hotels Maastricht

Hotels in Maastricht

hotels MaastrichtWil je graag een paar dagen, een weekend, een midweek, een week of langer naar Maastricht? Het is een goed plan om dan te overnachten in een hotel. Er zijn meerdere hotels in Maastricht die je kunt boeken en waar je een prettig verblijf zult hebben. Bekijk in dit artikel de mogelijkheden en gebruik de tips om een leuk hotel in Maastricht te vinden.

Naar Maastricht

Ben je van plan om een keer naar Maastricht te gaan? Wist je dat je dan naar één van de oudste steden van Nederland gaat. Maastricht wordt ook wel het kruispunt van Nederland genoemd. Als je in Maastricht bent kun je door de straatjes van het oude centrum wandelen. België en Duitsland liggen zo dicht bij Maastricht dat je ook daar zo naar toe zou kunnen wandelen. Als je op het Vrijthof bent dan zie je daar veel kleine leuke terrasjes en twee grote kerken, de Sint Janskerk en de Sint Servaaskerk.

Het raadhuis kun je vinden op het marktplein en is gebouwd in de Vlaamse stijl. Het is niet voor niets dat er in Maastricht zoveel hotels zijn, er komen veel bezoekers die graag wat langer blijven dan een dag. In de stad Maastricht kun je overnachten in ongeveer 113 hotels. Van al deze hotels hebben er 16 een binnenzwembad, hoe luxe is dat? Ook heb je in Maastricht vier hotels die een buitenbad hebben. Natuurlijk zijn er altijd mensen die hun huisdier mee willen nemen, hiervoor heb je in Maastricht 64 hotels waar je uit zou kunnen kiezen. In de stad Maastricht heb je 83 hotels waar je ook in een restaurant kunt eten.

Hotels in Maastricht met sauna

Ben je een liefhebber van de sauna dan moet je goed opletten welk hotel je zult nemen. Er zijn in Maastricht 17 hotels die ook een sauna hebben. Je kunt op het moment niet meer zonder de media daarom heb je in Maastricht 113 hotels waar je wifi kunt gebruiken, in 111 van de 113 hotels is het gebruik van wifi gratis. Je hebt ook dames en zeker ook wel heren die graag gebruik maken van een beautysalon, in Maastricht heb je 6 hotels waar je gebruik kunt maken van een beautysalon.

Van de 113 hotels in Maastricht heb je er 105 waar voldoende parkeergelegenheid is. Moet je gebruik maken van een rolstoel dan moet je dit van te voren goed bekijken en regelen, in Maastricht heb je maar 36 van de 113 hotels die rolstoelvriendelijk zijn. Voor het huren van een fiets kun je terecht bij 54 hotels, wil je een fiets huren en het kan niet bij het hotel dan kun je in de stad ook een fiets huren. Ben je een tennisliefhebber dan heb je in Maastricht wat hotels betreft weinig keus, je hebt in Maastricht maar 3 hotels waar je kunt tennissen. Ook voor een golfbaan bij het hotel moet je goed opletten welk hotel je gaat boeken, er zijn maar 4 hotels die een golfbaan hebben.

Romantische hotels in Maastricht

Van de 113 hotels kun je er 13 wel luxe noemen en je hebt in Maastricht 25 hotels die romantisch zijn. Wil je in Maastricht je vakantie gaan vieren en je wil dan ook kinderen meenemen dan kun je hiervoor uit 11 hotels kiezen, je hebt in Maastricht 11 kindvriendelijke hotels. Wil je als je dan een keertje naar Maastricht op vakantie zou willen ook een hotel hebben wat op een kasteel of een landhuis lijkt dan kun je kiezen uit 14 verschillende hotels. In Maastricht heb je ook 13 pittoresk hotels, wil je hier graag logeren dan moet je deze op tijd boeken. In Maastricht heb je ook hotels die voorzien zijn van beauty en wellness, wil je overnachten in een van deze hotels dan kun je kiezen uit 14 hotels. Zit je niet zo goed bij kas en je wil toch graag een paar overnachtingen doen in Maastricht dan kun je ook nog kiezen uit goedkope of voordelige hotels in Maastricht. Ben je iemand die van een beetje rust houdt dan heb je in Maastricht 5 hotels waarvan je kunt zeggen dat ze rustig gelegen zijn.

