

Praktische informatie over het vakantieland

Uiteraard heb je uitgebreid research gedaan naar het land waar je naartoe gaat. Maar er zijn ook andere praktische zaken die je niet moet vergeten. Kan je het water bijvoorbeeld drinken? En heb je een wereldstekker nodig? Kan je alles eten of moet je met vers fruit en groenten opletten? Wanneer er een risico is dat je ziek wordt is het handig om hier geneesmiddelen voor mee te nemen zoals diarreeremmers.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1681x
Toegevoegd: 26-11-2018 10:23
Gewijzigd: 26-11-2018 17:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!