Wandelen in Maastricht

Als je graag wandelt dan heb je in Maastricht 81 hotels die geschikt zijn wat de ligging betreft om een stuk te wandelen, ditzelfde aantal heb je ook als je wil gaan fietsen. Heb je kinderen die je mee naar Maastricht wil nemen dan heb je hier 8 hotels voor, die zo gelegen zijn, dat er in de omgeving ook voor de kinderen iets te doen is. Wil je graag culturele trekpleisters gaan bezoeken dan zijn er in Maastricht 46 hotels die bij een van de culturele trekpleisters in de buurt liggen.Shoppen wil bijna iedereen wel eens een keertje, in Maastricht liggen 52 hotels in de buurt van winkels. Wil je later op de avond ook nog uitgaan dan kun je in 48 hotels terecht die dicht bij het uitgaanscentrum liggen. Wil je een hotel als je in Maastricht blijft om te overnachten en je wil een hotel met een goed restaurant dan heb je maar 48 hotels die hier geschikt voor zijn. Kijk je per regio naar hotels in Maastricht dan vind je 50 hotels in de stad en 32 in de omgeving van de bossen. Het loont echt de moeite om Maastricht een keer te bezoeken, je hebt hier echt wel meer dan een dag voor nodig dus een hotel boeken is aan te raden.

Tips voor hotels om Maastricht te ontdekken

Maastricht is een leuke stad om te bezoeken. Je kunt hier nu zelf ook een paar dagen naar toe. Zorg er dan voor dat je een leuk hotel uit gaat zoeken om te overnachten.

 • In wat voor hotel wil je graag overnachten? Luxe of standaard? Je hebt volop keuze dus daar kun je extra op zoeken, dan vind je gemakkelijker een hotel wat bij jou past.
 • Wat is je budget per nacht? Je kunt een duurder hotel pakken met meer luxe, het ligt er een beetje aan wat je allemaal wil doen in Maastricht.
 • Wil je ontbijt en diner bij het hotel? Dan kun je bekijken voor welke prijzen dit wordt aangeboden. Vaak zit ontbijt er standaard bij, als er een restaurant in het hotel aanwezig is kun je hier ook heerlijk eten!
 • Met hoeveel personen ga je overnachten? Wil je dan een of meer hotelkamers reserveren?
 • Gaan de kinderen mee?  Je kunt bekijken of er een familiekamer is, zodat je met zijn allen op een kamer kunt overnachten.
 • Wat wil je als extra faciliteiten bij het hotel? Wil je graag een sauna in de buurt? Of een zwembad?
 • In de drukke stad of in het buitengebied overnachten? Je hebt het vaak voor het kiezen in een mooie grote stad als Maastricht.
 • Hoe belangrijk vind je het uitzicht? Wil je over de Maas uitkijken of uitkijken op de drukke en levendige stad?
 • Is er parkeerplaats bij het hotel? Hierdoor weet je meteen of je je auto goed kwijt kunt.
 • Hoe is het hotel in Maastricht bereikbaar? Als je met het openbaar vervoer komt is het ook fijn als de bus hier in de buurt stopt.
 • Wat vinden andere gasten van het hotel? Lees reviews op internet.

Top 5 hotels in Maastricht

Er zijn veel mooie hotels in Maastricht die je kunt bezoeken. We hebben een top vijf voor je samengesteld, die zeker de moeite waard zijn:

 • Kruisherenhotel Maastricht  ****. Dit is een tophotel in een voormalig 14e eeuwse klooster. Het hotel beschikt over een eigen restaurant in de kerkzaal en er zijn zestig kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Er is ook een wijnbar aanwezig met een glazen wijnkelder met een topcollectie.
 • Hotel Beaumont ****. Een hotel met veel mogelijkheden, het is een echt familiehotel waar inmiddels de 3e generatie zorgt voor een mooi verblijf op een toplocatie in Maastricht tussen station en de Maas. Het is dan ook nog eens op loopafstand van het centrum. Het is ideaal gelegen om volop van Maastricht te genieten.
 • Townhouse Hotel Maastricht ****, dit hotel is niet ver gelegen van het station. Het is ook op loopafstand van het centrum en ligt in Wijck het Townhouse Hotel aan de Sint Maartenslaan. Alle kamers zijn netjes ingericht en voorzien van airco.
 • Crowne Plaza Maastricht ****, een mooi hotel direct gelegen aan de Maas. Het is centraal gelegen en wordt goed beoordeeld door de gasten. Je kunt de stad Maastricht op loopafstand ontdekken vanaf het hotel.
 • Hotel Brittannique *** is gelegen aan het Vrijthof dus letterlijk midden in het centrum. Maastricht ontdekken vanaf dit hotel is de moeite waard.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 7404x
Toegevoegd: 19-12-2015 09:03
Gewijzigd: 15-02-2016 23:57

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!